Izabrali smo i priremili ponudu Putovanja i odmor sa decom kako bismo vam olakšali potragu za odgovarajućim smeštajem. Stranica je u pripremi i uskoro će svi objekti pogoodni za odmor sa decom biti linkovani. Ukoliko želite da redovno pratite novine iz ove naše ponude, molimo Vas da se upišete na našu mailing listu na dnu ove stranice.

Kažu da nikada nije rano krenuti sa decom na putovanje.

Na osnovu našeg dugogodišnjeg iskustva priredili smo nekoliko osnovnih zapažanja pri izboru destinacija za – 123:

Na odmor sa malom bebom i manjom decom kreće se zbog „zdravlja“ i pogodnosti koje promena vazduha i sredine čini na dečiji organizam. Naši klijenti sa malim bebama na putovanja najčešće kreću automobilom zbog komfora i mogućnosti stajanja po potrebi dok se autobusom kreće na put kada deca više nisu bebe. Naravno ima i izuzetaka, pa se ne retko dešava da se i bebe od nekoliko meseci mogu videti u avionima ali i autobusima.

Sa tako malom decom na odmoru treba birati mesta koja su mirna, udaljena od buke i galame. U zavisnosti od destinacije koja se bira treba voditi računa da se ide i sa dečijim kolicima (konfiguracija terena, asfalt) kao i da tokom jakih vrućina bebi treba osigurati „debelu“ hladovinu, odnosno mesta i plaže sa prirodnim hladom pogodne za malu decu. Sa malim bebama naši putnici najčešće putuje na more, a nešto ređe na planinu, banju ili druge destinacije. Kada je u pitanju izbor morskih destinacija, najčešće se bira Grčka i to sever Grčke (Solunska regija, Halkidiki i Olimspka regija), a od ostrva Tasos i Krf a nešto manje Crna gora i Turska.

Što se tiče smeštaja, turisti sa skromnijim budžetom najčešće biraju apartmane zbog samostalnog pripremanja hrane za bebe, dok oni koji su u mogućnosti da sebi priušte veći konfor, biraju hotele koji u sobama imaju malu kuhinju ali i bazene za decu i druge sadržaje prllagođene deci.  All inclusive koncepti mogu takođe da budu dobri za ovakav vid letovanja, jer većina ekskluzivnih hotela ima meni za bebe i malu decu, a vrlo često i animatore i bogat program zabave za decu. U ovakvim objektima često se daju i veliki popusti ili čak gratis za boravak dece.

Sa malom decom (do 2 g.) se isplati ići na odmor avionom u skuplje hotele i na luksuzna odredišta ne samo zbog udobnosti, već i činjenice da bebe ništa ne plaćaju. Mališani dobijaju krevatac u hotelskim sobama i stolice u restoranima, potpuno besplatno. Takođe, dečja kolica se bez problema primaju u avion i ne računaju u težinu prtljaga.

Odmor treba da bude i odmor za roditelje ili one koji putuju sa decom pa nije loše birati svakako smeštaj koji ima i bazen za odrasle ili je u neposredno pored plaže, kako bi i roditelji imali vremena da se malo okupaju i uživaju dok bebe spavaju.

Od destinacija za boravak sa decom izdvojićemo:
Na Halkidikiju

Drugi prst:

  • Sarti sa beskrajno dugačkom pešćanom plažom na kojoj nikada nije prevelika gužva, sa široko pojasnim plićakom i beskrajno čistom vodom.
  •  Vururu

Hoteli koje preporučujemo za odmor u Grčkoj sa bebama

Za decu predškolskog uzrasta treba birati objekte koji imaju dosta prostora za igranje, a što je više sadržaja za decu to bolje. Obično se biraju peskovite plaže, mada ima roditelja kojima ne smetaju ni plaže sa lepim šljunkom ako u blizini ima dovoljno hladovine i drugih sadržaja.

Iako su deca još uvek mala za ozbiljnije stvari ali već mogu ići i na određene izlete kroz koje mogu upoznavati svet oko sebe: biljni i životinski svet (krstarenja, posete zoo vrtovima), … ali i učestvovati i u aktivnostima kao što su jahanje, brčkanje u aqua parkovima (ali nikako u delovima koji za njih mogu biti opasni ili gde je prevelika gužva), kao i raznim drugim aktivnostima.

Sarti,

Kalamici, malo mestašce sa prelepom plažom sa sitnim šljunkom (ovde već plićak nije tako širok)

Kastro de luxe, Toroni

Dioskuri, Neos Marmaras

Listu ćemo dopunjavati

Hoteli koje preporučujemo za odmor u Grčkoj sa decom školskog uzrasta

Dragi roditelji, nemojte propustiti priliku da u ovom periodu provedete odmor sa svojom decom, jer oni verovatno, vrlo skoro, neće hteti više da putuju sa vama! Dakle, ovo su godine koje će vaša deca najviše pamtiti kada odrastu, i vreme kada se sa njima treba najkvalitetnijie družiti. U isto vreme treba im pružiti i dovoljno slobode a i držati na oku :). Obzirom da deca preko 12 godina više nemaju popust na avio prevozu, roditelji koji putuju sa svojom decom na letovanja najčešće putuju kolima a odsedaju u apartmanima. Severna Grčka nudi obilje destinacija za upravo ovaj uzrast.

Sa tinejdžerima je takođe vrlo isplativo putovati i na krstarenja. Neke brodske kompanije omogućavaju besplatana putovanja za decu do 18 godina u pratnji dve odrasle osobe /najčešće se plaća samo piće i lučke takse/ a na brodu je hrana u neograničenim količinama, zabava odlična i prilagođena različitim uzrastima i afinitetima, tako da ni tinejdžerima neće biiti dosadno.

Hoteli koje preporučujemo za odmor u Grčkoj sa decom tinejdžerima

Osiguranje

Pripremili smo vam najvažnije informacije o osiguranju tokom putovanja kao i proceduru za ostvarivanje prava na besplatno zdravstveno putno osiguranje (koje nije moguće obezbediti za Grčku ali jeste za neke druge destinacije). Više informacija o osiguranju pogledajte ovde.

Svi objekti koje preporučujemo porodicama sa decom

Krit
0 reviews

Bomo Club Krini Beach je u mestu Sfakaki, koje je udaljeno oko 9 km od grada Retimna. Bomo Club Krini Beach je manji hotel, sagrađen u tradicionalnom stilu i smešten je u lepom okruženju sa dosta zelenila. Bomo Club Krini Beach izlazi na peščanu plažu.

avg/night0 RSD SELECT
Simantro Beach
0 reviews

Hotel je smešten na peščanoj plaži. Građen je u stilu svetogorskih manastira sa više zasebnih objekata. Pripada poznatom lancu G hotela i predstavlja pravi izbor za miran porodični odmor.

avg/night2600 RSD SELECT
Dion Palace

Dion Palace 5* Litohoro Litohoro Grčka

0 reviews

Hotel Dion Palace se nalazi na samoj plaži u podnožju planine Olimp, 15 km od Leptokarije, na oko 100 km od Soluna. Veliki broj sadržaja za decu, dobra lokacija i komforan smeštaj preporučuju ovaj hotel za porodični odmor sa decom dvih uzrasta.

avg/night4700 RSD SELECT

Porto Carras Sithonia hotel 5 * Neos Marmaras Grčka

0 reviews

Luksuzni hotel, deo poznatog kompleksa Porto Carras Grand Resort. Nalazi se na poluostrvu Sitonija, 2 km od mesta Neos Marmaras. Zelena površina, kristalno čista voda i blizina borovih šuma čine ovaj kompleks idealnim za romantični, ali i porodični odmor sa decom svih uzrasta.

avg/night8320 RSD SELECT

Porto Carras Meliton Hotel 5 * Neos Marmaras Grčka

0 reviews

Luksuzni hotel, deo poznatog kompleksa Porto Carras Grand Resort. Nalazi se na poluostrvu Sitonija, 2 km od mesta Neos Marmaras. Idealan za romantični, ali i porodični odmor sa decom svih uzrasta.

avg/night8190 RSD SELECT

Hotel Cronwell Platamon Resort je jedan od najlepših porodičnih hotela u ovoj regiji. Hotel je idealan za porodice sa decom, ima dečje igralište i sve potrebne prateće sportske i rekreativne sadržaje za decu.

avg/night6170 RSD SELECT

Vila Dioskuri Neos Marmaras Neos Marmaras Grčka

0 reviews

Vila Dioskuri nalazi se u blizini plaže "Paradeisos", na 800m od centra Neos Marmararasa. Ima dvorište sa manjim prostorom uređenim za dečiju razonodu (peščana zona, mini tobogan, penjalice) sto je čini pogodnom za porodični odmor sa manjom decom.

avg/night2080 RSD SELECT

Ostala putovanja sa decom - izleti i ture