Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Bajka na severu Bačke: Dvorac Fantast, Palić, Subotica, ergela Kelebija

  • subotica
  • prvomajska putovanja palić
  • subotica
  • prvomajska putovanja palić

Uputite se na jednodnevni izlet na kojem ćete imati prilike da obiđete i upoznate dvroac Fantast, uživate u vinima poznate vinarije Zvonko Bogdan, napravite predah na Palićkom jezeru, upoznate grad Suboticu i da se provozate fijakerima ili jašete konje.

Aktivnosti:

Poseta dvorcu Fantast
Degustacija vina u vinariji Zvonko Bogdan
Poseta Palićkom jezeru
Opciona poseta zoološkom vrtu Zobnatica
Obilazak Subotice
Poseta Gradkoj kući u Subotici
Poseta Kelebiji
Obilzaka muzeja u Kelebiji
Opciona vožnja fijakerima u Kelebiji
Opciono jahanje konja u Kelebiji

Opis ture:

Polazak iz Beograda u 07:00 časova; polazak iz Novog Sada u 08:30h časova sa parkirališta ispred hotela „Sajam“. Vožnja ka Bečeju. Tamo ćemo posetiti dvorac Fantast, veličanstveno zdanje koje je sagradio Bogdan Dunđerski, veleposednik i pripadnik najbogatije vojvođanske porodice s kraja XIX veka i početka XX veka. Inače, ovaj kompleks je dobio ime po jednom od 1.400 konja, koliko ih je u to vreme posedovao Bogdan Dunđerski, a koji je 1923. godine pobedio u sve tri trke na beogradskom hipodromu i postao apsolutni šampion. U jednoj od vitrina u dvorcu i danas se čuvaju butna kost i lobanja ovog čuvenog vranca.

Sam dvorski kompleks prostire se na 65 hektara i pored centralnog dvorca obuhvata i ergelu konja, kapelu svetog Đorđa u kojoj je 1943. godine sahranjen Bogdan Dunđerski a koju je oslikao slikar Uroš Predić, zatim mali kaštel i park s jezerom.

Put nastavljamo ka krajnjem severu Vojvodine. Zaustavljamo se u čuvenoj vinariji Zvonko Bogdan, u kojoj ćemo degustirati vina vrhunskog kvaliteta s ovog podneblja. Ova vinarija, usidrena u moru vinograda na istočnoj obali Palićkog jezera, sagrađena je u stilu mađarske secesije, inače, karakteristične za arhitekturu Palića i Subotice.

Napomena: Za putnike koji ne žele da učestvuju u degustaciji vina, organizovaćemo prevoz i posetu zoološkom vrtu na Paliću.

Posle degustacije, sledi pauza za ručak na divnom vojvođanskom „Jelen“ salašu, gde možete uživati u specijalitetima domaće kuhinje. U neposrednoj blizini salaša nalazi se Palićko jezero, poznato turističko izletište. Tokom šetnje pored jezera čućete zanimljive priče o njegovom nastanku.

Posle posete Palićkom jezeru, nastavljamo vožnju do Subotice, grada jedinstvene arhitekture i kulture. Prošetaćemo se centrom grada i obići čuvenu gradsku kuću, Sinagogu i Rajhlovu palatu, u kojoj se nalazi muzej moderne umetnosti.

Potom sledi odlazak u Kelebiju na čuvenu ergelu lipicanera, gde ćemo posetiti muzej kočija. Po želji, možete uživati u vožnji fijakerom ili jahanju.

Povratak u Novi Sad (i Beograd) u kasnim večernjim časovima.

Napomena: Ova tura se organizuje jednom mesečno, ali moguće ju je realizovati i kao privatnu.

 

CENA: 1.880 RSD

DECA: 940 RSD

Lokacije polazaka:

Beograd/Belgrade
Novi Sad

Vreme polaska:

07:00h Belgrade, 08:30h Novi Sad

Uslovi besplatnog otkazivanja

Besplatno otkazivanje je moguće najkasnije 5 dana pred početak putovanja. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. U slučaju otkaza od strane putnika, primenjuju se otkazne uzanse YUTA

Jezici vodiča

Sprski

Napomene za prevoz

Minimum za realizaciju ovog izleta je 35 prijavljenih putnika. Program se realizuje vozilima sa minimum 35 sedišta, a maksimum vozilima do 55 mesta. Postoji doplata za polazak iz Beograda. DOPLATA ZA POLAZAK IZ BEOGRADA: 1000 RSD po osobi

Uključeno u cenu

Prevoz turističkim autobusom visoke klase prema programu i itinereru
Licencirani turistički vodič
Degustacija vina u vinariji
Ulaznica dvorac Fantast
Ulaznica u Gradsku kuću u Subotici
Troškovi organizacije

Nije uključeno u cenu

Ručak na Jelen salašu – cena oko 1000 RSD po osobi
Ulaznica za zoološki vrt Zobnatica – 250 RSD po osobi, ili roditeljska ulaznica (otac, majka i deca do 15 godina – 750 RSD)
Ulaznica za ergelu konja Kelebija – 100RSD , vožnja fijakerima 300 RSD po osobi
Piće tokom ručka
Individualni troškovi

Napomene za decu

Ovaj program je besplatan za decu do 7 godina! Molimo da u napomeni navedete da vodite dete ili decu kako bi deca imala mesto u autobusu! Deca od 7-14 godina imaju 50% popusta i imena dece navedite u formi za rezervisanje. Za sve specifine slučajeve oko dece, molimo navedite u napomeni prilikom rezervisanja pa će vas organizator kontaktirati.

Napomena

Prema Zakonu o turizmu iz 2019. godine organizator nije u obavezi da za jednodnevne izlete obezbedi zaštitu u pogledu garancije putovanja (u slučaju insolventnosti organizatora kao i u slučaju lošeg izvršenja usluga), ta se Garancija putovanja ne izdaje putnicima.

Napomene za benefite

Ovaj program se realizuje za minimum 35 a maksimum 45 osoba. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Ovaj program je moguće realizovati i na upit, van postavljenih termina.

Uslovi za plaćanje

Potrebno je uplatiti 40% od ukupnog iznosa najkasnije u roku od 2 dana od prijema instrukcija za uplatu, a ostatak iznosa 5 dana pred početak ture. Minimum za realizaciju programa po promotivnoj ceni je 35 osoba. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

Ovde možete pogledati datume polazaka i izvršiti rezervaciju.