Poštovane kolege, dragi prijatelji,

obaveštavamo vas da smo 25. aprila 2018. našoj kolekciji priznanja dodali još jedno: Priznanje za najbolju receptivnu agenciju u izboru 99 najboljih.  Izbor najboljih organizovali su produkcija i tv emisija „Srbija koju volim“ zajedno sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija, TO Srbije, TO Vojvodine, TO Beograda, Visokom turističkom školom strukovnih studija iz Beograda, PMF Univerziteta u Novom Sadu – Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Fakultetom za hotelijerstvo i turizam iz Vrnjačke banje (Univerzitet u Kragujevcu), Poslovnim udruženjem hotelsko ugostiteljske privrede Srbije (HORES) i Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija (JUTA).
Podsetićemo vas da smo jesenas takođe nagrađeni sa dva priznanja: Nagrada Novosadskog sajma za doprinos razvoju receptivnog turizmaplatinastim priznanjem u okviru projekta „Ocena kvaliteta tursitičke ponude Grada Beograda“. Ovo ocenjivanje zajednički su organizovali i sproveli Sekretarijat za privredu Grada Beograda, Privredna komora Beograda, Turistička organizacija Beograda, poslovno udruženje YUTA i HORES i Univerzitet Singidunum.
U prošloj godini realizovali smo polaske za 87 inostranih grupa (iz 24 zemlje) i 120 redovnih i privatnih tura na kojima su bili i domaći i strani turisti. Sa ovim brojem polazaka smo agencija sa najviše realizovanih tura po Srbiji. Takođe smo i agencija sa najviše realizovanih polazaka za redovne ture. Za naše dve ture: Đerdap sa krstarenjem (subotom) i Smederevo, Viminacium i Srebrno jezero (nedeljom) smo za ovu godinu najavili i već realizujemo polaske svakog vikenda. Veliki deo tih polazaka je i iz Novog Sada.
Zbog svega navedenog smatramo da možemo reći da je Magelan agencija br. 1 za putovanja po Srbiji! 🙂

Online rezervisanje izleta po Srbiji

Svih ovih godina koristimo moderne tehnologije u našem poslovanju i razvijamo platformu za online rezervisanje izleta (www.SerbianAdventures.com) koji nije samo nama na raspolaganju već i svim drugim receptivnim agencijama a sa kojima delimo svoja znanja i iskustva. Cilj nam je da se na ovom sajtu nađu ponude svih turističkih destinacija u Srbiji i iz svih gradova u Srbiji kao i da se preko istog ostvari što veći broj rezervacija. Upravo usavršavajući ovaj sistem i primenjujući najnovije trendove u promociji i oglašavanju, Magelan je i postigao ovo značajne rezultate.

Planovi za ovu godinu

Ove godine nastavljamo sa još nekoliko novih tura (sa posebnim akcentom na polaske iz Novog Sada), a od maja i jednim novim vozilom u našem voznom parku (Opel Vivara sa 8 sedišta pored postojećih vozila od 5, 7, 15, 20 i 30 sedišta). Novost je i nova poslovnica u Novom Sadu, Nikole Pašića 16, u kojoj ćemo pored prodaje aranžmana imati i malu suvenirnicu.
Da nema mene i brata u firmi (pri tome mene sudbina odvela u inostranstvo pa sad radim samo online), zajedno sa kolegom Stevom (kojem smo prošle godine obeležili 20 godina rada u Magelanu), prosek godina naše ekipe bi bio oko 30! Devojke u odnosu na momke vode sa 9:3 🙂 🙂 :).
Hvala žiriju koji nas je izabrao. Hvala mom timu i saradnicima, i svima vama koji ste sve ove godine sa nama. Posebno hvala internetu, Viberu, Skype-u i Dropbox-u, bez kojih ja ne bih mogla raditi i upravljati firmom sa ove udaljenosti. 🙂 Hvala i Air Serbia na posebnom tretmanu za skoro svaki moj/naš dolazak u Srbiju. 🙂 🙂
 Biljana Marčeta, direktor i vlasnik Magelan travel