Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Krstarenje Đerdapskom klisurom 1 dan

Zaplovite najlepšom i najvećom klisurom u Evropi! Otkrijte svu moć Dunava koji na Đerdapu ima svoju najužu i najdublju tačku na svom celom toku. Pogledajmo Trajanovu tablu i Decibela, posetimo Lepenski vir (od 9.500 g.p.e).

OPIS TURE I AKTIVNOSTI:

Polazak autobusom u 6:30 h iz Novog Sada s parkirališta ispred hotela „Sajam“ (kod nekadašnjeg restorana Zlatna medalja); polazak s Novog Bograda u 8:00 h ((kod Skejt parka preko puta TC Ušće pored Brankovog most).

Sledi dvočasovna vožnja autobusom do srednjovekovne tvrđave Golubački grad. Obilazak vizitorskog centra i šetališnog dela (cena ove ulaznice uključena je u cenu ture). Inače, ova moćna tvrđava iz 15. veka proglašena je spomenikom kulture od izuzetnog značaja. Kao što znate, Golubačka tvrđava nedavno je kompetno renovirana i važi za jednu od najlepših i najočuvanijih u Evropi! Svi posetioci su obavezni da koriste ličnu zaštitnu opremu, maske i rukavice u skladu sa Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19.

Nakon posete tvrđavi, nastavljeno putovanja autobusom prema Donjem Milanovcu.

Transfer do Kapetan Mišinog Brega na ručak sa odličnim vlaškim specijalitetima. Na ovom, prema rečima stranih turista koji posećuju Srbiju u organizaciji Magelana, najlepšem vidikovcu u Srbiji, uživamo u pogledu na Dunav i posebnoj atmosferi ovog prostora. Vreme ručka zavisi od redosleda aktivnosti.

Sledi jednočasovna vožnja autobusom do Tekija. Ovde ćemo se ukrcati na brod kojim započinjemo krstarenje Đerdapom, najdubljom klisurom u Evropi i najvećim nacionalnim parkom u Srbiji. Proći ćemo kroz Mali kazan (između kojih dubina vode iznosi neverovatnih 90 metara!), videćete stare signalne stanice, glavu kralja Decibala s rumunske strane, kao i čuvenu Trajanovu tablu s naše strane. Znajte, ove znamenitosti mguće je videti samo s vode!

Nakon završetka krstarenja, idemo autobusom u Lepenski vir. Obići ćemo najstarije arheološko nalazište staro 9.500 godina! Ovaj lokalitet bio je sedište jedne od najvažnijih neolitskih kultura. Na njemu je od 6.500-8.800 p.n.e stajalo naselje od najmanje stotinu objekata, kako stambenih, tako i sakralnih. Inače, ovo naselje starije je od piramida u Gizi (2.560  p.n.e) ili bilo kog drugog poznatog drevnog grada (Jerusalim, Bejrut, Damask i Alepo u Siriji, Biblos u Libanu). Brojne naučne studije potvrdile su da je ovo mesto zapravo kolevka evropske civilizacije. .

Povratak za Beograd predviđen je za oko 21:00 h, a u Novi Sad oko 22:30 časova.

VAŽNE NAPOMENE:

* Cena ulaznice za Lepenski vir iznosi 400 dinara za odrasle i 120 dinara za decu uzrasta do 15 godina i uplaćuje se prilikom uplate ture. Ukoliko to ne učinite tada, ulaznice možete kupiti na licu mesta.

* Što se Golubačke tvrđave tiče, uz doplatu od 250 dinara biće vam dostupan ulazak u njenu unutrašnjost i obilazak Donjeg grada, kroz koje će vas sprovesti vodič i ispričati zanimljive priče o njenom nastanku i istoriji. Ovu doplatu NIJE MOGUĆE izvršiti na licu mesta, već isključivo prilikom uplate ture, u agenciji. 

CENA ARANŽMANA: 5190 RSD

PENZIONERI: 4990 RSD

DECA: 4000 RSD

POLAZAK: Beograd, Novi Sad

USLOVI BESPLATNOG OTKAZIVANJA:

Promotivna cena važi isključivo za uplate do 10 dana pre polaska na putovanje. Otkazivanje bez penala moguće do 5 dana pre polaska.

JEZICI VODIČA: srpski i engleski

PREVOZ :

Prevoz autobusima – mini busevima ili mini venom (u zavisnosti od broja prijavljenih).

AKTIVNOSTI:

 • krstarenje Đerdapom
 • poseta srednjovekovnoj Golubačkoj tvrđavi
 • Uživanje u pogledu sa najlepšeg vidikovca na Dunavu
 • poseta arheološkom nalazištu Lepenski vir

UKLJUČENO U CENU:

 • Prevoz turističkim autobusom ili mini-busom (u zavisnosti od broja prijavljenih putnika)
 • Usluge licenciranog turističkog vodiča tokom trajanje ture
 • Ulaznica za vizitorski centar Golubačke tvrđave (200 din)
 • Krstarenje Đerdapskom klisurom
 • Ručak na Kapetan Mišinom Bregu sa tradicionalnim vlaškim specijalitetima
 • Troškovi organizacije putovanja

NIJE UKLJUČENO U CENU:

 • Ulaznica za Lepenski vir 400 dinara – (deca do 15 godina plaćaju 120 dinara)
 • Ulaznica za Zelenu zonu Golubačke tvrđave – doplata 250 dinara za posetu Palati i kulama 9, 8 i 5 (deca do 18 godina ne plaćaju ulaznicu)
 • Ostale individualne troškove koji nisu uključeni u program
 • Piće uz ručak

NAPOMENA:

Prema Zakonu o turizmu iz 2019. godine organizator nije u obavezi da za jednodnevne izlete obezbedi zaštitu u pogledu garancije putovanja (u slučaju insolventnosti organizatora kao i u slučaju lošeg izvršenja usluga), ta se Garancija putovanja ne izdaje putnicima.

Link za rezervisanje će Vas odvesti na online rezervisanje preko sajta SerbianAdventures.com. Promotivna cena važi isključivo za uplate do 10 dana pre polaska na putovanje. Minimum za realizaciju programa po promotivnoj ceni je 25 osoba. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 3 dana pre početka putovanja. U slučaju otkaza od strane putnika, primenjuju se otkazne uzanse YUTA. Odobravamo 1 besplatno mesto na 10 prijavljenih putnika. Ovaj program je moguće realizovati i na upit, van postavljenih termina. Dodatni popust odobravamo za polaske radnim danima od ponedeljka do četvrtka.

PLAĆANJE:

Doplata za polazak iz Novog Sada 850 dinara, a minimum za polazak iz NS je 10 putnika. Doplata za polazak iz Bačkog Petrovca 1250 dinara, minimum 6 putnika. Doplata za polazak iz Inđije i Rume 500 dinara, minimum 6 putnika.

Deca do 10 godina plaćaju cenu od 4000 RSD.  Deca imaju mesto u mini busu ili autobusu i dečiji meni.

Ostali najpopularniji izleti