Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Krstarenje Đerdapskom klisurom 1 dan

DATUME DOSTUPNE ZA REZERVISANJE MOŽETE PROVERITI KLIKOM NA DUGME UPIT/REZERVIŠI

PLANIRANI DATUMI ZA 2024: Svake subote od marta do kraja septembra

Zaplovite najlepšom i najvećom klisurom u Evropi! Otkrijte svu moć Dunava koji na Đerdapu ima svoju najužu i najdublju tačku na svom celom toku. Pogledajmo Trajanovu tablu i Decibela, posetimo Lepenski vir (od 9.500 g.p.e).

OPIS TURE I AKTIVNOSTI:

Polazak autobusom u 6:30 h iz Novog Sada ispred nove autobuske stanice na Sentandrejskom putu,; polazak s Novog Bograda u 8:00 h (kod Skejt parka preko puta TC Ušće pored Brankovog mosta).

Sledi dvočasovna vožnja autobusom do srednjovekovne tvrđave Golubački grad. Obilazak vizitorskog centra i šetališnog dela. Inače, ova moćna tvrđava iz 15. veka proglašena je spomenikom kulture od izuzetnog značaja. Kao što znate, Golubačka tvrđava nedavno je kompetno renovirana i važi za jednu od najlepših i najočuvanijih u Evropi! 

Nakon posete tvrđavi, nastavljeno putovanja autobusom prema Donjem Milanovcu.

Transfer do Kapetan Mišinog Brega na ručak sa odličnim vlaškim specijalitetima. Na ovom, prema rečima stranih turista koji posećuju Srbiju u organizaciji Magelana, najlepšem vidikovcu u Srbiji, uživamo u pogledu na Dunav i posebnoj atmosferi ovog prostora. Vreme ručka zavisi od redosleda aktivnosti.

Sledi jednočasovna vožnja autobusom do Tekija. Ovde ćemo se ukrcati na brod kojim započinjemo krstarenje Đerdapom, najdubljom klisurom u Evropi i najvećim nacionalnim parkom u Srbiji. Proći ćemo kroz Mali kazan (između kojih dubina vode iznosi neverovatnih 90 metara!), videćete stare signalne stanice, glavu kralja Decibala s rumunske strane, kao i čuvenu Trajanovu tablu s naše strane. Znajte, ove znamenitosti mguće je videti samo s vode!

Nakon završetka krstarenja, idemo autobusom u Lepenski vir. Obići ćemo najstarije arheološko nalazište staro 9.500 godina! Ovaj lokalitet bio je sedište jedne od najvažnijih neolitskih kultura. Na njemu je od 6.500-8.800 p.n.e stajalo naselje od najmanje stotinu objekata, kako stambenih, tako i sakralnih. Inače, ovo naselje starije je od piramida u Gizi (2.560  p.n.e) ili bilo kog drugog poznatog drevnog grada (Jerusalim, Bejrut, Damask i Alepo u Siriji, Biblos u Libanu). Brojne naučne studije potvrdile su da je ovo mesto zapravo kolevka evropske civilizacije. .

Povratak za Beograd predviđen je za oko 21:00 h, a u Novi Sad oko 22:30 časova.

VAŽNE NAPOMENE:

PROMOTIVNA CENA ARANŽMANA: 6900 RSD (važi isključivo za  uplate do 4 dana pre polaska)

REDOVNA CENA:  7700 RSD

PENZIONERI: 6700 RSD

DECA: 5000 RSD

POLAZAK: Novi Sad (uz doplatu 1500 din) i Beograd (bez doplate)

USLOVI BESPLATNOG OTKAZIVANJA:

Promotivna cena važi isključivo za uplate do 4 dana pre polaska na putovanje.

JEZICI VODIČA: srpski i engleski

PREVOZ :

Prevoz autobusima – mini busevima ili mini venom (u zavisnosti od broja prijavljenih).

AKTIVNOSTI:

 • Krstarenje Đerdapom
 • Poseta srednjovekovnoj Golubačkoj tvrđavi
 • Uživanje u pogledu sa najlepšeg vidikovca na Dunavu
 • Poseta arheološkom nalazištu Lepenski vir

UKLJUČENO U CENU:

 • Prevoz turističkim autobusom ili mini-busom (u zavisnosti od broja prijavljenih putnika)
 • Usluge licenciranog turističkog vodiča tokom trajanje ture
 • Ulaznica za vizitorski centar Golubačke tvrđave – Zelena zona (obuhvata posetu Palati i kulama 9,8 i 5)
 • Krstarenje Đerdapskom klisurom
 • Ručak na Kapetan Mišinom Bregu sa tradicionalnim vlaškim specijalitetima
 • Troškovi organizacije putovanja

NIJE UKLJUČENO U CENU:

 • Ulaznica za Lepenski vir
 • Ostale individualne troškove koji nisu uključeni u program
 • Piće uz ručak

NAPOMENA:

Prema Zakonu o turizmu iz 2019. godine organizator nije u obavezi da za jednodnevne izlete obezbedi zaštitu u pogledu garancije putovanja (u slučaju insolventnosti organizatora kao i u slučaju lošeg izvršenja usluga), ta se Garancija putovanja ne izdaje putnicima.

Link za rezervisanje će Vas odvesti na online rezervisanje preko sajta SerbianAdventures.com. Promotivna cena važi isključivo za uplate do 4 dana pre polaska na putovanje. Minimum za realizaciju programa po promotivnoj ceni je 25 osoba. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 3 dana pre početka putovanja. U slučaju otkaza od strane putnika, primenjuju se otkazne uzanse YUTA. Odobravamo 1 besplatno mesto na 10 prijavljenih putnika. Ovaj program je moguće realizovati i na upit, van postavljenih termina. Dodatni popust odobravamo za polaske radnim danima od ponedeljka do četvrtka.

PLAĆANJE:

Doplata za polazak iz Novog Sada 1500 dinara, a minimum za polazak iz NS je 10 putnika.

Deca do 10 godina plaćaju cenu od 5000 RSD.  Deca imaju mesto u mini busu ili autobusu i dečiji meni.

Ostali najpopularniji izleti