Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Vinča, Viminacijum, Srebrno jezero, Smederevo

Iskoristite dan i obiđite dve tvrđave na Dunavu, otkrijte kako je izgledao rimski grad Viminacijum, uživajte na obali Srebrnog jezera, provozajte se skelom po Dunavu, prođite nekadašnjom Evropskom saharom, upoznajte „Deliblatske Robinzone“.

Opis ture i aktivnosti

Polazak iz Novog Sada u 7:00 sa parkinga kod hotela Sajam (kod nekadašnjeg restorana Zlatna medalja). Polazak iz Novog Beograda u 08:30h (putnici će naknadno biti obavešteni o tačnom mestu polaska).

Putovanje ka jednom od naših najznačajnijih arheoloških lokaliteta, Vinči, jednog od prvih urbanih naselja u Evropi, koje datira iz perioda od 5.000 godina pre nove ere, a gde su pronađeni dobro očuvani ostaci neolitskog naselja.

Nastavljamo putovanje ka drugom značajnom arheološkom lokalitetu, Viminacijumu, gde se nalaze ostaci glavnog grada rimske provincije Gornje Mezije i legijskog logora. Dosadašnje otkrića su potvrdila poseban značaj Viminacijuma kao vodeće rimske metropole na ovom delu dunavskog limesa. Poseta i lokalitetu na kojem je pronađen skelet mamuta starog „samo“ 5 miiona godina!

Nastavak puta do Srebrnog jezera, koje je zbog svoje izuzetne lepote i veličine nazvano i „srpsko more“. Slobodno vreme za ručak u nekom od mnogobrojnih restorana na jezeru.

Putovanje ka Smederevu, prestonice Srbije pred njen pad pod tursku vlast. Obilazak Smederevske tvrđave, jedne od najvećih srednjevekovnih tvrđava u Evropi i jedne od 6 najznačajnijih tvrđava na Dunavu u našoj zemlji.

Za kraj, ugrejaćemo se u jednoj od vinarija ovog kraja gde ćemo degustirati nekoliko vrsta vina.

Dolazak u Beograd i Novi Sad u večernjim satima.

CENA : 1550 RSD

PENZIONERI: 1450 RSD

DECA: 1190 RSD

 

POLAZAK: Beograd/Belgrade, Novi Sad

JEZIK VODIČA: srpski i engleski

PREVOZ :

Ovaj program se najčešće realizuje vozilima od 20-30 sedišta.

AKTIVNOSTI :

 • Obilazak arheološkog nalazišta Vinča
 • Obilazak arheološkog lokaliteta Viminacium
 • Šetnja i slobodno vreme na Srebrnom jezeru
 • Obilazak Smederevske tvrđave
 • Degustacija vina

UKLJUČENO U CENU:

 • Prevoz prema programu mini busom ili autobusom kapaciteta do 30 sedišta
 • Usluge licenciranog vodiča
 • Organizacija izleta

NIJE UKLJUČENO U CENU :

 • Ručak i piće
 • Individualni troškovi
 • Ulaznica za Vinču (200 RSD odrasli, 100 RSD penzioneri i deca)
 • Ulaznica za Viminacijum (500 RSD odrasli, 300 RSD penzioneri i deca)
 • Ulaznica za Smederevsku tvrđavu (120 RSD)
 • Degustacija vina (400 RSD)

NAPOMENA :

Link za rezervisanje će Vas odvesti na online rezervisanje preko sajta SerbianAdventures.com. Klaustrofobičnim osobama se ne savetuje da posećuju sve delove Viminaciuma. Upozorenje se pre svega odnosi na grobnice sa freskama do kojih vode uski podzemni hodnici. U slučaju loših vremenskih uslova neće biti moguće poseiti mamut park i amfiteatar u Viminaciumu.

PLAĆANJE :

Doplata za polazak iz Novog Sada je 750 RSD, uz minimum 10 putnika. Promotivna cena važi isključivo za uplate do 10 dana pre polaska na putovanje. Minimum za realizaciju programa po promotivnoj ceni je 25 osoba. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. U slučaju otkaza od strane putnika, primenjuju se otkazne uzanse YUTA. Odobravamo 1 besplatno mesto na 10 prijavljenih putnika. Ovaj program se realizuje sa maksimum 30 putnika i mini autobusima. Manji broj putnika omogućava bržu pokretljivost grupe i veću posvećenost ka klijentima koji su tako u fokusu pažnje našeg vodiča. Poklonjeno poverenje uzvraćamo većom pažnjom i brigom za Vašu udobnost i Vaša interesovanja.

Drugi popularni izleti