Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Kraljevska tura, Topola – Oplenac

50% Discount

Kraljevska tura – Topola – Oplenac – jednodnevni izlet

Nakon prijatnih 1.5h vožnje kroz najlepše srpske predele pokrivene brežuljcima sa voćnjacima i njivama stižemo do mesta Topola. Naša prva stanica je Karađorđev grad, gde su ostaci utvrđenog uporišta Karađorđa, osnivača dinastije i vođe prvog srpskog ustanka protiv Otomana od 1804-13. Ovde ćemo videti spomenik Karađorđu, u njegovim odajama koje sada sadrže muzej u kojem su istorijske činjenice o dinastiji i crkva sa uklesanim ikonostasom.

Oplenačko brdo, tj. Oplenac kruniše mauzolej crkva Karađorđevića u svoj sjajnom belom mermeru čiju unutrašnjost krase predivni mozaici koji opisuju stotine crkvenih tema kao i srpske srednjovekovne vladare. Crkvena grobnica sa niskim plafonom, gde su sahranjeni svi članovi kraljevske dinastije, je još više fascinantnija. Ispred crkve se nalazi muzej sa bogatom zbirkom eksponata od kojih su neki neprocenjive vrednosti.

Nakon Oplenca odlazimo do jedne od vinarija ovog kraja. Slobodno vreme za ručak u Topoli.

Ova tura više nema redovne polaske. Možete poslati upit za grupe ili nam se pridružiti na sličnoj turi za Topolu i  Oplenac.

Uključeno u cenu

  • Prevoz autobusom visoke turističke klase
  • Degustacija vina u Kraljevskoj vinariji (3 vrste vina) 500 din
  • Licencirani turistički vodič

Nije uključeno u cenu

  • Ulaznice za Karađorđev grad, crkvu i muzej 400 din
  • Ručak
  • Ostali lični troškovi koji nisu navedeni u programu

Oblačenje

Za crkvu je neophodno biti pristojno obučen. Nisu poželjne sandale, kratke suknje, gola ramena.

 Napomene:

Program Kraljevska tura – Topola – Oplenac po navedenim cenama se realizuje sa polaskom iz Beograda. Za putnike iz Novog Sada doplata je 500 din uz minimum 10 prijavljenih osoba. Putovanje se može platiti u više rata. Do polaska je potrebno isplatiti 50% a ostatak na čekove u ratama po dogovoru.

Doplata za polazak iz Novog Sada, 500 din po osobi za minimum 10 putnika.

*Promotivna cena važi isključivo za ONLINE REZERVACIJE (kliknite na link koji će vas odvesti na sajt SerbianAdventurs.com) i uplate do 7 dana pre polaska za naznačene datume. Minimum za realizaciju programa po promotivnoj ceni: 25 osoba

Organizator putovanja, zadržava pravo da 3 dana pre puta, obavesti klijente o eventualnom otkazivanju aranžmana, usled nedovoljnog broja prijavljenih putnika. U tom slučaju će klijentima biti refundiran celokupan uplaćeni iznos.

Organizator putovanja Magelan Corporation.

Google mapa - označeno je mesto odakle polaze naši autobusi

Pretražite i ostale naše programe