Ponosni smo na to što smo iz Novog Sada i što smo jedna od retkih agencija koje se bave isključivo turizmom u Srbiji. Tokom dugogodišnjeg rada pored domaćih klijenata, svakodnevno dobijamo upite stranih klijenata koji žele da posete i obiđu Srbiju. Ovo je program kreiran u tu čast. U samo par dana moguće je videti mnogobrojne atrakcije koje nudi naša zemlja a mi smo se potrudili da ovaj program bude oličenje njene lepote. Upit možete poslati popunjavajući ovaj form.

 

Ovaj itinerer prikazuje raznovrsne atrakcije i prirodnu lepotu Srbije, pružajući  kulturni doživljaj, duh istorijskih lokaliteta i hedonizam uz predivne pejzaže.

Iskusite najbolje od Srbije za samo 6 dana na ovoj izvanrednoj turi, plus jedan dan za opcionalni izlet do Đerdapske klisure. Istražite Beograde, Petrovaradinsku tvrđavu, Novi Sad, Oplenac, Vrnjačku Banju, Studenicu, Specijalni rezervat prirode Uvac, Zlatibor (Đerdapsku klisuru, Viminacium – opcija) i vratite se u Beograd, potpuno uranjajući u najbolje atrakcije i doživljaje koje Srbija nudi. Od bogate istorije do zadivljujućih pejzaža, ova tura prikazuje suštinu Srbije u nezaboravnom putovanju

 

1 dan – Beograd, Nikola Tesla Aerodrom – Sremski Karlovci – Novi Sad – 85 km/1h 30min

Po vašem dolasku na Međunarodni aerodrom „Nikola Tesla“, potražite našeg vodiča koji će držati tablu sa vašim imenom u dolaznom holu. Čak i ako vaš let kasni, nema potrebe za brigu. Pratićemo vaš let i prilagodićemo se vašem dolasku. Usled kašnjenja nema dodatnih troškova. Nakon kratke vožnje od 1 sata, uputićete se ka šarmantnom gradiću Sremski Karlovci, poznatom po bogatoj istoriji i proizvodnji vina. Istražite grad, slikovite ulice i uživajte u degustaciji vina u lokalnim vinarijama. Zatim posetite impozantnu Petrovaradinsku tvrđavu koja se nalazi u Novom Sadu. Uživajte u panoramskom pogledu na grad i reku Dunav sa zidina tvrđave. Nakon toga, uronite u živopisnu atmosferu Novog Sada, istražujući njegove šarmantne ulice, kulturne znamenitosti i žive kafiće. Noćenje u hotelu sa 4* u centru grada.

2 dan – Novi Sad – Oplenac – Vrnjačka Banja – 280 km/4h

Doručak. Provedite jutro istražujući Novi Sad sa našim vodičem, upijajući jedinstvenu kombinaciju starog šarma i mladalačke energije. Nakon ranog ručka, krenite ka Oplencu, gde ćete posetiti Oplenački kompleks, dom mauzoleja srpske kraljevske porodice Karađorđević i crkve Svetog Đorđa. Ako želite, možemo organizovati degustaciju vina u Kraljevskoj vinariji. Iz Oplenca nastavite put ka Vrnjačkoj Banji, poznatom banjskom mestu. Uživajte u lekovitim termalnim vodama i odvojite vreme da se opustite i osvežite u ovom mirnom okruženju. Nakon aktivnog dana stižete u hotel sa mogućnošću besplatnog korišćenja SPA centra sa termalnom vodom. Noćenje u hotelu sa 4*.

3 dan – Vrnjačka Banja – Manastir Studenica – Uvac – Tornik – Zlatibor – 280 km/5h

Nakon doručka, krenite ka manastiru Studenica (XII vek), značajnom srpskom pravoslavnom manastiru i UNESCO-voj svetskoj baštini. Istražite arhitektonsku lepotu manastira i uronite u njegov duhovni ambijent. Zatim se uputite ka zadivljujućem Specijalnom rezervatu prirode Uvac, poznatom po svojim prelepim meandrima i raznovrsnom biljnom i životinjskom svetu. Uživajte u vožnji brodom duž reke Uvac i divite se prirodnim čudima koja vas okružuju. Nakon toga, idite ka Zlatiboru, popularnom planinskom odmaralištu poznatom po prelepim pejzažima. Na Zlatiboru iskoristite priliku da se upustite u uzbudljivu avanturu vožnjom najdužom žičarom u Evropi. Uživajte u panoramskoj vožnji, diveći se zadivljujućem pogledu dok se spuštate do samog centra Zlatibora. Noćenje u hotelu sa 4*.

4 dan – Šarganska osmica – Mećavnik – Kućica na Drini – Beograd – 250 km/4h 30min

Doručak. Krenite na slikovitu vožnju vozom na čuvenoj Šarganskoj osmici, uskotračnoj železnici poznatoj po spektakularnim pogledima. Istražite slikovito selo Mećavnik, koje je osnovao poznati filmski reditelj Emir Kusturica, a koje se odlikuje jedinstvenom drvenom arhitekturom i kulturnim izložbama. Nastavite svoje putovanje do Kuće na Drini, ikonične drvene kuće smeštene na steni usred reke Drine. Zabeležite nezaboravne fotografije ovog izvanrednog prizora pre povratka u Beograd. Umesto Kuće na Drini, možete posetiti selo Zlakusa i pećinu Potpeć. U tom slučaju, put do Beograda će biti duži za oko 35 km, ali vreme putovanja kraće, otprilike pola sata vožnje automobilom. Noćenje u hotelu sa 4* u Beogradu.

 

5 dan Beograd

Završite vašu turu jednim danom u Beogradu, živahnoj prestonici Srbije. Istražite njegove istorijske znamenitosti, poput tvrđave i parka Kalemegdan, i opušteno šetajte duž Knez Mihailove ulice. Uronite u bogatu kulturu grada, posetite muzeje, uživajte u lokalnoj kuhinji i upijajte jedinstvenu atmosferu Beograda.

6 dan

Doručak u hotel. Slobodno vreme u Beogradu pre polaska na aerodrom.

Ili produženi dan za istraživanje Beograda (sami) 

Ili fakutltativni izlet: Beograd – Golubac – Donji Milanovac – Tekija – Viminacium 230km

Doručak u hotelu. Polazak u 8h iz Beograda.

Istražićete unutrašnjost Golubačke tvrđave i Donji Grad uz lokalnog vodiča. Zatim ćemo nastaviti autobusom do Donjeg Milanovca. Uživajte u ručku u restoranu Kapetan Mišin Breg, prelepom mestu sa impresivnim pogledom na reku Dunav. Nakon toga, uputićemo se na vožnju autobusom od jednog sata do Tekije i ukrcati se na dvosatnu brodsku vožnju kroz Đerdapsku klisuru, najdublju klisuru u Evropi i najveći nacionalni park u Srbiji. Posmatrajte impresivne znamenitosti poput Malog Kazana, drevnih signalnih stanica, glave kralja Decebala i Trajanove ploče. Nakon krstarenja, posetićemo Lepenski Vir, najstarije arheološko nalazište u Evropi koje datira još 9.500 godina pre nove ere. Ovo mesto se smatra kolevkom evropske civilizacije. Povratak u Beograd oko 21h.

 

6/7 dan – Beograd

Doručak u hotel. Slobodno vreme u Beogradu pre polaska na aerodrom.

 

Cena aranžmana:

Cena za 2 osobe Cena za 4 osobe Cena za 6 osoba Cena za grupu od minimum

30 pax

Promotivna cena 1325 1060 900 660
Redovna cena 1425 1160 1000 760

*Promotivne cene važe za sve rezervacije i uplate minimum 30 dana pre puta

Pošaljite nam upit za cenu za vašu grupu

Uključeno u cenu

 • Prevoz automobilom ili autobusom u zavisnosti od veličine grupe
 • Smeštaj na bazi noćenja sa doručkom u hotelima 4* u Novom Sadu, Zlatiboru, Vrnjačkoj Banji i Beogradu centralni deo
 • Dodatni obrok dnevno (ručak ili večera) samo za grupe (30 pax)
 • Wellness SPA u okviru hotela u Vrnjačkoj Banji
 • Degustacija vina u Sremskim Karlovcima
 • Ulaznice za mauzolej u Topoli
 • Vožnja brodom na reci Uvac
 • Vožnja žičarom na Torniku
 • Ulaznica za Mećavnik
 • Karte za vožnju Šarganskom osmicom

Nije uključeno u cenu

 • Obroci za privatne ture od 2, 4 i 6 osoba  (minimum jedan obrok dnevno treba da bude plaćen vozaču)
 • Piće tokom obroka
 • Troškovi koji nisu navedeni u programu
 • Ostali lični troškovi 
 • Dodatno noćenje u Beogradu 75 eur po osobi u dvokrevetnoj sobi / 90 eur u jednokrevetnoj sobi u hotelima 4*, za privatnu turu (max 15 pax)
 • Troškovi ekskurzije do Đerdapske klisure za individualce 69 eur po osobi ukoliko se priključite grupi sa redovnim polascima

Cena fakultativnog izleta do Đerdapa

Cena za 2 osobe Cena za 4 osobe Cena za 6 osoba Cena za grupu od minimum

30 pax

Promotivna cena 190 145 120 69
Redovna cena 210 155 130 77

**Promotivne cene važe za sve rezervacije i uplate minimum 4 dana pre puta

Cena izleta obuhvata:

 • Prevoz
 • Licenciranog turističkog vodiča na Engleskom jeziku
 • Ulaznicu u Golubačku tvrđavu
 • Ručak u restoranu Kapetan Mišin Breg
 • Krstarenje Đerdapskom klisurom (1h 45min)

Cena izleta ne obuhvata:

 • Ulaznica za Lepenski Vir (4 eur po osobi)
 • Transfer to place of departure for regular departure (for private tours and groups departure is from the hotel)

 

Napomena:

Program je moguće realizovati za datum po želji za minimum 6 osoba.

Ukoliko nemate grupu od minimum 6 osoba datumi na raspolaganju su: 

16.06.2023 19.07.2023 16.08.2023 15.09.2023 06.10.2023 27.11.2023 15.12.2023

 

Cena za decu:

Dete od 0 do 2 godine – BESPLATNO.

Dete od 2 do 12 godina, dodatni krevet – Cena na upit

 

Politika otkazivanja:

Do 60 dana pre datuma polaska = 100% povraćaj novca

59 do 46 dana pre datuma polaska = 90% povraćaj novca

45 do 31 dana pre datuma polaska = 80% povraćaj novca

30 do 16 dana pre datuma polaska = 70% povraćaj novca

15 do 8 dana pre datuma polaska = 50% povraćaj novca

7 dana ili manje pre datuma polaska = 0% povraćaj novca

Važne napomene:

 • Pre nego što izvršite rezervaciju, neophodno je potvrditi i ispuniti sve neophodne zahteve za vizu. Putnik je u potpunosti odgovoran za poštovanje viznih propisa. Na dan putovanja, važeći pasoš je obavezan.
 • Napojnice nisu uključene u cenu i nisu obavezne, ali se obično daju.
 • Izbor hotela za vaš boravak zavisiće od njihove dostupnosti u vreme vaše rezervacije. Zadržavamo pravo da promenimo hotel ako je to potrebno zbog dostupnosti, uz obezbeđivanje iste kategorije, lokacije i nivoa kvaliteta.
 • Da biste iskoristili turu po ovoj ceni, potrebno je minimum 6 odraslih osoba.

 

Uslovi plaćanja: 

Organizator putovanja zadržava pravo da prilagodi cene, izmeni itinerer ili otkaže putovanje najkasnije 21 dan pre početka putovanja.

Ukoliko rezervišete turu po promotivnoj ceni, kompletna uplata mora biti izvršena najkasnije 21 dan pre putovanja.

Ukoliko rezervišete po redovnoj ceni, uplata mora biti izvršena najkasnije 10 dana pre polaska.

Nakon završene rezervacije, dobićete instrukcije za plaćanje. Po prijemu uplate, dobićete email potvrdu da je vaša uplata primljena, a 2 dana pre polaska, dobićete sve dodatne informacije u vezi sa vašim putovanjem.