Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Andrićgrad, Višegrad, Mokra gora, Ovčarsko-kablarska klisura – 2 dana

Dvodnevni program. Posetite Andrić grad i Mećavnik, dva graditeljska dela našeg čuvenog filmskog režisera, provozajte se Šarganskom osmicom, otkrijte Potpećku pećinu, uživajte u mini krstarenju Drinom…

Prvi dan:

Polazak iz Novog Sada u 07:00h sa parkinga kod hotela Sajam  (kod nekadašnjeg restorana Zlatna medalja). Polazak iz Beograda u 08:30h. Putnici koji kreću Iz Beograda, naknadno će biti obavešteni o tačnom mestu polaska. Vožnja Ibarskom magistralom do Čačka i dolazak do manastira Nikolje, najvećeg blaga Ovčarsko-kablarske klisure. Ovaj manastir nije samo najstarija i najposećenija svetinja u Srpskoj Svetoj Gori, već i mesto čudotvornih isceljenja. Sledi odlazak do sela Potpeće, gde ćemo posetiti istoimenu pećinu, karakterističnu po izuzetno velikom ulazu. Nedaleko od pećinem nalazi se zanimljiv restoran „Terzića avlija“ u kom sledi slobodno vreme za ručak.

Posle ručka, nastavljamo putovanje ka Bosni i Hercegovini. Dolazak u Višegrad. Smeštaj i potom poseta Andrićgradu, podignutom u čast našeg nobelovca Ive Andrića. U letnjim mesecima, dok je dan još dug, preporučujemo polulsatnu vožnju brodićem po Drini. Posle večere poseta nekom od noćnih lokala u Andrićgradu (pivnica, wine i rakia bar, poslastičarnice i sl.). Noćenje.

Drugi dan: Doručak u 7,30h. U 8,15h fakultativni odlazak do učionice Ive Andrića, gde ćemo čuti zanimljive i pomalo intrigrantne zanimljivosti iz života našeg jedinog nobelovca. Odlazak do sela Mokra Gora i ukrcavanje u voz kojim ćemo proći „Šarganskom osmicom“ penjući se uz brdo Šargan. Ova pruga uskog koloseka je nekada povezivala Beograd sa Dubrovnikom. Proći ćemo kroz 22 tunela, preko 5 mostova, savlađujući visinksu razliku od 300 m na ukupnoj razdaljini od samo 15,440 m, sve uz prizore koji oduzimaju dah.

Za vreme vožnje imaćemo priliku sa nekog od pet vidikovaca uživamo u lepotama prirode ovoga kraja i napravimo fotografije za svoj album. Posle vožnje vozom, odlazak do Mećavnika i gde razgledamo Drvengrad našeg čuvenog filmskog režisera Emira Kusturice. Slobodno vreme za ručak. Polazak ka Beogradu. Predah ćemo napraviti u Ovčar banji. Pauza za kafu i zatim nastavak puta ka Beogradu i Novom Sadu gde stižemo u kasnim večernjim satima.

* Ukoliko dođe do promene polaska voza, u tom slučaju prvo posećujemo Mećavnik a ručak može biti u restoranu na stanici Mokra gora ili u Ovčar banji.

* Tokom prijave za aranžman, u napomenu je potrebno upisati i adresu stanovanja putnika kako bismo Vam mogli izdati Potvrdu o garanciji putovanja.

Cena aranžmana: 6290 din

Deca: 5590 din

Uključeno u cenu

 • Prevoz mini-autobusom turističke klase do 30 sedišta
 • Smeštaj u hotelu Andrićev konak 3* u Višegradu ili prenoćištu u Andrić gradu u 1/2 i 1/3 sobama na bazi polupansiona (doručak, večera)
 • Licencirani turistički vodič tokom trajanja ture i lokalni vodič u Andrićgradu
 • Organizacioni troškovi agencije

Nije uključeno u cenu

 • Ručak u restoranu „Terzića avlija“ – meni po izboru, obavezna prijava unapred u agenciji, plaćanje na licu mesta (od 700 din)
 • Ulaznica za Potpećku pećinu (240 din odrasli, 170 din deca) – obavezna uplata u agenciji prilikom uplate aranžmana
 • Karta za vožnju Šarganskom osmicom (900 din po osobi) – obavezne uplate u agenciji prilikom uplate aranžmana
 • Ulaznica za Mećavnik (250 din po osobi) – obavezne uplate u agenciji prilikom uplate aranžmana
 • Medjunarodno zdravstveno osiguranje tokom trajanja putovanja (izdaje se u agenciji):
  Oko 100 rsd za osobe do 18 godina, oko 142, 00 rsd za osobe od 18 do 70 godina, oko 420, 00 rsd za osobe od 70 do 86 godina.
  Preporuka agencije je da putnik poseduje ovu vrstu osiguranja
 • Individualni troškovi putnika

Napomena

Link za rezervisanje će Vas odvesti na online rezervisanje preko sajta SerbianAdventures.com. Ovaj program se realizuje za minimum 25, a maksimum 30 osoba. Manji broj putnika omogućava bržu pokretljivost grupe i veću posvećenost ka klijentima koji su tako u fokusu pažnje našeg vodiča. Poklonjeno poverenje uzvraćamo većom pažnjom i brigom za Vašu udobnost i Vaša interesovanja. Za građane Srbije za prelazak preko granice potrebno je poneti važeću ličnu kartu ili pasoš. Ovaj program realizujemo u saradnji sa turističkom agencijom Mayak Tours iz Beograda.

Napomena za prevoz

Doplata za polazak iz Novog Sada je 850 dinara.

Plaćanje

Minimum za realizaciju programa po promotivnoj ceni je 25 osoba. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. U slučaju otkaza od strane putnika, primenjuju se otkazne uzanse YUTA. Putovanje se može platiti u više rata. Do polaska je potrebno isplatiti 50% a ostatak na čekove u ratama po dogovoru.