Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Magična istočna Srbija (dvodnevna tura)

15% Discount

Na ovom čudesnom putovanju otkrivamo poznatu i nepoznatu Istočnu Srbiju, divimo se njenim lepotama i kulturnim nasleđem, otkrivamo ličnosti koje su je obeležile, uživamo u vlaškim i srpskim specijalitetima i odličnim vinima Timočke krajine.

Prvi dan

Polazak iz Novog Sada u 07:00 časova ispred hotela „Sajam“ (kod nekadašnjeg restorana „Zlatna medalja“). Polazak iz Beograda u 08:30 časova (naknadno ćemo vas obavestiti o tačnom mestu polaska). Prvu pauzu na našem putovanju pravimo u neobičnom etno-selu „Moravski konaci“ kod Velike Plane.  Tamo ćemo predahnuti i okrepiti se u restoranu pored jezera. Nastavljamo vožnju prema Gamzigradskoj banji, u kojoj obilazimo postrojenje hidroelektrane koju je 1909. godine konstruisao Đorđe Stanojević, prema Teslinim patentima i projektima. Slobodno vreme za ručak. Nastavak putovanja do arheološkog nalazišta Felix Romuliana, koja se od 2007. godine nalazi na UNESCO listi svetske kulturne baštine. Ovu prelepu carsku palatu podigao je Gaj Valerije Maksimilijan Galerije, jedan od sedamnaest rimskih imepatora rođenih na teritoriji današnje Srbije. On ju je napravio svojoj majci Romuli, po kojoj je palata i dobila ime. Posle obilaska palate, idemo u Narodni muzej u Zaječaru, u kom se čuva većina mozaika s ovog arheološkog nalazišta. Obići ćemo spomenik Nikoli Pašiću i druge spomenike iz prošlosti ovog kraja. Sledi obilazak manastira Bukovo, poznatog po vinima, rakiji i medu. Nastavljamo put prema Negotinu. Po dolasku u grad, smeštamo se u hotel „Inex Krajina“. Posle kratkog predaha, odlazimo do jedne od vinarija ovog kraja na degustaciju vina i zakusku. Noćenje.

Drugi dan

Posle doručka, obilazak znamenitosti Negotina: rodnu kuću Stevana Mokranjca najvećeg srpskog kompozitora iz sredine XIX veka, konak oberkneza Todorčeta, nekadašnjeg vlasnika najstarije varoške kuće u kojoj je danas smešten muzej hajduk Veljka Perovića. Posetićemo i spomen sobu Đorđa Stanojeviča, rođenog Negotinca, savremenika i velikog prijatelja Nikole Tesle. Stanojević je bio rektor Beogradskog univerziteta i pionir elektrifikacije u Srbiji. Slobodno vreme. Nastavak vožnje ka Rajačkim pimnicama. Mada ih mnogi pogrešno nazivaju pivnicama, ove neobične kuće od kamena povezane ulicama, sokacima i trgovima služile su isključivo za čuvanje vina (ne piva!) i zovu se pimnice. Sledi degustacija vina, zabava i druženje uz muziku. Tokom šetnje kroz pimnice, posetićemo i neobično groblje u ovom selu. Nakon slobodnog vremena za ručak, krećemo prema Majdanpeku. Posetićemo Rajkovu pećinu, najveću pećinu u Srbiji dostupnu turistima. Po predanju Hajduk Rajko je u njoj skrivao blago koje je otimao od Turaka. Inače, pećina se sastoji od dva horizonta, ponorskog i izvorskog. S dužinom od 2.304 m dosad istraženih kanala, spada među najduže pećine u Srbiji. Spajanjem rečnog i suvog kanala, dobijena je kružna staza dužine 1.410 m, ali turisti zasad obilaze delove rečnog i suvog horizonta, dužine 633 metra. Temperatura u pećini je 8°C, pa treba poneti topliju odeću.

Na polasku, napravićemo kratku pauzu za fotografisanje kod otvorenog okna rudnika zlata u Majdanpeku,  posle koje najstavljamo put preko Homoljskih planina, Kučeva do Beograda. Dolazak u Beograd i Novi Sad u kasnim večernjim satima. Kraj programa.

 • Tokom prijave za aranžman, u napomenu je potrebno upisati i adresu stanovanja putnika kako bismo Vam mogli izdati Potvrdu o garanciji putovanja.

Cena aranžmana  redovna: 8490 din

PROMOTIVNA CENA: 5790 din*

Uključeno u cenu

 • Prevoz autobusom turističke klase po programu
 • Smeštaj u Negotinu u dvokrevetnim sobama sobi na bazi noćenja sa doručkom
 • Licencirani turistički vodič tokom trajanja ture
 • Organizacioni troškovi agencije

Nije uključeno u cenu

 • Ručak u Rajačkim pimnicama (1200 din – ručak i vino u neograničenim količinama)
 • Ručak u Gamzigradskoj banji
 • Ulaznice u Negotinu 300
 • Ulaznice u Zaječaru 400
 • Ulaznice za Rajkovu pećinu 250
 • Degustacija u vinariji Matalj 500 dinara (5 vina)
 • Večera u Negotinu
 • Ostali troškovi koji nisu predvidjeni programom (Individualni troškovi putnika)

Napomena

Link za rezervisanje će Vas odvesti na online rezervisanje preko sajta SerbianAdventures.com.  Minimum za realizaciju programa po promotivnoj ceni: 25 osoba.

 Plaćanje

Putovanje se može platiti u više rata. Do polaska je potrebno isplatiti 50%, a ostatak na čekove u ratama po dogovoru. Doplata za polazak iz Novog Sada 700 din. Polasci iz Novog Sada će se realizovati tokom jula i avgusta. U slučaju nedovoljnog broja putnika, agencija zadržava pravo otkaza ovog programa najmanje 3 dana pre putovanja. Organizator putovanja Magelan Travel. Licenca OTP 25/15. Uz izlet važe opšti uslovi putovanja turističke agencije Magelan Travel i YUTA.