Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Vojvođanska tura

Vojvođanska tura – putovanje koje će Vam otkriti brojne nepoznate detalje o Vojvodini. Uživaćete u smirujućem ambijentu pravoslavnih Fruškogorskih manastira, plavo zelenog Dunava, u ukusima najboljih karlovačkih vina, predivnom pogledu sa Petrovaradinske tvrđave…

Polazak u 08:30 h iz Beograda sa parkinga preko puta Buvlje pijace. Prvo posećujemo manastir Krušedol – najznačajniji fruškogorski manastir, koji je osnovao Vladika Maksim (Đorđe Branković) sa svojom majkom despoticom Angelinom – poslednja despotska porodica srednjovekovne Srbije. Manastirska crkva je posvećena Blagovestima i bogato je oslikana – najstarije freske su sa polovine XVI veka i to su najznačajniji primerci baroknog slikarstva u Srbiji. U manastiru su sahranjeni svi članovi porodice Branković, Kralj Milan Obrenović, Knjeginja Ljubica, Arsenije III Čarnojević, Arsenije II Jovanović i Stevan Šupljikac.

Dolazak u Sremske Karlovce – centar srpskog obrazovanja, duhovnosti i kulture u periodu od seobe Srba sa Kosova do početka XX veka. Obilazak najznačajnijih kulturno istorijskih znamenitosti Sremskih Karlovaca (Saborna crkva, Karlovačka gimnazija, Bogoslovija, česma Četiri lava, Patrijaršijski dvor). Slobodno vreme za individualno istraživanje ovog gradića. Opciono: samostalna poseta Patrijaršijskom dvoru u kojoj se nalazi stalna postavka predmeta iz XVIII i XIX veka iz razorenih i ugroženih crkava u Bosni i Hrvatskoj, Karlovačkoj gimnaziji poseta nekom od vinskih podruma u Sremskim Karlovcima gde ćete uz zanimljivu priču o vinima i vinskoj proizvodnji imati prilike da degustirate čuveni karlovački bermet i druga fruškogorska vina. Tokom boravka u Karlovcima preporučujemo i degustaciju čuvenog švapskog kolača kuglof koji uz bermet slovi za najbolji suvenir iz ovog grada. Oko 12:30 je predviđeno vreme za ručak.

Polazak sa parkinga ispred hotela u 14 h. kada nastavljamo putovanje ka Petrovaradinu i posećujemo crkvu Snežne Gospe. Ovde ćemo čuti priču ili legendu (prosudićete sami) o velikoj bitki sa Turcima i veštom vojnom manervu vojskovođe Eugena Savojskog 1716.g. koji je predvodio vojsku pod zastavama Austrougarske.

Dolazak do Petrovaradinske tvrđave, simbola Novog Sada koja je zbog svog položaja i dominantnosti često nazivana i Gibraltar na Dunavu. Obilazak tvrđave i po želji obilazak podzemnih vojnih galerija uz doplatu.

Dolazak u centar Novog Sada. Pešačka tura – obilazak užeg centra grada i glavnih atrakcija – Trg Slobode, katolička crkva Ime Marijino – nezaobilazna na razglednicama grada, Gradska kuća, Zmaj Jovina ulica, Dunavska ulica, Vladičanski dvor i Saborna crkva. Nakon razgledanja predviđeno je slobodno vreme za šetnju i samostalno razgledanje. Po završetku programa, okupljanje grupe ispred spomenika Svetozaru Miletiću na centralnom trgu grada – trgu Slobode do 18,25 h odakle će vas naš vodič povesti do autobusa. Na stajalištu autobus može biti parkiran max 10 minuta te je zato neophodno da svi budu na vreme na okupu. Dolazak u Beograd oko 20 h.

CENA: 2.490 din

Uključeno u cenu

 • Prevoz autobusom ili mini busom u zavisnosti od broja prijavljenih putnika
 • Obilasci prema programu
 • Usluge licenciranog turističkog vodiča
 • Troškovi organizacije

Nije uključeno u cenu

 • Ručak (predviđeno vreme za ručak )
 • Ostali troškovi koji nisu predviđeni programom
 • Opciono:
 • Ulaznica za Patrijaršijski dvor (100 din)
 • Ulaznica za Karlovačku gimnaziju (100 din)
 • Degustaciju vina u Sremskim Karlovcima (400 din po vinariji)
 • Doplata za podzemne vojne galerije (300 din)

Prevoz

Prevozno sredstvo je u zavisnosti od broja putnika, može biti automobil, kombi prevoz ili autobus. Privatna tura: 189 eur za 2 pax, 50 eur za 3-4 pax po osobi, 40 eur za 5-9 pax po osobi

Oblačenje

Za crkvu je neophodno biti pristojno obučen. Nisu poželjne sandale, kratke suknje, gola ramena.

Napomena

Link za rezervisanje će Vas odvesti na online rezervisanje preko sajta SerbianAdventures.com. Program Vojvođanska tura se realizuje samo sa polaskom iz Beograda. Minimum za realizaciju programa po promotivnoj ceni: 25 osoba.

Plaćanje

U slučaju nedovoljnog broja putnika, agencija zadržava pravo otkaza ovog programa najmanje 3 dana pre putovanja. Organizator putovanja Magelan Travel. Licenca OTP 25/15. Uz izlet važe opšti uslovi putovanja turističke agencije Magelan Travel i YUTA.

Google mapa - označeno je mesto odakle polaze naši autobusi

Pretražite i ostale naše programe