Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Fruškogorski užitak za celu porodicu – polazak iz Novog Sada

Otkrijte bisere Srema, uz predivne ukuse i mirise i uživajte sa svojom porodicom i najmilijima u zelenilu, miru i tišni fruškogorskih sela i manastira.

Aktivnosti:

 • Šetnja do Vrdničke kule
 • Poseta manastiru Vrdnik
 • Slobodne vreme u autentičnom restoranu Lugarnica
 • Mogućnost jahanja poni konja
 • Mogućnost posete manastiru Mala Remeta
 • Mogućnost posete vinariji Deurić i degustacija vina
 • Mogućnost šetnje u predivnoj prirodi Nacionalnog parka „Fruška gora“
 • Mogućnost kupovine domaćih proizvoda iz ovog kraja

Opis ture:

Polazak iz Novog Sada u 9:30 časova sa parkinga ispred hotela „Sajam“.

Vožnja ka Vrdniku gde nam je prva stanica izolovana od urbanog i ušuškana u dubokoj, netaknutoj prirodi na samoj granici sa Nacionalnim parkom „Fruška gora“ Vrdnička kula, do koje dolazimo „stazom zdravlja“  za svega 20 minuta lagane šetnje. Čist vazduh, miris lipove i borove šume koje okružuju ovaj istorijski lokalitet, i pogled na predivnu prirodu pružiće vam mir i opuštanje za sva čula. Veruje se da je Vrdnička kula sagrađena u doba Rimlljana, kao jedno od utvrđenja koja su služila za zaštitu Srema i grada Sirmiuma.

Nakon posete, spustićemo se istim pune nizbrdo i nakon svega nekoliko kilometara vožnje dolazimo do jednog od najznačajnih manasitra podignutih tokom XVI veka, manastira Vrdnik.  U njemu su bile smeštene mošti Kneza Lazara, srednjovekovnog srpskog kneza koji je posle Maričke bitke stvorio najveću i najmoćniju državu na teritoriji nekadašnjeg srpskog carstva. Konaci ovog manastira se ubrajaju u jedne od najlepših na Fruškoj gori. Nakon manastira, odlazimo do sela Jazak – sakriven u dolini, ušuškan bogatom plodnom oranicom, listopadnom i četinarskom šumom Nacionalnog parka Fruška gora, plantažama raznog voća i vinogradima, čuvenom istorijom, poznatom širom zemlje po čuvenoj mineralnoj vodi.

Sledi nam odlazak do autentičnog etno restorana na padinama Fruške gore koji se nalazi u neposrednoj blizini manastira Mala Remeta i na svega nekoliko metara od pešačkih staza Nacionalnog parka Fruška gora. Užitak je iskoristiti lepo vreme i boraviti u fenomenalnom dvorištu okupano suncem,  koje je odlično i pogodno za porodična okupljanja, druženja i relaksaciju.  Slobodno vreme i ručak (osim standardnog menija, mogući specijaliteti su i divljač – špikovani srneći but, kobasice od divljači i paprikaš). Na ovom imanju, naši najmlađi posetioci mogu uživati u jahanju poni konja ili u vožnji fijakera sa ostatkom porodice.

Za one koji žele da istraže okolinu, u neposrednoj blizini (200 m od restorana),  nalazi se manastir Mala Remeta, koji možete posetiti ukoliko želite. Tišina i zelenilo u kojem je smešten i kojim je okružen može da dočara bar deo one atmosfere kojom je bio nadahun njen graditelj. Po predanju, osnovao ga je kralj Dragutin Nemanjić, koji je vladao Sremom u XIII veku i smatra se da je manastir upravo tad podignut.

Za one koji žele da isprobaju i uživaju u jednoj od najboljih vinarija na Fruškoj gori, mogu posetiti vinariju Deurić (15ak minuta laganog hoda od restorana) i uživati u ukusima i mirisima vrhunskih fruškogorskih vina. Rezervat lipe, čist vazduh, izvori, jezera i lesno zemljište koje okružuje vinograde, osnov su za proizvodnju kvalitetnih vina koje proizvodi ova vinaraija.

Za ljubitelje prirode i šetnje, na raspolaganju vam je obeležena staza ukoliko želite da prošetate živopisnim krajolikom južnih obronaka Fruške gore. Za svega par minuta možete da stignete do poznatog izletišta i vikend naselja Široke ledine i bogate fruškogorske šume sa brojnim izvorima.

U ovom danu možete uživati u veličanstvenoj zelenoj prirodi, od seljaka uvek možete kupiti i po neki domaći proizvod, rakiju, domaće sokove, slatko, džemove, posebno od šipka jer ga ovde ima u izobilju, kao i naravno provereno odličan domaći sir.

Sastanak grupe kod restorana u dogovoreno vreme i u 19 h polazak za Novi Sad.

 

Cena: 1200 RSD

Uslovi besplatnog otkazivanja

Besplatan otkaz moguć do 5 dana pre putovanja.

Jezici vodiča

Srpski, engleski

Napomene za prevoz

Minimum za realizaciju ovog izleta je 35 prijavljenih putnika. Program se realizuje vozilima sa minimum 35 sedišta, a maksimum vozilima do 55 mesta.

Uključeno u cenu

 • Transfer autobusom visoke turističke klase prema itinereru i programu
 • Pratnja licenciranog turističkog vodiča
 • Troškovi organizacije izleta

Nije uključeno u cenu

 • Ručak u etno restoranu
 • Individualni troškovi

Napomene za oblačenje

Molimo putnike da se obuku adekvanto za posetu manastirima.

Napomene za decu

Do Vrdničke kule se dolazi laganom šetnjom uzbrdo, te može predstavljati poteškoće za manju decu i starije osobe. Ovaj program je besplatan za decu do 7 godina! Molimo da u napomeni navedete da vodite dete ili decu kako bi deca imala mesto u autobusu! Deca od 7-14 godina imaju 50% popusta i imena dece navedite u formi za rezervisanje. Za sve specifine slučajeve oko dece, molimo navedite u napomeni prilikom rezervisanja pa će vas organizator kontaktirati. Mogućnost jahanja poni konja

Napomene za benefite

Ovaj program se realizuje za minimum 35 a maksimum 55 osoba. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Ovaj program je moguće realizovati i na upit, van postavljenih termina.

Uslovi za plaćanje

Potrebno je uplatiti 40% od ukupnog iznosa najkasnije u roku od 2 dana od prijema instrukcija za uplatu, a ostatak iznosa 5 dana pred početak ture. Minimum za realizaciju programa po promotivnoj ceni je 35 osoba. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.