Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Putevima istorijskih događaja, dunavskih mitova i legendi

Upoznajte Sremske Karlovce, uživajte u spokoju dva fruškogorska manastira, okusite vrhunska vina s obronaka Fruške gore i otkrijte skrivene čari Dunava.

Aktivnosti:

Poseta crkvi na Tekijama
Razgledanje Sremskih Karlovaca
Poseta manastiru Krušedol
Poseta manastiru Grgeteg (ili Velika Remeta)
Krstarenje Dunavom i Tisom u Slankamenu
Degustacija vina

Opis ture:

Polazak iz Novog Sad u 09h sa dogovorenom mesta. Na ovom izletu vas vraćamo u prošlost. Saznaćete najvažnije činjenice o nastanku Vojvodine, presudnim bitkama za oslobođenje ovog dela Evrope od Otomana koje su se upravo ovde dogodile, značaju Sremskih Karlovaca za kulturno i duhovno uzdizanje Srba i nastojanje ovdašnjih Srba za nezavisnošću pod austrijskom krunom. Posetićemo biblioteku Karlovačke gimnazije i Kapelu mira, u kojoj ćete saznati zašto je ovo jedan od najznačajnijih spomenika na našim prostorima. Boravak u Karlovcima završavamo posetom jednom od mnogobrojnih vinara (Benišek) i degustacijom vina, potom odlazimo do Dunava gde imate slobodno vreme za ručak u nekom od restorana (preporučujemo „Pasent“  restoran sa dušom).

U Starom Slankamenu oživljavamo priču o porodici Branković i Zmaju Ognjenom Vuku, vitezu i poslednjem srpskom srednjovekovnom vladaru. Potom ćete uživati u spuštanju Dunavom do ušća Tise, brodom koji liči na gusarski. Tokom vožnje, čućete priče o hunskom vođi Atili za kog se vezuje verovanje da je upravo tu negde njegova misteriozna grobnica. Ovaj izlet završavamo u vinariji „Acumicum“  podignutoj na temeljima rimskih iskopina, pa je logično da pričamo i o Rimljanima, od kojih smo naučili da pravimo ovo božansko piće, kao i o rimskim carevima sa ovih prostora koji su ostavili značajan trag u svetskoj istoriji. Povratak u Novi Sad u večernjim satima.

CENA: 4.200 RSD

PENZIONERI: 1.955 RSD

DECA: 1.590 RSD

Lokacije polazaka:

Novi Sad

Vreme polaska:

08:00h

Uslovi besplatnog otkazivanja

Besplatno otkazivanje je moguće najkasnije 5 dana pre polaska.

Jezici vodiča

srpski

Napomene za prevoz

Minimum za realizaciju ovog izleta je 25 prijavljenih putnika. Ovaj program se realizuje za minimum 25 a maksimum 30 osoba.

Uključeno u cenu

Prevoz mini-busom ili autobusom prema programu i itinereru
Sve ulaznice po programu
Licencirani turistički vodič
Krstarenje Dunavom i Tisom

Nije uključeno u cenu

Ručak na salašu Stojšić – meni po izboru
Piće tokom ručka
Degustacija vina u Slankamenu (450 RSD po osobi)

Napomene za decu

Deca nemaju degustaciju vina.

Napomene za benefite

Ovaj program se realizuje za minimum 25 a maksimum 30 osoba. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Odobravamo 1 besplatno mesto na 10 prijavljenih putnika. Ovaj program je moguće realizovati i na upit, van postavljenih termina.

Uslovi za plaćanje

Potrebno je uplatiti 40% od ukupnog iznosa najkasnije u roku od 2 dana od prijema instrukcija za uplatu, a ostatak iznosa 5 dana pred početak ture. Minimum za realizaciju programa po promotivnoj ceni je 25 osoba. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Molimo penzionere da prilikom rezervacije kao dokaz prilože svoj poslednjii ček od penzije.