Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Sremska porodična avantura – Sirmijum i Zasavica

Provedite dan sa decom upoznajući se sa istorijom antičkog grada Sirmijuma, uživajte u čarima specijalnog rezervata prirode Zasavica, upotpunite Vaš dan boravkom u izuzetnom prirodnom okruženju. Deca do 7g. besplatno!

Aktivnosti:

  • Šetnja Sremskom Mitrovicom, jednim od najstarijih gradova u Srbiji
  • Poseta Gradskom muzeju u Sremskoj Mitrovici
  • Poseta Carkoj palati – Sirmijum
  • Obilazak specijalnog rezervata prirode Zasavica i upoznavanje sa jedinstvenom florom i faunom
  • Mogućnost vožnje čamcem po specijalnom rezervatu prirode Zasavica
  • Mogućnost ručka u predivnom prirodnom ambijentu
  • Mogućnost degustacije i kupovine jedinstvenih specijaliteta

Opis ture:

Polazak iz Beograda u 9 časova.

Putovanje ka Sremskoj Mitrovici, jednom od najstarijih gradova u Srbiji i Vojvodini, ispod čijih ulica i kuća se kriju ostaci nekad moćnog i raskošnog rimskog grada Sirmijuma. Nakon panoramskog razgledanja Sremske Mitrovice i kratke šetnje kroz grad, posetićemo gradski muzej – Muzej Srema,  osnovan neposredno pred završetak II svetskog rata, 1946. godine, a čije osnovanje je usko vezano sa arheološkim nalazima iz vremena rimskog grada Sirmijuma. Upravo je Carska palata naše sledeće odredište –  jedinstveno arheološko nalazište gde ćete videti jedan deo imperijalnog kompleksa (Sirmium Palatium Imperiale) u kojem se nalaze brojni fragmenti fresaka, mozaički podovi, kao i arhitektonska dekoracija od raznovrsnog kamena dopremanog s raznih strana sveta, za koje znamo da vas neće ostaviti ravnodušnim.

Nakon obilaska, uputićemo se ka specijalnom rezervatu prirode Zasavica, kao jedno od retkih mesta u svetu gde se može videti očuvano močvarno područje sa raznovrsnom florom i faunom. Ovaj rezervat predstavlja jedinstveni prirodni fenomen od velikog značaja i lepote.

Izuzetan prirodni ambijent, veliki pašnjak sa vidikovcem i sam rezervat Zasavica je mesto koje je posebno prilagođeno našim najmlađim putnicima koji na ovom mestu mogu svašta da nauče o retkim biljnim i životinjskim vrstama, kao i odraslima koji ovde dolaze iz potrebe da se bar na kratko vrate prirodi i njenim biserima.

Rezervat Zasavica je takođe i poslednje stecište dabrova u Srbiji i Evropi. Najveća farma muznih magaraca u Jugoistočnoj Evropi je još jedno bogatstvo i obeležje Zasavice. Od magarećeg mleka prave se kreme za lice, sapuni i čuveni magareći sir za čiji kilogram je potrebno čak 25 l mleka. Za jedan kilogram ovog specijaliteta potrebno je i do 1000 evra, a nalazi se na jelovniku najekskluzivnijih restorana sveta. Ne propustite da probate domaće čvarke, kobasice, kao i specijalitete poput gulaša od mangulice, kao i sir od magarećeg mleka.

Popećemo se na 18 metara visok drveni toranj, sa kojeg ćete uživati u prelepom pogledu na ceo rezervat. Ukoliko želite, možete se provozati čamcem kroz sam rezervat Zasavica koja je za ljubitelje foto-safarija, kao i za decu, pravo uživanje i poseban doživljaj. Slobodno vreme za ručak, odmor i  aktivnosti u prirodi.

Povratak u Beograd u kasnim poslepodnvenim časovima.

 

CENA: 1.900 RSD

DECA: 950 RSD

Uslovi besplatnog otkazivanja

Besplatno otkazivanje ture je moguće najkasnije 5 dana pred put.

Jezici vodiča

Srpski, engleski

Napomene za prevoz

Minimum za realizaciju ovog izleta je 35 prijavljenih putnika. Program se realizuje vozilima sa minimum 35 sedišta, a maksimum vozilima do 55 mesta.

Uključeno u cenu

Prevoz turističkim autobusom ili mini-busom (u zavisnosti od broja prijavljenih putnika)
Usluge licenciranog turističkog vodiča tokom trajanje ture
Ulaznica u Gradski muzej u Sremskoj Mitrovici 100 RSD po osobi
Ulaznica u Carsku palatu – Sirmijum – 100 RSD po osobi
Ulaznica u specijalni rezervat prirode Zasavica – 400 RSD po osobi
Troškovi organizacije izleta

Nije uključeno u cenu

Ručak na Zasavici (cena iznosi oko 1.000 dinara po osobi)
Piće tokom ručka
Vožnja brodićem po rezervatu (cena iznosi 200 din po osobi)
Individualni troškovi

Napomene za oblačenje

Roditeljima se savetuje da ponesu presvlake za decu. Ako planirate šetnju po bari, onda i nepromočivu obuću ako je prethodnih dana padala kiša.

Napomene za decu

Ovaj program je besplatan za decu do 7 godina! Molimo da u napomeni navedete da vodite dete ili decu kako bi deca imala mesto u autobusu! Za sve specifine slučajeve oko dece, molimo navedite u napomeni prilikom rezervisanja pa će vas organizator kontaktirati.

Napomene za benefite

Ovaj program se realizuje za minimum 35 a maksimum 55 osoba. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Ovaj program je moguće realizovati i na upit, van postavljenih termina.

Uslovi za plaćanje

Potrebno je uplatiti 40% od ukupnog iznosa najkasnije u roku od 2 dana od prijema instrukcija za uplatu, a ostatak iznosa najkasnije 5 dana pred početak ture. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.