Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Romantični sever – dvodnevni izlet

10% Discount

Romantični sever – dvodnevni izlet

Krenite na romantični sever Vojvodine, uživajte u dobrim vinima, lipicanerima, salašima i spa sadržajima hotela Galerija.

Prvi dan: Beograd – Palić – Subotica  199 km

Polazak iz Beograda u 08:00 h, a iz Novog Sada u 09:30 h sa parkinga ispred hotela Sajam. Upućujemo se na sever Srbije. Dolazak do Palićkog jezera gde ćemo napraviti kratku turu razgledanja ovog omiljenog izletišta mnogih Vojvođana. Slobodno vreme za ručak. Posle ovog predaha odlazimo do vinarije DiBonis koju odlikuje prirodno bogatstvo udruženo sa modernom tehnologijom. Iako je palićka vinska regija poznata po belim sortama grožđa, u vinogradima DiBonisa su zasađene i crvene sorte. Degustacija vina u rustičnom podrumu, a u kom se nalazi i Vinski trezor u kom se čuvaju vina. Dolazimo u centar Subotice, grad jedinstvene arihkteture. Mi smo je prozvali „Panonska Barselona“ zbog svoje stila secesije odnosno stila koji je i Gaudi gotovo u isto vreme koristio gradeći monumentalne građevine u Barseloni. Smeštaj u Hotelu Galerija koji je sa pravom najbolji spa hotel u Vojvodini. Večera u hotelu i noćenje.

Drugi dan: Subotica – Kelebija – Bačka Topola – Beograd  209 km

Nakon doručka obilazak kulturno istorijskih znamenitosti: Gradska kuća, Muzeji, Pozorište, Biblioteka, Rajhova palata sa ukrasima od žolnai keramike, Fontane,…

Zatim, polazak ka Kelebiji. Poseta najvećoj ergeli lipicanera koja se nalazi na severu naše zemlje. Uz pratnju turističkog vodiča, pokazaćemo Vam zanimljivosti ergele kao što su: reprezentativna štala, muzej sa radnom i paradnom opremom i kolekcijom više od 20 fijakera, karuca, čeza i saonica.

Posle ovog predaha odlazimo do Vinarije Zvonko Bogdan, koja se nalazi u tradicionalnom visnkom kraju koji se prostire između jezera Palić i Ludaš, na severu Vojvodine. Priča o ovoj vinariji počinje od kvaliteta, pre svega od izbora najboljih lokacija za vinograde, najsavremenije vinarske opreme pa do impresivne zgrade vinarije izgrađene u tradicionalnom stilu karakterističnom za arhitekturu Palića. Obilazak vinograda, vinarije i barrique podruma sa degustacijom tri vrste vina.

Putovanje nastavljamo ka Bačkoj Topoli gde ćemo posetiti restoran-salaš Capriolo. Ovaj salaš odiše spojem modernog i tradicionalnog. U neposrednoj blizini je i vinarija Brindža koju ćemo posetiti. Ovde ćemo degustirati vina koja su pobrala brojne medalje i nagrade. Povratak kada već vidimo da moramo krenuti za Novi Sad i Beograd. Dolazak u večernjim satima.

Redovna cena aranžmana: 8300 din

Promotivna cena aranžmana: 7320 din*

Uključeno u cenu

  • Prevoz turističkim autobusom do 30 sedišta
  • Smeštaj u hotelu Galerija sa 4* na bazi polupansiona u 1/1,1/2, 1/3 sobama
  • Pratnju licenciranog turističkog vodiča
  • Degustacije vina u vinarijama (min 3 etikete)
  • Troškove organizacije

Nije uključeno u cenu

  • Individualne troškove
  • Ulaznice za lokalitete u Subotici: galerija (100 din odrasli, 50 din deca, penzioneri, studenti i nezaposleni), gradski muzej (100 din), sinagoga (100 din)

Napomena

Promotivna cena važi isključivo ONLINE REZERVACIJE (kliknite na link koji će vas odvesti na sajt SerbianAdventurs.com) za uplate do 15 dana pre polaska na putovanje. Minimum za realizaciju programa po promotivnoj ceni je 25 osoba. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. U slučaju otkaza od strane putnika, primenjuju se otkazne uzanse YUTA.

Plaćanje

Putovanje se može platiti u više rata. Do polaska je potrebno isplatiti 50% a ostatak na čekove u ratama po dogovoru.