Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Rimskim putevima duž Dunava

Pođite rimskim putevima duž čarobnog Dunava i upoznajte se sa srednjovekovnim utvrđenjima i lepotama koje nam ovaj deo Srbije pruža.

Aktivnosti:

  • Obilazak manastira Tumane
  • Obilazak Golubačke tvrđave
  • Obilazak Srebrnog jezera
  • Poseta Ramskoj tvrđavi

Polazak iz Novog Sada u 7 časova, a iz Beograda u 8:30h.

Nakon otprilike 2 sata vožnje, dolazimo do prvog odredišta – poseta manastiru Tumane, koji se nalazi u podnožju golubačkih planina, okružen šumom, na levoj obali Tumanske reke, što samoj svetinji daje posebnu lepotu. Osnovan u drugoj polovini XIV veka, kao zadužbina kosovskog junaka Miloša Obilića. U njemu se kao najveća svetinja čuvaju mošti Svetog Zosima Tumanskog, Sinaita čudotvorca. Nakon posete, nastavljamo put Dunava, do Golubačke tvrđave, predivnog utvrđenja sagrađenog u XVI veku koja je tokom svoje istorije pripadala Srbima, Mađarima, Turcima i Austrijancima, tj. svima onima koji su vladali ovim prostorom. Opciona vožnja brodićem.  Odlazimo u obilazak arheološkog nalazišta Lederata. Ovaj rimski kastel je podignut krajem I veka p.n.e., a njeni ostaci se nalaze na stenovitom platou na desnoj obali Dunava i spada u kategoriju spomenika kulture od velikog značaja. Njena osnovna funkcija je bila zaštita prelaza preko reke, a pretpostavlja se da je jedan deo Trajanovih trupa ovde prešao preko pontonskog mosta na neprijateljsku teritoriju. Sledi nam vožnja do Srebrnog jezera na kojem ćemo imati mogućnost predaha i ručka,a potpom idemo u posetu Ramskoj tvrđavi, najstarijem atriljerijskom utvrđenju u Srbiji. Nema pouzdanih podataka o vremenu njenog nastanka, ali se prvi put pominje u XII veku, kao mesto u čijoj blizini su se sukobile vizantijska i mađarska vojska. Za ovu tvrđavu otimali su se Ugri, Vizantijci i Turci. Ova tvrđava je rekonstruisana i renovirana 2019. godine,a u toku obilaska ćete čuti priču o njenom nastanku i važnosti koju je imala za Otomansku imperiju. Sledi nam prelazak skleom preko Dunava i povratak za Beograd i Novi Sad preko Deliblatske peščare, najveće evropske kontinentalne peščare sa blizu 35 hiljada hektara površine.

Povratak u kasnim večernjim časovima.

CENA: 2.490 RSD

PENZIONERI: 2.290 RSD

DECA: 2.000 RSD

Uslovi besplatnog otkazivanja

Moguće besplatno otkazivanje do 4 dana pred put. Tura se otkazuje u slučaju ekstremno lošeg vremena.

Jezici vodiča

Srpski, engleski

Napomene za prevoz

Minimum za realizaciju ovog izleta je 35 prijavljenih putnika. Program se realizuje vozilima sa minimum 35 sedišta, a maksimum vozilima do 55 mesta. Doplata za polazak iz Novog Sada iznosi 850 RSD

Uključeno u cenu

Prevoz turističkim autobusom ili mini-busom (u zavisnosti od broja prijavljenih putnika)
Usluge licenciranog turističkog vodiča tokom trajanje ture
Ulaznica za vizitorski centar Golubačke tvrđave (450 RSD po osobi)
Ulaznica za obilazak Ramske tvrđave (150 RSD po osobi)
Ulaznica za arheološki lokalitet Lederata (150 RSD po osobi)
Prelazak skelom preko Dunava
Troškovi organizacije putovanja

Nije uključeno u cenu

Ručak na Srebrnom jezeru
Piće tokom ručka
Vožnja brodićem
Individualni troškovi

Napomene za oblačenje

Savetujemo putnicima da ponesu adekvatnu zaštitu od sunca (krema sa UV faktorom, kačket, šešir,…)

Napomene za benefite

Ovaj program se realizuje za minimum 35 a maksimum 55 osoba. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.Ovaj program je moguće realizovati i na upit, van postavljenih termina.

Uslovi za plaćanje

Potrebno je uplatiti 40% od ukupnog iznosa najkasnije u roku od 2 dana od prijema instrukcija za uplatu, a ostatak iznosa 5 dana pred početak ture. Minimum za realizaciju programa po promotivnoj ceni je 35 osoba. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Prilikom rezervacije je potrebno dostaviti poslednji ček od penzije kao dokaz kako bismo odobrili popust.