Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Zasavica, Sirmium, Fruška gora – polazak iz NS

  • zasavica
  • zasavica

Doživite čari manastira Hopovo, uživajte u ukusima i mirisima fruškogorskih vina, upoznajte istoriju Sirmijuma i otkrijte sve lepote specijalnog rezervata prirode „Zasavica“.

Aktivnosti:

Poseta manasitru Hopovo
Degustacija vina u vinariji „Mačkog podrum“
Obilazak Sirmijuma/Carske palate
Vožnja brodićem po rezervatu Zasavica

Opis ture:

Polazak iz Novog Sada u 08h časova ispred parkirališta ispred hotela „Sajam“. Sledi putovanje preko Iriškog venca prema srednjovekovnom manastiru Hopovo, nekadašnjem centru srpske pismenosti i kulture. Veruje se da ga je osnovao Đurađ Branković početkom XVI veka i da je to bila njegova prva zadužbina. Manastir je bio i prosvetni centar tokom više vekova, pa se i čuveni prosvetitelj Dositej Obradović ovde zamonašio i boravio oko tri godine. Ipak, najveće blago ovog manastira jesu mošti svetog Teodora Tirona, zaštitnika grada Venecije, koje se čuvaju u crkvi. Nedaleko odatle, nalazi se i manastirsko jezero, koje turisti rado posećuju.

Putovanje nastavljamo ka Irigu. Tamo ćemo posetiti jednu od najpoznatijih vinarija na prostoru Fruške gore, u kojoj ćete uživati u degustaciji kvalitetnih vina i zakuski u prelepom „Mačkovom podrumu“. Zatim nastavljamo put ka Sremskoj Mitrovici,  gradu ispod sčijih ulica i kuća se kriju ostaci nekad moćnog i raskošnog rimskog grada Sirmijuma.  Posetićemo Carsku palatu, jedinstveno arheološko nalazište. Na ovom lokalitetu, videćemo jedan deo imperijalnog kompleksa (Sirmium Palatium Imperiale) gde se nalaze brojni fragmenti fresaka, mozaički podovi, kao i arhitektonsku dekoraciju od raznovrsnog kamena koji je dopreman sa raznih strana sveta, za koje znamo da vas neće ostaviti ravnodišnim.

Posle desetak minuta vožnje, stižemo u Zasavici, specijalni rezervat prirode.

Popećemo se na na 18 metara visok drveni toranj, s kog ćete uživati u prelepom pogledu na ceo rezervat. Ukoliko želite, možete se provozati čamcem po rezervatu. Sledi slobodno vreme za ručak u prirodnom ambijentu.

Povratak za Novi Sad u poslepodnevnim časovima.

Napomena: Ova tura se organizuje jednom mesečno, ali moguće ju je realizovati i kao privatnu.

 

Cena: 1.800 RSD

Cena za decu: 900 RSD

Lokacije polazaka:

Novi Sad

Vreme polaska:

08:00h

Uslovi besplatnog otkazivanja

Besplatan otkaz moguć do 5 dana pre putovanja.

Jezici vodiča

English, other languages on a request

Napomene za prevoz

Minimum za realizaciju ovog izleta je 35 prijavljenih putnika. Program se realizuje vozilima sa minimum 35 sedišta, a maksimum vozilima do 55 mesta.

Uključeno u cenu

Prevoz turističkim autobusom visoke klase prema programu i itinereru
Licencirani turistički vodič
Degustacija vina u vinariji na Fruškoj gori
Ulaznica za Carku Palatu/Sirmijum
Ulaznica u specijalni rezervat prirode Zasavica

Nije uključeno u cenu

Ručak na Zasavici – cena oko 1000 din po osobi
Piće tokom ručka
Vožnja brodićem po rezervatu
Individualni troškovi

Napomene za decu

Ovaj program je besplatan za decu do 7 godina! Molimo da u napomeni navedete da vodite dete ili decu kako bi deca imala mesto u autobusu! Deca od 7-14 godina imaju 50% popusta i imena dece navedite u formi za rezervisanje. Za sve specifine slučajeve oko dece, molimo navedite u napomeni prilikom rezervisanja pa će vas organizator kontaktirati.

Napomene za benefite

Ovaj program se realizuje za minimum 35 a maksimum 55 osoba. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Odobravamo 1 besplatno mesto na 10 prijavljenih putnika. Ovaj program je moguće realizovati i na upit, van postavljenih termina pred početak ture. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

Napomena

Prema Zakonu o turizmu iz 2019. godine organizator nije u obavezi da za jednodnevne izlete obezbedi zaštitu u pogledu garancije putovanja (u slučaju insolventnosti organizatora kao i u slučaju lošeg izvršenja usluga), ta se Garancija putovanja ne izdaje putnicima.

Uslovi za plaćanje

Potrebno je uplatiti 40% od ukupnog iznosa najkasnije u roku od 2 dana od prijema instrukcija za uplatu, a ostatak iznosa najkasnije 5 dana pred početak ture.

Ovde možete pogledati datume putovanja i izvršiti rezervaciju.