Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Trodnevna idila – Višegrad, Andrićgrad, Krstarenje Drinom, Perućac

15% Discount

Upoznajte zapadnu Srbiju, uživajte u fascinantnom pogledu na meandre Zapadne Morave i Ovčarsko kablarsku klisuru, provozajte se Šarganskom osmicom, posetite Andrićgrad i Višegrad, Mećavnik, selo srpskih Nosterdamusa, krstarite Drinom…

Prvi dan, subota. Polazak iz Novog Sada u 07:00h sa parkinga preko puta Hotela Sajam. Polazak iz Beograda u 08:30h sa parkinga preko puta Buvlje pijace. Vožnja Ibarskom magistralom do Čačka i dolazak do manastira Nikolje,najvećeg blaga Ovčarsko-kablarske klisure.Ovaj manastir nije samo najstarija i najposećenija svetinja u Srpskoj Svetoj Gori, već i mesto čudotvornih isceljenja. Zatim sledi nastavak puta i odmor za ručak u nekom od tamošnjih restorana. Odlazak zatim do Kremne i poseta kući čuvenih srpskih Nosterdamusa – braće Tarabića. Uz srpsku dobrodošlicu – čašicu rakije šljivovice, razgovaramo o kosmičkoj kugli koja je nađena u ovom selu, proročanstvima koja su se obistinila i onima koja još uvek nisu. Nastavljamo putovanje ka Bosni i Hercegovini i poseta Višegradu. Dolazak u hotel,smeštaj. Slobodno vreme. Večera u hotelu i noćenje.

Drugi dan, nedelja. Nakon doručka koji je kreće u obilazak starog mosta, čuvene “Ćuprije na Drini“ i spomenika Ivi Andriću, Spomen učionici Ive Andrića i dolazak do kuće gde je Ivo Andrić živeo, obilazak kompleksa Andrićgrad.  Oko 11 h sledi ukrcavanje na brod. Krstarenje i vožnja Drinom, uz mogućnost fotografijasanja sa reke. Ovde nas očekuje i ručak, pa uz tradicionalne specijalitete  možete imati potpuni ugođaj. Vožnja brodom sve do Perućca, gde će vas čekati autobus, koji će vas odvesti do smeštaja. Ovde možete uživati, svako da svoj način. Slobodno vreme, šetnja, uživanje u prirodi.

U naselju Perućac, desetak kilometara od Bajine Bašte, teče verovatno najkraća reka u svetu. Duga je ravno 365 metara, pa mnogi kažu da je reka Vrelo, bistra kao oko, duga – godinu dana. Ova reka koja se posle kraćeg toka i predivnog vodopada uliva u Drinu, ima sve što imaju i one mnogo veće svetske reke – veliki, moćni izvor iz koga kulja beličasta voda, jedan ribnjak na desnoj obali, vodenicu na levoj, jednu levu pritoku u vidu bistrog potočića, naselje na levoj obali, dva mosta…Drina sa rekom Vrelo je u akciji izbora sedam srpskh čuda prirode u organizaciji Turističke organizacije Srbije proglašena za prvu prirodnu lepotu Srbije. Oko 20h, večera, noćenje u vili Drina.

Treći dan, ponedeljak. Doručak oko 8:30. Nakon doručka odlazak do stanice Mokra gora i ukrcavanje u voz kojim ćemo praviti „Šargansku osmicu“ penjući se uz planinu Šargan, oko 10:30. Za vreme vožnje imaćemo priliku sa nekog od pet vidikovaca uživamo u lepotama prirode ovoga kraja i napravimo fotografije za naše albume sećanja.. Polazak u Mećavnik i razgledanje drvenog grada našeg čuvenog filmskog režisera Emira Kusturice, nakon čega sledi polazak prema Beogradu i Novom Sadu. U povratku  ćemo napraviti kratak predah za  ručak kafu u Ovčar Banji. Nastavak putovanja. Dolazak u kasnim večernjim satima. Kraj programa.

Redovna cena aranžmana: 9990 RSD*

Cena za penzionere: 7590 RSD
Cena za decu: 7590 RSD

Uključeno u cenu

  • Prevoz mini autobusom turističke klase do 30 sedišta
  • Smeštaj u Vili Drana u Perućcu na bazi polupansiona
  • Smeštaj u hotelu Andrićev konak 3* u Andrić gradu u 1/2 i 1/3 sobama na bazi polupansiona
  • Dobrodošlica u kući Tarabića u Kremni
  • Organizacioni troškovi agencije

Nije uključeno u cenu

  • Ručak prvi dan u putu – meni po izboru, obavezna prijava unapred u agenciji, plaćanje na licu mesta (oko 700 din)
  • Karta za vožnju Šarganskom osmicom (600 din po osobi – obavezne uplate u agenciji prilikom uplate aranžmana).
  • Ulaznica za Mećavnik (250 din po osobi – obavezne uplate u agenciji prilikom uplate aranžmana
  • Krstarenje Drinom sa ručkom – 2000 dinara
  • Individualni troškovi putnika

Napomena

Rezervaciju ovog putovanja možete izvrštiti i putem ONLINE REZERVACIJE (kliknite na link koji će vas odvesti na sajt SerbianAdventurs.com). Minimum za realizaciju programa: 25 osoba.  Za građane Srbije za prelazak preko granice potrebno je poneti važeću ličnu kartu ili pasoš.

Plaćanje

Putovanje se može platiti u više rata. Do polaska je potrebno isplatiti 50% a ostatak na čekove u ratama po dogovoru. U slučaju nedovoljnog broja putnika, agencija zadržava pravo otkaza ovog programa najmanje 3 dana pre putovanja. U slučaju otkaza od strane putnika, primenjuju se otkazne uzanse YUTA. Organizator putovanja Magelan Travel. Licenca OTP 25/15. Uz izlet važe opšti uslovi putovanja turističke agencije Magelan Travel i YUTA.

Google mapa - označeno je mesto odakle polaze naši autobusi

Možda će vas zanimati i ovi naši programi