Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Rajačke pimnice i krstarenje Đerdapom – 2 dana/1 noćenje

Rajačke pimnice i krstarenje Đerdapom – 1 noćenje

Prepoznajući nas na tržištu kao agenciju koja je specijalizovana za ture po Srbiji, jedna od najtraženijih tura je izlet krstarenje Đerdapskom klisurom. Ovaj program je upravo taj izlet, ali modifikovan za još jedan fantastičan dan u Rajačkim pimnicama upotpunjen hranom i vinom ovoga kraja i dve zanimljive opcije na izbor za stop na putu do pimnica: Rajkova pećina u Majdanpeku ili ispiranje zlata na Peku. Upit možete poslati popunjavajući ovaj form.

Prvi dan 

Okupljanje grupe u 07:00h (ili vreme prema dogovoru) iz mesta po dogovoru. Polazak prema jedinstvenom gradu vina, Rajačkim pimnicama. Vožnja preko Majdanpeka.

Mogućnost izbora između dva usputna izleta:

Opcija 1 

Fakultativna poseta Rajkovoj pećini, najvećoj pećini u Srbiji koja je dostupna turistima u našoj zemlji. Hajduk Rajko je kažu u ovoj pećini negde skrivao blago koje je otimao od Turaka. Proći ćemo oba „horizonta“, i suvi i rečni (ovde izvire zlatonosna reka Pek), a zatim nastaviti put preko Homoljskih planina.

Opcija 2

Ispriranje zlata na reci Pek i njenim pritokama je još od davnina poznato kao nepresušno nalazište plemenitih metala (zlato, srebro, platina…). Tradicija ispiranja zlata na istoku Srbije seže više od 2000 godina u prošlost (još u doba Rimljana). Danas, ispiranje zlata na reci Pek predstavlja turističku atrakciju ovoga kraja. Domaćini u narodim nošnjama na tradicionalan način koriste alate koji su se nekada koristili, pričaju interesantne priče i uz malo sreće pronalaze zlato u reci.

U neposrednoj blizini reke, nalazi se Etno kuća Katarina. Objekat potiče još iz 19. veka i nalazi se u južnom delu podnožja Jelene stene. Na putu do kuće vodi putić kroz šumu gde možete čuti nešto o lekovitom bilju ovoga kraja.

Rajačke pimnice – dolazak u selo Rajac i obilazak vinskih podruma uz ručak i vino. Naselje vina, Rajačke Pimnice (ili Pivnice, kako je drugi izgovor ovog naziva) potiču iz polovine 19. veka. Iako izgledom podsećaju na omanje selo, pimnice su u stvari građevine namenjene proizvodnji i čuvanju vina. Ovakav stil gradnje sa ukopanim podrumima pogoduje sazrevanju vina, zbog temperature koja je ne varira previše tokom godine. Klimatski uslovi i vrsta zemljišta u Negotinskoj krajini jako pogoduju uzgoju vina, te su još stari Rimljani načinili vinograde u ovoj oblasti.

Danas se u Rajačkim pimnicama nalazi oko 60 aktivnih vinarija, posvećenih proizvodnji kvalitetnih vina, kako od starih autohtonih sorti, tako i od uvezenih. Videćemo i kako izgleda staro srpsko groblje i čuti zašto se na spomenicima nalaze svastike!

Ručak uz vino u pimnici C’est la vie. ( seljačko predjelo ( domaće dimljeno meso, domaća dimljena slanina, domaći kravlji sir), sezonska salata, vruća pogača, sarma, meso pod sačem, domaći kolači,  vino u neograničenim količinama, kafa, kisela voda)

Za večeru poseban ugođaj uz muziku. Noćenje

Drugi dan

Doručak.  Polazak za Tekiju i ukrcavanje na brod. Krstarenje Đerdapom – Đerdapska klisura ili Gvozdena vrata Evrope jedan je od najimpozantnih prizora na starom kontinentu. Kod golubačke tvrđave Dunav se od ogromne reke široke 6,5 kilometara sužava na samo nekoliko stotina metara. Dunav posle toga prolati kroz ogromnu klisuru kojom je nekada Panonsko more oteklo u Pont. U klisuri Dunav postaje i najdublja reka u Evropi sa čak 94 metra dubine, dok se litice iznad reke podižu na preko 700 metara visine. Obilazak Trajanove table (Tabula Traiana) kojom je obeležana izgradnja neverovatnog puta kroz tesnac Đerdapske klisure, a koji je danas, nažalost potopljen. Pogled na statuu dačkog Kralja Decebala, koja je isklesana u prirodnoj steni na Rumunskoj strani Klisure. Visoka je 40 metara i najveći je vajarski portret Evrope. Izgradnja je trajala deset godina, a cena sculpture dostigla je million dolara Po završetku krstarenja Đerdapom, iskracavanje u Tekiji i ulazak u autobus. Za ručak predlažemo autentični ambijent na Kapetan Mišinom bregu, sa srpskim i vlaškim specijalitetima. Posle ručka odlazak do arheološkog nalazišta Lepenski Vir. Vožnja i povratak u kasnim večernjim satima na mesto polaska. Kraj programa.

Cena programa zavisi od broja putnika, mesta polaska i menija za ručak i drugih usluga koje dogovorimo.

Pošaljite nam upit za cenu za vašu grupu

Uključeno u cenu

 • Prevoz turističkim autobusom
 • Usluge vodiča
 • Ulaznica za Rajkovu pećinu ili izlet ispiranje zlata na reci Pek
 • Ručak u Rajačkim pimnicama (ručak i vino u neograničenim količinama)
 • Večera uz muziku u Rajačkim pimnicama 
 • Smeštaj u Rajačkim Pimnicama na bazi 1 noćenja sa doručkom 
 • Krstarenje Đerdapskom klisurom
 • Ručak u restoranu Kapetan Mišin Breg 
 • Ulaznica za Lepenski Vir 
 • Troškovi organizacije putovanja

Nije uključeno u cenu

 • Individualni troškovi putnika

Napomena

Ne postoji ograničenje u broju osoba za realizaciju ovih naših privatnih team building/incentive tura.

Plaćanje

Po prijemu naše ponude dobićete rok do kada se tura mora potvrditi kako bismo na vreme obezbedili vozilo, dobrog vodiča i ceo posao odradili kvalitetno. Prihvatanje programa zahteva uplatu od minimum 30% akontacije a ostatak do 7 dana pred polazak (osim ako nije potrebno drugačije definisati).