Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Plovidba Drinom

team building

Plovidba Drinom – Šargan – Mećavnik – Perućac Višegrad/Andrić grad – 2 dana

Prepoznajući nas na tržištu kao agenciju koja je specijalizovana za ture po Srbiji, često dobijamo zahteve za posetu istočnog dela Srbije. A kako i ne bismo, jer ovaj deo Srbije pruža pregršt lepih uspomena. Upit možete poslati popunjavajući ovaj form.

Prvi dan 

Polazak sa mesta prema dogovoru u 8 h.

Posle dva i po sata vožnje odlazimo u selo Potpeće, gde ćemo posetiti istoimenu pećinu, koju karakteriše izuzetno veliki ulaz. Nakon obilaska pećine moguće je orgnizovati kratki predah uz užinu (domaća gibanica i kafa) u resoranu Vodeničar, selo Potpeće.

Nastavljamo putovanje do Mećavnika,i razgledanje drvenog grada koji je osnovan i izgrađen na brdu Mećavnik po zamisli filmskog reditelja Emira Kusturice za snimanje filma „Život je čudo“.

Sledi polazak do sela Mokra Gora i ručak u restoranu muzejsko turističkog kompleksa Mokra gora”. Posle ručka ukrcavanje na voz koji će nas provesti kroz „Šargansku osmicu“ penjući se na Šargansko brdo. Proći ćemo kroz 22 tunela, preko 5 mostova, savladavajući visinsku razliku od 300 m na ukupnoj udaljenosti od samo 15.440 m, sa pogledom koji oduzima dah. Tokom vožnje imaćete priliku da sa jednog od pet vidikovaca uživate u prirodnim lepotama ovog kraja i napravite odlične fotografije.

Posle vožnje vozom odlazimo do hotel Zepter u Bajinoj Bašti. Po želji besplatno korićenje fitness centra (teretana i sauna). Noćenje.

Drugi dan

Doručak u 7.00 časova i odjavljivanje iz hotela.

U 7:50 časova polazak autobusom od hotela do mesta polaska broda. 

Pregled putnih isprava, ukrcavanje na brod i iskrcavanje u 8.30 h. Krstarenje veličanstvenim kanjonom reke Drine sve do Višegrada. Na 52 km dugoj plovidbi uživaćemo u lepoti prirode, u staništima biljnih i životinjskih vrsta Nacionalnog parka Tara, ušću reke Žepe u Drinu, proći ćemo kroz najuži deo kanjona, kroz logor Stari Brod, pored manjih potoka i reka, i srednjovekovnih utvrđenja. Dolazak u Višegrad oko 12.30 časova. Iskrcavanje i slobodno vreme za obilazak Andrićgrada i starog mosta Mehmed paše Sokolovića preko Drine, koji je sagradio Mehmed paša Sokolović 1571. godine. Turistički kompleks Andrićgrad otvoren je za posetioce 2014. godine, čiji je tvorac reditelj Emir Kusturica, a koji je inspirisan delima i likovima Ive Andrića. Nakon obilaska sledi slobodno vreme za ručak i boravak u gradu. Planirani povratak brodom je u 15 časova. Završetak puta kod hidroelektrane koja je uzrok nastanka akumulacije Perućac.

 Povratak oko 19 časova.

Cena programa zavisi od broja putnika, mesta polaska i menija za ručak i drugih usluga koje dogovorimo.

Pošaljite nam upit za cenu za vašu grupu

Uključeno u cenu

 • Prevoz na navedenoj relaciji
 • Smeštaj u Zepter Hotelu Drina 4*, Bajina Bašta na bazi noćenja sa doručkom, sa uključenom boravišnom taksom i osiguranjem
 • Ručak I dan (teleća čorba, leskovačka mućkalica ili pljeskavica, salata, lepinja, dezert)
 • Ručak II dan (hladno predjelo, višegradska zakuska, juneći gulaš, kupus salata i dezert) 
 • Usluge licenciranog turističkog vodiča
 • Ulaznice za Potpećku pećinu
 • Vožnja Šarganskom osmicom
 • Ulaznice za Mećavnik
 • Plovidba brodom na relaciji Perućac – Višegrad – Perućac

Nije uključeno u cenu

 • Doplata za užinu (domaća gibanica i kafa) u restoranu Vodeničar 500dinara po osobi
 • Piće tokom ručka
 • Doplata za večeru u hotelu iznosi 1300 din po osobi
 • Doplata za 1/1 sobu iznosi 2000 din

Napomena

Ne postoji ograničenje u broju osoba za realizaciju ovih naših privatnih team building/incentive tura.

Plaćanje

Po prijemu naše ponude dobićete rok do kada se tura mora potvrditi kako bismo na vreme obezbedili vozilo, dobrog vodiča i ceo posao odradili kvalitetno. Prihvatanje programa zahteva uplatu od minimum 30% akontacije a ostatak do 7 dana pred polazak (osim ako nije potrebno drugačije definisati).

Kad snovi postanu stvarnost – Višegrad, Andrićgrad, Drvengrad i Šarganska osmica

Dvodnevni program. Upoznajte zapadnu Srbiju, uživajte u fascinantnom pogledu na meandre Zapadne Morave i Ovčarsko kablarsku klisuru, provozajte se Šarganskom osmicom, posetite Andrić grad i Mećavnik, selo srpskih Nosterdamusa, bajkovitu Zlakusu …

Prvi dan subota

Polazak iz Novog Sada u 07:00h sa parkinga preko puta Hotela Sajam. Polazak iz Beograda u 08:30h sa parkinga preko puta Buvlje pijace. Vožnja Ibarskom magistralom do Čačka i dolazak do manastira Nikolje,najvećeg blaga Ovčarsko-kablarske klisure.Ovaj manastir nije samo najstarija i najposećenija svetinja u Srpskoj Svetoj Gori, već i mesto čudotvornih isceljenja. Zatim sledi nastavak putovanja ka selu Zlakusa, poznatom po proizvodnji grnčarskih proizvoda. Poseta etno domaćinstvu Terzića avlija, koje izgleda kao mesto iz bajke o Ivici i Marici ali na srpski tradicionalni način. U ovom autentičnom ambijentu oni koji žele moći će da probaju tradicionalne specijalitete ispod sača. Odlazak zatim do Kremne i poseta kući čuvenih srpskih Nosterdamusa – braće Tarabića. Uz srpsku dobrodošlicu – čašicu rakije šljivovice, razgovaramo o kosmičkoj kugli koja je nađena u ovom selu, proročanstvima koja su se obistinila i onima koja još uvek nisu. Nastavljamo putovanje ka Bosni i Hercegovini i posetaVišegradu. Poseta gradu koji je naš jedini nobelovac opisao u knjizi „Na drini Ćuprija“ i poseta novosagrađenom kompleksu nazvanom upravo po ovom književniku. Večera u hotelu i noćenje.

Drugi dan, nedelja

Doručak. Polazak u Mećavnik i razgledanje drvenog grada našeg čuvenog filmskog režisera Emira Kusturice. Odlazak do stanice Mokra gora i ukrcavanje u voz kojim ćemo praviti „šargansku osmicu“ penjući se uz planinu Šargan. Ova pruga uskog koloseka je nekada povezivala Beograd sa Dubrovnikom. Proći ćemo kroz 22 tunela, preko 5 mostova, savlađujući visinksu razliku od 300 m na ukupnoj razdaljini od samo 15,440 m uz prizore koji oduzimaju dah. Za vreme vožnje imaćemo priliku sa nekog od pet vidikovaca uživamo u lepotama prirode ovoga kraja i napravimo fotografije za naše albume sećanja… Polazak ka Beogradu. Predah ćemo napraviti u Ovčar banji. Pauza za kafu ili ručak u restoranu i nastavak zatim ka Beogradu i Novom Sadu gde stižemo u kasnim večernjim satima.

Redovna cena aranžmana: 6990 din

Promotivna cena aranžmana: 6290 din*

Penzioneri: 5590 din

Deca: 5290 din

Uključeno u cenu

 • Prevoz mini autobusom turističke klase do 30 sedišta
 • Smeštaj u hotelu Andrićev konak 3* u Andrić gradu u 1/2 i 1/3 sobama na bazi polupansiona
 • Dobrodošlica u kući Tarabića u Kremni
 • Licencirani turistički vodič tokom trajanja ture i lokalni vodiči za penjanjena Kablar i u Andrić gradu
 • Organizacioni troškovi agencije

Nije uključeno u cenu

 • Ručak u Zlakusi – meni po izboru, obavezna prijava unapred u agenciji, plaćanje na licu mesta (od 740 din)
 • Karta za vožnju Šarganskom osmicom (600 din po osobi – obavezne uplate u agenciji prilikom uplate aranžmana). U periodu od 01.11.2015.-01.04.2016. Šarganska osmica neće voziti.
 • Ulaznica za Mećavnik (250 din po osobi – obavezne uplate u agenciji prilikom uplate aranžmana
 • Individualni troškovi putnika

Napomena

Ovaj program se realizuje za minimum 25 a maksimum 30 osoba. Manji broj putnika omogućava bržu pokretljivost grupe i veću posvećenost ka klijentima koji su tako u fokusu pažnje našeg vodiča. Poklonjeno poverenje uzvraćamo većom pažnjom i brigom za Vašu udobnost i Vaša interesovanja. Za građane Srbije za prelazak preko granice potrebno je poneti važeću ličnu kartu ili pasoš.

Plaćanje

Promotivna cena važi isključivo ONLINE REZERVACIJE (kliknite na link koji će vas odvesti na sajt SerbianAdventurs.com)  za uplate do 15 dana pre polaska na putovanje. Minimum za realizaciju programa po promotivnoj ceni je 25 osoba. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. U slučaju otkaza od strane putnika, primenjuju se otkazne uzanse YUTA. Putovanje se može platiti u više rata. Do polaska je potrebno isplatiti 50% a ostatak na čekove u ratama po dogovoru.