Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Dvorci Vojvodine, Carska bara i Belo Blato – iz Novog Sada

Podjite na turu na kojoj ćete čuti priču o dvorcima Vojvodine koji su nastajali tokom XVIII i početkom XX veka. Uživajte u prirodi Carkse bare i specijalitetma najmultikulturalnijeg sela Vojvodine.

Aktivnosti:

 • Dvorac Fantast
 • Dvorac Ečka
 • Ručak na salašu Lujza
 • Obilazak Belog Blata

Polazak iz Novog Sada u 8:00 h sa parkinga kod hotela Sajam. Odlazimo u dvorac Fantast, imanje veleposednika Bogdana Dunađerskog. Ovde ćemo čuti sagu o Dunđerskima ili kako ih je jedan inspirativan novinar nazvao „Vojvođanski Karingtoni! Razmrsivaćemo slojeve mitova i istine, te kontraverzne priče o najbogatijoj vojvođanskoj porodici koja u sebi nosi gospodski duh ali i delić prokletstva o kome se i danas priča. Posetićemo i crkvicu kojoj je Uroš Predič podario freske zamenivši likove svetaca sa likovima lokalnih ljudi. Pažnju će svakako privući i ergela konja a oni koji budu želeli, imaće prilike i za malo jahanja ili šetnje kroz parkove dvorca.

Put nastavljamo ka kaštelu Ečka u blizini Zrenjenina. Obilazak parka dvorca grofa Lazara Lukača i crkve iz 1711. godine, u kome je nekada svirao Franc List a glavni gost bio grof Esterhazi. Kao i mnogi drugi dvorci i ovaj krije brojne surove priče o prokletstvu bogatstva, kocki, ubistvima, nesrećnoj ljubavi. Ovaj Kaštel su često posećivali austro – ugarski prestolonaslednik Franc Ferdinand i srpski prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević a danas je hotel sa 4* i omiljeno mesto ljubitelja prirode i mira.

Nakon obilaska odlazimo do specijalnog rezervata prirode Carska bara u kojem je svoje stanište našlo preko 150 vrsta ptica, među kojima se nalaze i prave retkosti evropske faune. Imaćemo priliku da iskusimo vožnje brodićem po zaštićenim delovima i upoznavanje sa bogatom florom i faunom ovog jedinstvenog predela u svetu uz zanimljivu priču vodiča. Ljubiteljima prirode na raspolaganju je i staza zdravlja u dužini od 4 km.

Po završetku obilaska Carske bare odlazimo na ručak na salaš Lujza u Belom Blatu. U okviru salaša nalazi se manji zoološki vrt dok se u restoranu na salašu mogu degustirati specijaliteti ovog sela.

Belo Blato predstavlja jedinstveni konglomerat nacija, jezika i kultura. Obilazak malog  banatskog sela koje je poznato po tome što u njemu živi 20 nacionalnih zajednica. Od ukupno sedam jezika koji se govore u ovom mestu najzastupljeniji su srpski, bigarski, slovački i mađarski. Nakon obilaska sledi povratak za Novi Sad. Dolazak oko 20h. Kraj programa.

 CENA: 2.290 RSD

PENZIONERI: 1.990 RSD

 

Uslovi besplatnog otkazivanja

Besplatan otkaz moguć do 5 dana pre putovanja.

Jezici vodiča

Srpski, engleski

Napomene za prevoz

Minimum za realizaciju ovog izleta je 35 prijavljenih putnika. Program se realizuje vozilima sa minimum 35 sedišta, a maksimum vozilima do 55 mesta

Uključeno u cenu

 • Prevoz autobusima visoke turističke klase prema programo i itinereru
 • Usluge licenciranog turističkog vodiča tokom trajanja putovanja
 • Samo ulaznica u specijalni rezervat bez vožnje brodićem (odrasli 150 RSD, deca 100 RSD)
 • Ulaznica za dvorac Fantast (180 RSD)
 • Ulaznica za dvorac Ečku (150 RSD
 • Troškove organizatora putovanja

Nije uključeno u cenu

 • Voznju brodićem po Carskoj bari (odrasli 300 RSD, deca 250 RSD – vožnja brodom, šetnja stazom I vodič uključeni u cenu)
 • Ručak na salašu Lujza (oko 800 RSD)
 • Piće tokom ručka
 • Individualni troškovi

Napomene za benefite

Ovaj program se realizuje za minimum 35 a maksimum 55 osoba. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Ovaj program je moguće realizovati i na upit, van postavljenih termina.

Uslovi za plaćanje

Potrebno je uplatiti 40% od ukupnog iznosa najkasnije u roku od 2 dana od prijema instrukcija za uplatu, a ostatak iznosa 5 dana pred početak ture. Minimum za realizaciju programa po promotivnoj ceni je 35 osoba. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Prilikom rezervacije potrebno je dostaviti poslednji ček od penzije kao dokaz kako bismo odobrili popust.