Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Vikend u Sarajevu – 2 dana/1 noćenje

Posetite Sarajevo, grad koji nosi epitete evropski Jerusalim i olimpijski grad. Prošetajte se Baščaršijom – starim delom grada koji ima neprocenjiv istorijski značaj i okusite tradicionalnu kuhinju.

Prvi dan: 

Polazak iz Novog Sada u 6:30h, sa parkinga ispred hotela Sajam. Polazak iz Beograda u 8:00h. Vožnja preko Šapca, Loznice, Zvornika i Romanije uz usputne pauze. Dolazak u Sarajevo, u ranim poslepodnevnim časovima, nakon čega sledi kratko panoramsko razgledanje grada. Po završetku panoramskog razgledanja, odlazimo do hotela. Nakon što smo se smestili u sobe, odlazimo na pešačku turu po centru grada, sa lokalnim vodičem. Razgledanje grada počinjemo ispred Gradske vijećnice. Imačemo priliku da prođemo kroz Baščaršiju, stari deo grada koji pleni svojom lepotom i istorijskim značajem. Čućemo priču o sarajevskom atentatu, ispred Muzeja, kod Latinskog mosta, zalogajnicama (ćevabadžinice, buregdžinice, ascinice), kafi, a obići ćemo i Bezistan/bazar, Sinagogu, Katedralu i Sabornu pravoslavnu crkvu, Morica han, Begova džamija i Sahat kula. Nakon pešačke ture sledi slobodno vreme. Uveče će biti organizovana fakultativna večera, u jednom od lokalnih restorana, sa tradicionalnim folklorom. Noćenje.

Drugi dan:

Nakon doručka, sledi odjava iz hotela i slobodno vreme za uzivanje u čaršijskim čarima, šoping i razonodu. Polazak za Srbiju oko 14h, uz usputne pauze. Dolazak u Beograd i Novi Sad u večernjim časovima.

Cena aranžmana: 6.990 RSD

Uključeno u cenu:

  • Prevoz turističkim autobusom prema programu puta
  • Usluge licenciranog turističkog vodiča tokom trajanja ture
  • Noćenje sa doručkom u hotelu Evropa 5* u Sarajevu
  • Usluge lokalnog vodiča u Sarajevu

Nije uključeno u cenu:

  • Ručak tokom prvog i drugog dana
  • Piće tokom obroka
  • Individualni troškovi

Napomena

Ovaj program realizuje se za minimum 40 putnika. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Ovaj program je moguće realizovati i na upit, van postavljenih termina. Za građane Srbije za prelazak preko granice potrebno je poneti važeću ličnu kartu ili pasoš. Za decu je obavezno posedovanje važećeg pasoša.

Promo cena važi za rezervacije i uplate u celosti do 5 dana pred početak putovanja.

Doplata za polazak iz Novog Sada iznosi 850 RSD. Potrebno je minimalno 10 prijavljenih putnika kako bi polazak bio organizovan iz Novog Sada

Plaćanje

40% od ukupne vrednosti aranžmana najkasnije 2 dana od prijema instrukcije za uplatu a ostatak iznosa najkasnije 10 dana pred početak ture; Platnim karticama Dina, Master Card, Visa; Administrativnom zabranom: na ime rezervacije se plaća 40% od ukupne vrednosti aranžmana, dok se ostataki otplaćuje zabranom na platu u najviše 4 mesečne rate; Čekovima građana – na ime rezervacije se plaća 40% od ukupne cene aranžmana, ostatak se otplaćuje u najviše 4 jednake mesečne rate.

Putovanje je moguće besplatno otkazati do 15 dana pre polaska.