Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Vikend u Sarajevu – 2 dana/1 noćenje

Posetite Sarajevo, grad koji nosi epitete evropski Jerusalim i olimpijski grad. Prošetajte se Baščaršijom – starim delom grada koji ima neprocenjiv istorijski značaj i okusite tradicionalnu kuhinju.

Prvi dan SUBOTA

Dolazak u Istočno Sarajevo. Kafa i odmor vas čeka uz vredne domaćine u Istočnom Sarajevu, a mi ćemo vam preporučiti prelepi restoran Kula u čijem sklopu je kompleks Istočnik sa vinarijom, crkvom i prelepom okolinom.

 

OPCIJA 1

Obilazak okoline, tura kreće od glavne kapije, bivše kasarne JNA, preko spomenika Slobodanu Principu Selji, zatim hotel Dejton kada presečemo put ka gradskoj Skupštini i odlazimo do replike najvećeg stećka Pavla Radenovići i nadgobnog spomenika iz srednjovjekovne Bosne. Šetnja preko Trg Srbija i odlazak do biste Gavrila Principa, zatim ćemo poprečnom ulicom preseći Hilandarsku i Dečansku ulicu prema parku Velikana gdje ćemo obići svih devet bista zaslužnih za opstanak Srba na ovim prostorima. Tura traje 60 minuta i vezana je direktno za postanak grada Istočnog Sarajeva bez ratnih tema iz 90-ih godina.

OPCIJA 2

Odlazak u centar Sarajeva, šetnja Čaršijom uz stručnog vodiča i obilazak Stare pravoslavne crkve, Sebilja, Većnice, Careve džamije, Principov most, katedrala Srca Isusova. Tura traje oko do 120 minuta.

 

NAKON RAZGLEDANJA

Odlazak do Trebevićke žičare, vožnja žičarom na Trebević gde nas čeka ručak u jednom od restorana najlepšeg Sarajevskog izletišta povratak sa žičarom ili povratak sa autobosom, izbor je na vama.

Povratak u Istočno Sarajevo i smeštaj u hotel, a nakon toga večera uz muziku uživo ili odlazak u neku od diskoteka i pivnica uz druženje.

Noćenje.

Drugi dan NEDELJA

Doručak, kafa i napuštanje hotela.

Odlazak prema Romaniji uz usputni obilazak pećine Orlovače u kojoj se nalazi muzejska postavka sa ostacima pećinskog medveda i mnoštvom pećinskih ukrasa koji se pružaju u dužini od preko 500m uređenih staza, u zavisnosti od broja posetilaca zbog samog ograničenja, jer pećina radi samo po potrebi Ili poseta izvoru Paljanske Miljacke gdje ćete videti veličanstven prizor ovog izvora.

Nastavak puta prema Romaniji i Crvenim stenama gde će nas čekati licencirani viaferrata vodiči i provesti kroz najatraktivniju viferratu na prostorima BiH – Sokolov put. Staza je pogodna za sve uzraste i srednje kategorije koja se vodi pod oznakom (B/C).

Ručak nas čeka kao nagrada posle uspešno pređene Viaferrate.

Nakon ručka naše druženje se završava do nekog sledećeg viđenja.

Povratak za Srbiju.

Cena aranžmana po osobi 12 800 RSD

(kalkulacija je rađena na bazi od 50 osoba, za manji broj osoba cena na upit)

Uključeno u cenu:

 • Noćenje u hotelu sa doručkom sa boravišnim taksama
 • Usluge licenciranog turističkog vodiča u Sarajevu
 • Usluga pratioca ture tokom boravka u Sarajevu i na viaferrati
 • Usluge vodiča za viaferratu
 • Dva ručka sa jednim pićem – na Trebeviću i Romaniji
 • Vožnja žičarom
 • Ulaznica u pećinu Orlovača
 • Licencirani viaferrata vodiči
 • Oprema za viaferratu (Kaciga, pojas I apsorber)

Nije uključeno u cenu:

 • Prevoz turističkim autobusom
 • Konzumacija pića tokom ručka i večere mimo uračunatog
 • Večera

Napomena

Ovaj program realizuje se za minimum 40 putnika. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Ovaj program je moguće realizovati i na upit, van postavljenih termina. Za građane Srbije za prelazak preko granice potrebno je poneti važeću ličnu kartu ili pasoš. Za decu je obavezno posedovanje važećeg pasoša.

Promo cena važi za rezervacije i uplate u celosti do 5 dana pred početak putovanja.

Doplata za polazak iz Novog Sada iznosi 1500 RSD. Potrebno je minimalno 10 prijavljenih putnika kako bi polazak bio organizovan iz Novog Sada.

Plaćanje

40% od ukupne vrednosti aranžmana najkasnije 2 dana od prijema instrukcije za uplatu a ostatak iznosa najkasnije 10 dana pred početak ture; Platnim karticama Dina, Master Card, Visa; Administrativnom zabranom: na ime rezervacije se plaća 40% od ukupne vrednosti aranžmana, dok se ostataki otplaćuje zabranom na platu u najviše 4 mesečne rate; Čekovima građana – na ime rezervacije se plaća 40% od ukupne cene aranžmana, ostatak se otplaćuje u najviše 4 jednake mesečne rate.

Putovanje je moguće besplatno otkazati do 15 dana pre polaska.