Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Sve destinacije u Grčkoj

Grčka

Pogledajte našu ponudu za destinacije u Grčkoj:

grcka-kontinentalna-grcka-mapa-mesta

Olimpska regija

Paralia, Leptokarija, Platamon, Nei Pori, Olympic Beach

Grcka Halkidiki mapa

Halkidki

Nea Potidea, Polihrono, Pefkohori, Hanioti, Kalitea, Siviri, Posidi, Gerakini, Metamorfosis, Neos Maramaris, Toroni, Kalamici, Sarti, Sikia, Vurvuru, Amuliani , Jerisos, Nea Roda, Tripiti, Uranopolis

Amuliani

Amuliani je prelepo ostrvo naspram Atosa – Svete gore u Grčkoj, na Halkidikiju. Nalazi se preko puta gradića Uranopolis. Ostrvo Amuliani je jedino naseljeno ostrvo u oblasti Halkidikija.

grcka-kefalonija-mapa

 Kefalonija

je najveće Jonsko ostrvo. Nalazi se između Lefkade i Zakintosa. Ostrvo je pretežno planinsko na zapadnoj strani sa prelepim plažama na istočnoj strani.

grcka-krf-mapa-mesta

 Krf

je drugo po veličini Jonsko ostrvo, Njegovi ljupki gradići ustuknuli su od grčke tradicije i više su okrenuti mediteranskom nasleđu.

grcka-zakintos-mapa

Zakintos

je trece ostrvo po velicinu u Jonskom moru. Zakintos ima dosta podzemnih voda pa samim tim i brojne izvore slatke vode, zbog toga je ostrvo zeleno.

grcka-lefkada-mapa

Lefkada

je četvrto po veličini Jonsko ostrvo, koje je sa kopnom spojeno plutajućim mostom koji se nalazi preko 50 metara širokog kanala Drepanos. Na ovaj način je Lefkada jedino ostrvo, pored Evije, do kog se može doći automobilom.

grcka-krit-mapa-mesta

Krit

je najveće Grčko ostrvo, poznato je i kao najsunčanije grčko ostrvo gde je lepo vreme bez kiše zagarantovano. Sa obalom dugom preko 1000 km Krit je jedino grčko ostrvo na kojem ćete se kupati u dva mora, u tirkiznom Kritskom moru i u modro plavom Libijskom moru

grcka-rodos-mesta-mapa

 Rodos

se nalazi u Egejskom moru, na susretu tri kontinenta Evrope, Azije i Afrike. Pripada grupi Dodekaneze ostrva i najveće je ostrvo u grupi. Rodos ima oko 300 sunčanih dana sa prosečnom temperaturom oko 25 °C

grcka-santorini-mapa

Santorini

se nalazi u Egejskom moru i najjužnije je ostrvo ostrvske grupe Kikladi, a zbog svoje lepote i razvijenog noćnog života, Santorini predstavlja jedno od najpoznatijih i najposećenijih turističkih odredišta u Grčkoj.

grcka-skiatos-mapa

Skiatos

je malo šumovito ostrvo koje priprada ostrvskoj grupi severnih Sporada sa izuzetno bogatim i zabavanim noćnim život, čine ovo ostrvo jako privlačnim za turiste

grcka-tasos-mapa-mesta

Tasos

predstavlja jedno od najomiljenijih i najposećenijih destinacija na severu Grčke. On je najpopularnija lokacija za parove i porodice sa decom.

Evia

se nalazi na jednom od najvažnijih pomorskih puteva Sredozemlja. Zahvaljujući ogromnom prirodnom bogatstvu i povoljnom položaju, spada u najrazvijenije oblasti stare Grčke, a prestonica Halkida, jedan je od najuticajnijih antičkih gradova. Severna obala ostrva blago se spušta u more stvarajući slike fascinantne lepote. Ova oblast doživela je snažan turistički razvoj poslednjih decenija.

Jonska obala

je veoma razuđena sa velikim brojem uvala i prelepih plaža. Predivno Jonsko more, rukavac između Sredozemnog i Jadranskog, mesto je istorijskih pomorskih bitaka između antičkih Grka i Rimljana, Turaka i Mlečana – pučina o kojoj su ispredene mnoge legende.

Pilion

Pilion je prelepo poluostrvo koje se nalazi u srcu Grčke, između Atine i Soluna. To je oblast neverovatne lepote, u kojoj se smenjuju visoke planine sa bogatom vegetacijom i kristalno čistim morem na dugim peščanim plažama. Plaže Piliona su drago kamenje, kombinujući svežinu borove šume i dubokog plavo zelenog Egejskog mora. Odiše grčkom tradicijom i gostoljubivošću. Prema antičkoj legendi upravo su na Pilionu Džejson i Argonauti pronašli zlatno runo.

Zaliv Strimonikos (regija Svetog Đorđa)

Asprovalta, Vrasna i Stavros pripadaju Centralnoj Makedoniji, jednoj od 13 periferija-oblasti Grčke.
Opština Sveti Đorđe, koja pripada prefekturi Thessaloniki, se sastoji od tri prelepa mesta, Asprovalte, Nea Vrasne i Vrasne. Široke plaže, bogato zelenilo, antičko blago i moderna naselja neke su osobine ove oblasti u zalivu Strimonikos.

peloponez mapa

Peloponez

Poluostrvo Peloponez se nalazi na jugu Grčke. Za njega može da se kaže i da je ostrvo, od kad je prokopan Korintski kanal, jer ga sa ostalim delovima Grčke povezuju samo mostovi preko ovog kanala, kao i most Rio Antirio kod Patre. Na Peloponezu preovlađuje planinski reljef, mada ima i plodnih ravnica.