Porodični odmor na Tasosu

Ostrvo Tasos poseduje veličanstvenu lepotu, a za to može zahvaliti bogovima koji su mu poklonili veliki broj vodopada i borovih šuma. Nije ni čudno da ovo najzelenije i najsevernije Grčko ostrvo, još nazivaju i „Šuma koja pliva“. Za početak ovo su sasvim dovoljni razlozi za vaš porodični odmor na Tasosu.

Tasos smatraju jednim od najlepših Grčkih ostrva, koje ima čak 33 predivne plaže sa kristalno čistim morem. Glavna odlika ovog ostrva je blaga klima, peščane plaže i bezbrojne divlje uvale i plaže na kojima vlada apsolutni mir. Poznato je po koštunjavim plodovima, vinu, ribarenju, pčelarstvu i naravno, nadaleko poznatom belom mermeru. Ovo ostrvo posebno  lepim, čine tradicionalna sela, plavo more i atraktivne taverne.

Porodični odmor na Tasosu je odličan odabir za sve one koji žele opuštanje i mir za svoju porodicu. Iako je turizam izuzetno dobro razvijen na ovom ostrvu, ono je zadržalo čisto okruženje i apsolutni mir. Okruženo je gustom vegetacijom, koja raste do same obale mora, što znači da porodici sa decom, ovakavi uslovi izuzetno odgovaraju, obzirom na sve veće UV zračenje tokom udarnih letnjih meseci.

Plaže na Tasosu

Navešćemo po mnogima 10 najlepših plaža na ostrvu Tasos, a to su: Paradise, Marble ili Saliara, Makryammos, Golden Beach (Xrisi ammoudia), Alyki, Psilamos, Pacsis, Astpas, Notos i Tripity.
Plaža Paradise je dugačka sa dugačkim plićakom (30 m) idealnim za decu a posle podne se može uživati i u igri talasa. Golden Beach (table za plažu su na grčkom!) je takođe jedna od plaža koje preporučujemo porodicama sa decom. Ipak većina posebno izdvaja plažu Marble (mermer) ili Saliara, jer kažu da ova plaža ima nestvarnu boju mora, koja se ne može opisati običnim rečima. Mnogi turisti kažu da ih šetnja obalom ove plaže, podseća na šetnju po snegu. Aliki je jedna od najlepših ali i najposećenijh plaža pa bismo zato preporučili onima sa najmanjom decom da je ipak izbegavaju zbog prevelike gužve. Plaža Psili Amos bi bio naš izbor za mlade jer je ovo jedna od retkih plaža sa muzikom, a u avgustu i žurkama. Od 10 nabrojanih Tripity je najmanje posećena i na njoj je najmanja gužva. Na jednoj strani je prekirivena sitnim šljunkom a sa druge stenama te je zbog toga idealna i za ronjenje.

Zabava i noćni život na Tasosu

Zabavni život na plažama je izuzetno bogato organizovan i za svakog ima ponešto, od zabavnih igara na plaži, uživanja u raznim vodenim sportovima, pa sve do surfovanja na talasima. Posebno je atraktivna mogućnost jahanja konja na samoj plaži pa čak i u samom moru pri obali. Često turisti izdvajaju takozvanu zlatnu plažu, zbog njenih velikih talasa, a zanimljivo je kako sami kažu, da se njihova deca ne boje talasa, nego da jednostavno uživaju u njima.
Zanimljivo je da na ovom ostrvu nema velikog broj klubova, što znači da sa početkom večeri, nema preglasne muzike i žamora, kako to obično biva u većini turističkih mesta. Ali zato možete posetiti mnoge šarmantne barove koji nisu bučni i koji rade noću, ali i tokom dana. Većina restorana i taverni imaju dugodišnje iskustvo u radu sa turistima, kao i iskusno, profesionalno obučeno i izuzetno ljubazno osoblje. Naravno u kuhinji rade, iskusni, nadaleko poznati i svetski priznati kuvari. U restoranima, tavernama pa i hotelima su čak i sami jelovnici posebno prilagođeni dečijem uzrastu. Najčešće u ovim objektima rade animatori, koji će na svaki način, želeti da uz sav svoj šarm, zabave i oraspolože vašu decu.
Mlađe generacije, kojima je pored odmora i boravka na plažama bitan i noćni provod, biraju kao svoje destinacije Potos i Limenariju.

Izleti na Tasosu

Krstarenje uz obalu ostrva i pristajanje na prelepe plaže, kao i uvalice do kojih se može doći samo sa mora, uz ručak na brodu.
Grčko veče u jednoj od grčkih taverni  u Teologosu gde uz grčku tradicionalnu muziku i folklor možete isprobati i različite specijalitete iz domaće kuhinje i odlično domaće vino. Tokom ove vesele večeri možete i sami zaigrati na podijumu sa ostalim gostima i članovima folklora.
Kružno razgledanje Tasosa mini-busevima podrazumeva obilazak manastira Arhangela Mihajla, antičke ruševine na plaži Aliki, kupanje na plaži Golden beach, obilazak muzeja posvećenog proizvodnji maslinovog ulja u Panagiji, obilazak glavnog grada Tasosa Limenasa/Tasos, svraćanje do čuvene juvelirnice Iris.

Ukoliko ste svojim kolima svakako preporučujemo da odete i do manastira Arhangela Mihaila kao i do sela u brdima Panagija i Teologos.

Ovo prelepo ostrvo ima veliki broj apartmana i hotela u ponudi, a puno njih je prilagođeno baš za porodični odmor na Tasosu. Turistička agencija Magelan je za vašu porodicu, pripremila izuzetno zanimljive i kvalitetne aranžmane letovanja na Tasosu. Predlažemo vam da našu brižno pripremanu ponudu, pažljivo pročitate zajedno sa vašim najdražima.

Najbolji hoteli na Tasosu

Za goste koji žele luksuzniji smeštaj predlažemo hotele Royal Paradise Beach Resort & Spa 5*, Alexandra Golden Boutique 5*(samo za odrasle) i Ilio Mare 5*. Pored ovih hotela, kao veoma kvalitetne hotele, prema iskustvima putnika izdvojili bismo Alexandra Beach Hotel 4* i Makryammos Bungalows 4*. Ovi hoteli nisu luksuzni, ali ono što ih izdvaja od ostalih je njihov položaj i ambijent u kom se nalaze. Makryammos Bungalows 4* se sastoji od kaskadno raspoređenih objekata u borovoj šumi, na jednoj od najlepših plaža Grčke. Ovaj hotel hvale i gosti koji su boravili u poslednjim redovima, upravo zbog šume i vazduha. Alexandra Beach 4* se nalazi u predivnom vrtu punom zelenila, pored plaže, u mirnom ambijentu, a ipak je na pešačkoj udaljenosti od Potosa.

Hoteli sa all inclusive uslugom su: Alexandra Golden Boutique 5*(samo za odrasle), Alea Hotel & Suites 4*i Rachoni Beach (Resort) 3*.

Hoteli sa posebnim pogodnostima i sadržajima za decu su: Alea Hotel & Suites 4*, Rachoni Beach (Resort) 3*, Alexandra Beach 4*,Makryammos Bungalows 4*, Villa Georgia Apartments (apartmani sa uključenim polupansionom).

Tasos smeštaj

Potos smeštaj