Lefkada

Lefkada, koji se naziva i Lefkas, četvrto je najveće ostrvo u sklopu Jonskih ostrva, posle Zakintosa, Kefalonije i Krfa. Dužina obale je 117 km. Glavni grad je Lefkas koji se nalazi na severoistoku ostrva.

Most preko uskog kanala povezuje ostrvo sa kopnenom Grčkom i počinje baš u gradu Lefkas. Ulaz u grad sa mosta je najinteresantniji deo grada u kome se nalazi većina kafea, restorana i prodavnica. Autobuski prevoz povezuje grad sa svim letovalištima i plažama na ostrvu. Lefkadu pored izuzetno lepih plaža i prirode ukrašavaju prelepa mala sela koja se spuštaju niz padine planina u obliku amfiteatra. Najinteresantnija mesta su Lefkada, Nidri , Vasiliki, Agios Nikitas, Kalamaci, Sivota.

Plaže na Lefkadi

Plaže Lefkade su prelepe, prekrivene peskom i sa kristalno čistom plavom vodom. Ostrvo je poznato među ljubiteljima surfa jer ima pogodne uslove za ovaj sport, a i za ronjenje takođe. Naime, na Lefkadi, a posebno na par plaža poput Vasiliki i Frini – Agios Joanis, postoje idealni uslovi za ronjenje i surfovanje, a svakako su savršene za relaksaciju, odmor i kupanje u toplim letnjim danima, ali i prijatnim večerima…