Zakintos

Jedno od najlepših grčkih ostrva nalazi se u Jonskom moru, dva sata vožnje trajektom od luke Kilini.

Prepuno je zelenila, divnih plaža, uzbudljivih mesta, istorijskih lokacija. Ostrvo je poznato kao destinacija za mlade jer je puno noćnih klubova, kafića, i taverni gde provod traje 24 časa, uključujući i dnevno  – noćne žurke na plaži.

Od mesta se izdvajaju Laganas, na južnoj strani ostrva, sa lepom i 4 kilometra dugačkom peščanom plažom, zatim Argasi i Tsilivi, za one koji vole nešto mirniji odmor sa mnogo manje buke.

Glavni grad ostrva je Zakintos ( Zante ), koji ima oko 2.500 stanovnika.

Plaže na Zakintosu

Najlepša plaža na ostrvu je Navađo ( Navagio ), nezaobilani deo posete Zakintosu. Izolovana je, pa se do nje jedino može stići brodom. Poznata je po prelepoj tirkiznoj boji mora, ali i po olupini broda koji je nasukan ovde pre više od 30 godina i neizostavni je detalj svake fotografije odavde.

Od ostalih plaža izdvajaju se Laganas, Cilivi, Buke, Agios Nikolaos, Krioneri, kao i plaža Zigia, koja osim što je vrlo lepa je i lekovita jer ovde morska voda sadrži dosta sumpora.

Akcenat Zakintosa, osim divnih plaža, je vrlo buran i aktivan noćni provod, pa je Laganas destinacija za sve one koji vole dobru zabavu i žurke do ranih jutarnjih sati.