Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Moravski Konaci Etno Selo Velika Plana

Available Rooms

No Rooms Found
Seosko domaćinstvo
Srbija i region
Šumadija
Velika Plana
1 nights

Etno selo Moravski konaci nalazi u samom srcu Srbije u Velikoj Plani, na samo 90 kilometara od Beograda, nepuna 2 kilometra od autoputa E-75, na samom izlazu iz Velike Plane, na magistralnom putu ka Požarevcu. Potrudili smo se da Vam olakšamo pronalaženje ovog skrivenog kutka za odmor, te će Vas putokazi od same naplatne rampe lako dovesti do nas. A kako nam je tehnika pruzila velika olaksanja u zivotu evo i koordinata pa neka Vas auto vodi 44°20’43“ N  21°06’17“ E.

Etno selo „Moravski konaci“ je napravljeno kao reprezentativno mesto za odmor, rekreaciju i relaksaciju od svakodnevnog posla i stresa kojem je savremeni čovek izložen. Etno selo izgrađeno tokom 2007.godine a zvanično pušteno u rad 15 decembra 2007. godine. Strukturalno je podeljen u dva dela.

Prvi deo kompleksa je turističko-ugostiteljski

Na ulasku u etno selo posetioce čeka veliki parking. Parking je prostran i pogodan kako za automobile tako i za autobuse i ne naplaćuje se. Ulazom u etno selo posebnu pažnju privlači srpska pravoslaavna crkva posvećena Svetom ocu Nikoli

Idući dalje kroz etno selo nailazite na naselje za konačenje sagrađeno od autohtonih starih kuća, koje su sa pažnjom, po napuštenim srpskim selima, demontirane i kod nas ponovo sklopljene. Enterijer kuća je prilagođen savremenom stilu života i potrebama savremenog turiste.

Na sredini etno sela dominira prelep restoran domaće kuhinje izgrađen od drveta, stakla i kamena. Kapacitet restorana je 220 mesta. Zgrada je podignuta u obliku duplog krsta, a smeštena je na samoj obali jezera veličine 1.5 hektara. U restoranu će Vas dočekati ljubazno osoblje odeveno u srpsku narodnu nošnju.

Oko restorana domaće kuhinje se nalazi jezero sa 9 ostrva međusobno povezanih drvenim mostićima, sa malim kamenim stepenicama koje vode do same obale jezera. Na dva od devet ostrva se nalaze etno soba, svojevrstan izložbeni prostor starog nameštaja i pokućstva i kafedžinica u kojoj se služe domaći slatkiši i ručno melje kafa, kako bi posetioci imali priliku da vide kako se to nekada radilo.

Po jezeru se može ploviti, posebno za to napravljenim drvenim čamcima koji imaju svoju marinu. Na drugoj obali jezera, preko puta restorana, napravljeno je posebno poluostrvo koje predstavlja letnju pozornicu i binu za muzičare.

Na obali jezera napravljene su i dve vodenice čije klepetanje dočarava potpuni ambijent prošlih vremena. Za one željne šetnje po prirodi napravljena je i šetačka kamena staza sa klupama za odmor duž obale jezera

Drugi deo centra je sportsko-rekreativni.
Sportsko-rekreativni deo kompleksa čine otvoreni bazeni – bazen za odrasle dubine 1.5 m, bazen za decu dubine 0.5m sa atrakcijama i bazen dubinе 1.2m. Bazeni su opremljeni svom potrebnom infra i supra strukturom – toaleti, tuševi, brza hrana, osvežavajuća pića, sladoledi… Gostima su na raspolaganju ležaljke i suncobrani.

CENOVNIK
Noćenje……………………………………………….1.350,00 din
Noćenje sa doručkom………….………..………1.700,00 din
Polupansion……………………….………..….…2.300,00 din
Pun pansion……………………………..………..3.000,00 din
Popusti za decu
Deca do 15 godina popust 20%
Noćenje…………………………………………………1.080,00 din
Noćenje sa doručkom………….………..………1.330,00 din
Polupansion……………………….………..….…1.780,00 din
Pun pansion……………………………..………..2.330,00 din
Deca od 7 do 15 godina plaćaju 50% boravišne takse
Deca: do 7 godina popust 50%
Noćenje………………………………………………….675,00 din
Noćenje sa doručkom………….………..…………925,00 din
Polupansion……………………….………..….…1.375,00 din
Pun pansion……………………………..………. 1.925,00 din
Deca do 7 godina ne plaćaju boravišnu taksu
Deca do 2 godine gratis
Cene su iskazane po osobi.
Boravišna taksa nije uključena u cenu i iznosi 50,00 dinara po osobi dnevno.

Individualni prevoz

Mesto Analipsi, 7 km od grada Hersonisos, 20 km od međunarodnog aerodroma i 24 km od grada Heraklion, predivan ambijent upotpunjuju brojne palme i mnoštvo cveća.

Policies of Moravski Konaci Etno Selo Velika Plana

Amenities of Moravski Konaci Etno Selo Velika Plana

Guest Reviews (0 reviews)

moravski konaci

Moravski Konaci Etno Selo Velika Plana Šumadija, Srbija i region

Your overall Rating of this property

Booking Number

Pin Code

Title of your review

Your review

What sort of Trip was this?

  • Business
  • Couples
  • Family
  • Friends
  • Solo