Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Krstarenje Đerdapskom klisurom – 1 dan

Zaplovite najlepšom i najvećom klisurom u Evropi! Otkrijte svu moć Dunava koji na Đerdapu ima svoju najužu i najdublju tačku na svom celom toku. Pogledajmo Trajanovu tablu i Decibela, posetimo Lepenski vir (od 9.500 g.p.e).

Ovaj izlet je najprodavaniji izlet u Srbiji tokom 2016., 2017. i 2018. godine!

OPIS TURE I AKTIVNOSTI:

Polazak autobusom u 06:30 iz Novog Sada sa parkinga ispred hotela Sajam (kod nekadašnjeg restorana Zlatna medalja), a u 08:00 iz Beograda. Putnici koji kreću iz Beograda naknadno će biti obavešteni o tačnom mestu polaska.

Putovanje ka srednjovekovnoj tvrđavi Golubac koju ćemo obići. Tvrđava je podignuta u XIV veku na samom ulazu u Đerdapsku klisuru i proglašena je za spomenik kulture od izuzetnog značaja. Od 2014. godine započeta je restauracija koja traje i danas. Za posetioce je dostupna unutrašnjost tvrđave sa Donjim gradom kroz koju će nas lokalni vodič sprovesti i  ispričati zaniljive priče. Nakon posete nastavak putovanja ka Donjem Milanovcu i Đerdapu.

Transfer do Kapetan Mišinog Brega na ručak sa odličnim vlaškim specijalitetima. Na ovom, prema rečima stranih turista koji posećuju Srbiju u organizaciji Magelana, najlepšem vidikovcu u Srbiji, uživamo u pogledu na Dunav i posebnoj atmosferi ovog prostora.

Ukrcavanje na brod kod Tekija i krstarenje Đerdapom u trajanju od oko 1,5 sat kroz Mali i Veliki kazan, a idući tim putem videćemo brojne signalne kućice, Hajdučku vodenicu, Decibelovu glavu na rumunskoj strani i Trajanovu tablu na našoj strani. Ova tabla je sa carskog druma iz rimskog perioda i moguće je videti samo sa vode.

Nakon toga kreće se ka Lepenskom viru gde će se obići najznačajnije arheološko nalazište iz doba neolita (staro 9500 godina). Ovaj lokalitet je bio sedište jedne od najvažnijih i najsloženijih kultura praistorije. Na ovom lokalitetu je tokom 6500-8800 g. pre nove ere bilo naselje sa najmanje 136 objekata, stambenih i sakralnih. Ovo naselje je bilo starije od najstarijih poznatih gradova ili objekata kao što su piramide u Gizi (2560 g. p. n. e) ili bilo kog poznatog starog grada (Jerusalim, Bejrut, Damask, Alepo u Siriji ili Biblosa u Libanu). Znatno je stariji i od Akropolja i Antičke Grčke. Brojne studije su potvrdile da je ovo kolevka evropske civilizacije.

Povratak za Beograd i dolazak oko 21:00, u Novi Sad oko 22:30.

KALENDAR POLAZAKA IZ DRUGIH MESTA

Prilikom rezervacije odaberite željeno mesto polaska. Polasci iz navedenih mesta odnose se isključivo na određene datume koji su ispisani ispod naziva mesta. Minimum za polazak je 6 osoba.

* Bački Petrovac – Rumenka – Novi Sad – Beograd

12.05.     07.07.     10.08.

* Novi Sad – Kamenica – Irig – Ruma – Beograd

06.07.     04.08.     05.10.

* Novi Sad – Petrovaradin – Karlovci – Inđija – Beograd

26.05.     13.07.     17.08

 

CENA ARANŽMANA: 5190 RSD

PENZIONERI: 4990 RSD

DECA: 4000 RSD

POLAZAK: Beograd, Novi Sad

USLOVI BESPLATNOG OTKAZIVANJA:

Promotivna cena važi isključivo za uplate do 10 dana pre polaska na putovanje. Otkazivanje bez penala moguće do 5 dana pre polaska.

JEZICI VODIČA: srpski i engleski

PREVOZ :

Prevoz autobusima – mini busevima ili mini venom (u zavisnosti od broja prijavljenih).

AKTIVNOSTI:

 • krstarenje Đerdapom
 • uživanje u pogledu sa najlepšeg vidikovca na Dunavu
 • poseta Lepenskom viru

UKLJUČENO U CENU:

 • Prevoz turističkim autobusom ili mini busom (u zavisnosti od broja prijavljenih putnika)
 • Usluge licenciranog turističkog vodiča tokom trajanje ture
 • Krstarenje Đerdapom
 • Ručak na Kapetan Mišinom Bregu sa tradicionalnim vlaškim specijalitetima
 • Troškovi organizacije putovanja

NIJE UKLJUČENO U CENU:

 • Ulaznica za Lepenski vir (400 din)
 • Ulaznica u tvrđavu Golubac (200 din)
 • Ostale troškove koji nisu uključeni u program

NAPOMENA:

Prema Zakonu o turizmu iz 2019. godine organizator nije u obavezi da za jednodnevne izlete obezbedi zaštitu u pogledu garancije putovanja (u slučaju insolventnosti organizatora kao i u slučaju lošeg izvršenja usluga), ta se Garancija putovanja ne izdaje putnicima.

Link za rezervisanje će Vas odvesti na online rezervisanje preko sajta SerbianAdventures.com. Promotivna cena važi isključivo za uplate do 10 dana pre polaska na putovanje. Minimum za realizaciju programa po promotivnoj ceni je 25 osoba. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 3 dana pre početka putovanja. U slučaju otkaza od strane putnika, primenjuju se otkazne uzanse YUTA. Odobravamo 1 besplatno mesto na 10 prijavljenih putnika. Ovaj program je moguće realizovati i na upit, van postavljenih termina. Dodatni popust odobravamo za polaske radnim danima od ponedeljka do četvrtka.

PLAĆANJE:

Doplata za polazak iz Novog Sada 850 dinara, a minimum za polazak iz NS je 10 putnika. Doplata za polazak iz Bačkog Petrovca 1250 dinara, minimum 6 putnika. Doplata za polazak iz Inđije i Rume 500 dinara, minimum 6 putnika.

Deca do 10 godina plaćaju cenu od 4000 RSD.  Deca imaju mesto u mini busu ili autobusu i dečiji meni.

Ostali najpopularniji izleti