Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Vršački vinski put

15% Discount

Grožđe je zaštitni znak grada Vršca ali i celog ovog regiona, gde se vinova loza uzgaja od vremena Dačana i Rimljana. „Vršačke vinograde“ ćemo izostaviti dok se novi vlasnik ne snađe i ne odradi prioritetne poslove a a mi ćemo svoju pažnju usmeriti na manje vinarije.

Polazak iz Novog Sada sa parkinga kod hotela Sajamu 7,30 h, a u 9:00 h sa parkinga na Novom Beogradu u Bloku 42. Vožnja prema Vršcu. Dolazak u Vršac i šetnja kroz centar grada. Odlazak zatim do Saborne crkve i Katoličke katedrale. Zatim „vinskim putem“ odlazimo do vinskog sela Gudurica. Usput ćemo se zaustaviti u nekom od vinograda i objasniti specifičnosti klime i zemljišta na Guduričkom bregu (ili Vršačkim planinama) gde se nalaze i najveći zasadi vinove loze u našoj zemlji, na blizu 2000 ha.

Gudurica je specifično selo u kojem su do II sv. rata bili naseljeni samo Nemci. Danas ovde zajedno žive Srbi, veliki broj Slovenaca, Makedonaca, Roma, Rumuna i jedan Turčin (stari poslastičar) i jedna Francuskinja koja se ovde doselila jer nije mogla odoleti ovom podneblju (ukupno 22 nacije!). Svi stanovnici ovog sela su do pre koju godinu išli u u jednu crkvu – grko‐katoličku crkvu u kojoj su se praznovali i pravoslavni i katolički sveci. Posetićemo ovu crkvu koja datira iz 1787.g. koja je poslednih godina renovirana i u kojoj se uskoro otvara škola orgulja. Nadamo se da ćemo imati priliku da upoznamo i njenog paroha Gergelj Mihalja koji je došao iz Rumunije i ulaže velike napore u renoviranju ove crkve.

Odlazimo do jedne manje porodične vinarije Nedin, koja svake godine proizvede oko 6-7000 litara vina. Vinarija je u duhu starinskih vinarija a sva vina od grožđa iz sopstvenih vinograda. Ova vinarija se ponosi svojim vinima Traminac, beli burgundac, Talijanski rizling, merlot, ali i posebnom kupažama „Beli krst“ i „Vera“ koja su već okitile i značajnim priznanjima. Ova vinarija je jedan od primera kako se kroz turizam prihod stvara na svom pragu. Naime, kompletnu proizvodnju vina ova vinarija proda svojim turistima i ne može naći po prodavnicama ili restoranima. Pauza za ručak.

Potom odlazak do vinarije Vinik u Vršcu. Ovde nas čekaju sva vina iz asortimana ove vinarije među kojima su i kabernet sovinjon, istorijski uzorak banatskog bermeta , i druga vina. Ovde ćemo od našeg domaćina, g. Cuculja dobiti i kratki kurs o degustaciji vina ali i o vinskom viteškom redu Sv. Teodor kao i vinskim redovima uopšte u Srbiji. Biće i jedno malo iznenađenje za naše goste, ali hajde da ne otkrivamo baš sve. Odlazak do vinarije Selekta – Podrum Stojšić koja sa plantažama od 22 ha grožđa proizvodi: Dvorsko vino, Burgundac beli, Šardone, Rizling rajnski, Burgundac crni, Cabernet Suvinjon i Dvorsko rose vino. Degustacija vina. U večernjim satima, povratak za Beograd.

Cena aranžmana: 2250din

Mesto polaska

Beograd/Belgrade, Novi Sad

Jezici vodiča

srpski

Prevoz

Program će biti realizovan sa polaskom iz Beograda za minimum 20 prijavljenih putnika.

Aktivnosti:

  • Razgledanje Vršca
  • Degustacije vina

Uključeno u cenu:

  • Prevoz prema prema programu
  • Degustacija vina u vinariji Vinik u Vršcu
  • Degustacije vina u vinariji Nedin
  • Degustacije vina u vinariji Selekta -Stojšić
  • Licencirani turistički vodič
  • Troškovi organizacije putovanja

Nije uključeno u cenu:

  • Ručak (opciono)
  • Ostali troškovi koji nisu npredviđeni programom (individualni troškovi)

Napomena

Link za rezevisanje će Vas odvesti na online rezervisanje preko sajta SerbianAdventures.com. U napomeni obavezno upišite promotivni kod 15%FEB! Za organizovane grupe polazak može biti i iz drugog mesta uz adekvatnu doplatu. Promotivna cena važi za uplate do 7 dana pre putovanja. Minimum za realizaciju 40 osoba. Redovna cena ovog programa za organizovane grupe po osobi: 3450 din uključuje i harmoniku u vinariji Vinik i ručak u vinariji Selekta

Plaćanje

Plaćanje pre polaska uplatom na račun ili u prostorijama Turističke agencije Magelan ili na licu mesta po dogovoru sa organizatorom. Minimum za realizaciju 40 osoba.