Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Vinski put Palić

Želite da okusite sjajna vina severa Bačke sa Vašim kolegama? Provedite ceo dan u tradicionalnom vinskom kraju  i doživite nezaboravne trenutke.

Dan 1.

Polazak iz Beograda u 9h. Dolazak u Suboticu, grad jedinstvene arhitekture. Izvanredno kulturno nasleđe, bogato ukrašene građevine, multikulturalni duh i evropski šarm su osobine koje čine ovaj grad drugačijim.Nakon kratkog predaha u gradu, krećemo prema prvoj vinariji na ovom vinskom putu. Nedaleko od Palića, na dinama bačkih vinograda, prostire se vinograd Vinarije Tonković. To je tip evropskog porodičnog vinograda i podruma. Pošto se smatra da je budućnost svetskog vinarstva u autentičnim lokalnim vinima, ovde se gaji isključivo jedna sorta grožđa i to autohtona sorta kadarka. Kadarka je dokazala da ima potencijal da daje odlična vina, u šta ćemo se tokom degustacije i uveriti. Potom odlazimo do Vinarije Zvonko Bogdan, koja se nalazi u tradicionalnom visnkom kraju koji se prostire između jezera Palić i Ludaš. Priča o ovoj vinariji počinje od kvaliteta, pre svega od izbora najboljih lokacija za vinograde, najsavremenije vinarske opreme pa do impresivne zgrade vinarije izgrađene u tradicionalnom stilu karakterističnom za arhitekturu Palića. Obilazak vinograda, vinarije i barrique podruma sa degustacijom tri vrste vina. Nakon posete vinariji Zvonko Bogdan odlazimo na ručak na Jelen salaš. Uživanje u tradicionalnim vojvođanskim specijalitetima. Nakon ručka slobodno vreme na Paliću nakon kog nas očekuje povratak za Beograd.

Kraj programa. 

Cena na upit. 

Napomena: Program možemo da prilagodimo Vašim potrebama i zahtevima.

Program obuhvata:

  • Prevoz prema programu (veličina autobusa zavisi od veličine grupe)
  • Pratnja i usluge licenciranog turističkog vodiča tokom programa
  • Degustaciju 4 vrste vina sa zakuskom (kulen, sir, kiflice, voće) u vinariji Tonković
  • Degustaciju 3 vrste vina sa zakuskom (orasi, lešnik, badem, grožđe, sir maasdam, sir grana padano, sir kravlji meki, francuski baget, slatko od šumskog voća, kruška) u vinariji Zvonko Bogdan
  • Ručak na Jelen salašu

 

Program ne obuhvata:

  • Piće tokom ručka
  • Individualne troškove