Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Vinski put Palić – jednodnevni izlet

15% Discount

Pred Vama je još jedna Magelanova vinska tura i to u region o kome je pisao najtiražniji Njujorški dnevni časopis “New York Times” i dao preporuku za vina sa ovog podneblja, a mi Vas pozivamo da baš ovde zajedno sa nama probate ta odlična vina.

Polazak iz Beograda u 08:00 h, a iz Novog Sada u 09:30 h sa parkinga ispred hotela Sajam. Dolazak u Suboticu, grad jedinstvene arhitekture. Mi smo je prozvali „Panonska Barselona“ zbog novog stila koji je Gaudi gotovo u isto vreme koristio gradeći Barselonu. Nakon kratkog predaha u gradu, krećemo prema prvoj vinariji na ovom vinskom putu.

Nedaleko od Palića, na dinama Bačkih Vinograda, prostire se vinograd Vinarije Tonković. To je tip evropskog porodičnog vinograda i podruma. Pošto se smatra da je budućnost svetskog vinarstva u autentičnim lokalnim vinima, ovde se gaji isključivo jedna sorta grožđa i to autohtona sorta kadarka. Kadarka je dokazala da ima potencijal da daje odlična vina, u šta ćemo se tokom degustacije i uveriti.

Nakon vinarije Tonković, odlazimo do vinarije DiBonis koju odlikuje prirodno bogatstvo udruženo sa modernom tehnologijom. Iako je palićka vinska regija poznata po belim sortama grožđa, u vinogradima DiBonisa su zasađene i crvene sorte. Degustacija vina u rustičnom podrumu, a u kom se nalazi i Vinski trezor u kom se čuvaju vina.

Zatim sledi pauza za ručak u nekom od restorana u blizini.

Nakon ovog predaha, odlazimo do Vinarije Zvonko Bogdan, koja se nalazi u tradicionalnom visnkom kraju koji s prostire između jezera Palić i Ludaš. Priča o ovoj vinariji počinje od kvaliteta, pre svega od izbora najboljih lokacija za vinograde, najsavremenije vinarske opreme pa do impresivne zgrade vinarije izgrađene u tradicionalnom stilu karakterističnom za arhitekturu Palića. Obilazak vinograda, vinarije i barrique podruma sa degustacijom tri vrste vina. Nakon posete vinariji Zvonko Bogdan očekuje nas veseli povratak za Novi Sad i Beograd. Kraj programa.

Redovna cena aranžmana: 3800 din

Promotivna cena aranžmana: 3240 din*

Uključeno u cenu

  • Prevoz udobnim turističkim autobusom
  • Pratnja licenciranog turističkog vodiča
  • Degustacije vina u vinarijama Tonković, Dibonis i Zvonko Bogdan, obilazak vinarije i vinograda
  • Troškovi organizacije putovanja

Nije uključeno u cenu

  • Ručak
  • Ostali troškovi koji nisu predviđeni programom

Napomena

Link za rezevisanje će Vas odvesti na online rezervisanje preko sajta SerbianAdventures.com. U Napomeni obavezno upišite promotivni kod 15%FEB!

Plaćanje

Doplata za polazak iz Beograda 750dinara Promotivna cena važi isključivo za uplate do 20 dana pre polaska na putovanje. Minimum za realizaciju programa po promotivnoj ceni je 25 osoba. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. U slučaju otkaza od strane putnika, primenjuju se otkazne uzanse YUTA. Putovanje se može platiti u više rata. Do polaska je potrebno isplatiti 50% a ostatak na čekove u ratama po dogovoru.