Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Vinska tura – Šumadijska Toskana

15% Discount

Polazak iz Novog Sad u 07:30, a iz Beograda u 09:00 h. Nastavak putovanja ka Topoli i Oplencu. U Vinči, nedaleko od Topole, čije ima potiče od rimskog Vincea koje nam jasno govori o tome čime se stanovništvo od davnina bavilo, na šumadijskom putu vina nalazi se  vinarija Aleksandrović.

Porodica Aleksandrović se više od sto godina bavi vinogradarstvom i vinarstvom. Do početka II svetskog rata imali su 30.000 čokota i od početka je blisko sarađivala sa vinogradarima i vinarima kraljevih podruma. Kada je 1992. godine čuveni dvorski podrumar Živan Tadić, koji je posle II svetskog rata emigrirao u Kanadu, saznao da porodica Aleksandrović obnavlja vinarsku tradiciju oplenačkog kraja,poslao je u Vinču originalnu recepturu – sortni sastav Trijumfa, najboljeg vina kraljevih podruma koje se pre drugog svetskog rata pilo na skoro svim evropskim dvorovima. Doček dobrodošlice od strane domaćina – istaknutih proizvođača vina vrhunskog kvaliteta, degustacija nekih od najboljih Oplenačkih vina. Regent, Vizija,Varijanta,Trijumf su samo neke od etiketa pred kojima nećete ostati ravnodušni.

Nakon obilaska, odlazak do Kraljeve vinarije, gde ćemo imati priliku da degustiramo vina a gde s u toku radovi revitalizacije Kraljevog podruma iz 1931. godine. Oprema iz kraljevog vremena postala je deo muzejske postavke. Posebna muzejska atrakcija jesu najstarije bačve iz ovog podruma, lični pokloni kralju Petru iz 1906. godine i bačve iz 1922. godine, venčani pokloni kralju Aleksandru I i kraljici Mariji. U muzejskoj postavci je i najstarija srpska vinoteka sa jednom količinom sačuvanih arhivskih vina, u originalnom pakovanju u tri veličine (sa udubljenim dnom i kraljevskim grbom) od 1931. do 1957. godine.

Sledi pauza za ručak (restoran Knežev Han) i kraći odmor nakon čega odlazimo na još jednu degustaciju vina u vinariji iznenadjenja. Kasni popodnevni polazak za Beograd i Novi Sad sa večernjim dolaskom. Kraj programa.

Cena aranžmana: 4280 din

 

UKLJUČENO U CENU ARANŽMANA :

prevoz udobnim turističkim autobusom

degustacija vina u Kraljevom podrumu, vinariji Aleksandrović i vinariji iznnađenja (tri dame i kralj)

troškovi organizacije

NIJE UKLJUČENO U CENU ARANŽMANA :

ručak ( oko 600 dinara ) opciono

ostali troškovi koji nisu predviđeni programom

NAPOMENA :

Doplata za polazak iz Novog sada je 750 dinara.

PLAĆANJE :

Promotivna cena važi isključivo za uplate do 10 dana pre polaska na putovanje. Minimum za realizaciju programa po promotivnoj ceni je 25 osoba. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. U slučaju otkaza od strane putnika, primenjuju se otkazne uzanse YUTA. Putovanje se može platiti u više rata. Do polaska je potrebno isplatiti 50% a ostatak na čekove u ratama po dogovoru.