Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Vinska tura sa krstarenjem Đerdapskom klisurom

đerdap

Tokom ovog putovanja imaćete priliku da upoznate evropsku prestonicu kulture Novi Sad, da uživate u čarima Nacionalnog parka Fruška gora i njegovim poznatim vinarijama, distražite Golubačku tvrđavu i otisnite se na krstarenje čarobnim Dunavom i magičnom Đerdapskom klisurom.

Dan 1. 

Polazak iz Beograda u 08:30 sa dogovorenog mesta. Odlazimo u prelep ambijent Fruške gore i vinograda, vinarije Deurić koja je idealno mesto za to. Čućemo priču o najpoznatijim etiketama ove vinarije, degustirati, gustirati i uživati svim čulima. Put nas vodi kod čuvenog Save Mačka, u njegovu nadaleko poznatu senicu. Vinarija Mačkov podrum gaji grožđe  i pravi vino već generacijama. Odlična geografska pozicija i klima, promišljen spoj tradicije, na koju su nadograđene savremene vrednosti, kao i odlučnost da u budućnosti opravdamo očekivanja, samo su neki od sastojaka koje će uložiti dok prave „vina sa dušom“. Ovde ćemo pored degustacije imati i predah za ručak. Potom posećujemo manastir Krušedol, najznačajniji fruškogorski manastir, koji je osnovao vladika Maksim (Đorđe Branković) sa svojom majkom despoticom Angelinom. Manastirska crkva posvećena je Blagovestima i bogato je oslikana – najstarije freske su iz polovine XVI veka a pored njih tu su i najznačajniji primerci baroknog slikarstva u Srbiji. U manastiru su sahranjeni članovi porodice Branković, kralj Milan Obrenović, knjeginja Ljubica, Arsenije III Čarnojević, Arsenije IV Jovanović- Šakabenta i Stevan Šupljikac. Dolazak u Sremske Karlovce, centar srpskog obrazovanja, duhovnosti i kulture u periodu od Velike seobe Srba do početka XX veka. Obilazak najznačajnijih kulturno istorijskih znamenitosti (Saborna crkva, Karlovačka gimnazija, Bogoslovija, česma Četiri lava, Patrijaršijski dvor). Slobodno vreme za individualno istraživanje ovog gradića. Dolazak do Petrovaradinske tvrđave, simbola Novog Sada koju zbog položaja i tvrdih zidina često nazivaju i Gibraltarom na Dunavu. Dolazak u centar Novog Sada. Pešačka tura: obilazak užeg centra grada i glavnih atrakcija – Trga Slobode, katoličke crkve Imena Marijinog, Gradske kuće, Zmaj Jovine ulice, Dunavske ulice, Vladičanskog dvora i Saborne crkve. Nakon ture predviđeno je slobodno vreme za šetnju i samostalno razgledanje. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za večeru. Noćenje.

Dan 2.

Polazak u 06:30. Putovanje ka srednjovekovnoj tvrđavi Golubac koju ćemo obići. Tvrđava je podignuta u XIV veku na samom ulazu u Đerdapsku klisuru i proglašena je za spomenik kulture od izuzetnog značaja. Od 2014. godine započeta je restauracija koja traje i danas. Za posetioce je dostupna unutrašnjost tvrđave sa Donjim gradom kroz koju će nas lokalni vodič sprovesti i ispričati zaniljive priče. Nakon posete nastavak putovanja ka Donjem Milanovcu i Đerdapu. Transfer do Kapetan Mišinog Brega na ručak sa odličnim vlaškim specijalitetima. Na ovom, prema rečima stranih turista koji posećuju Srbiju u organizaciji Magelana, najlepšem vidikovcu u Srbiji, uživamo u pogledu na Dunav i posebnoj atmosferi ovog prostora. Ukrcavanje na brod kod Varnica i krstarenje Đerdapom u trajanju od oko 1,5 sat kroz Mali i Veliki kazan, a idući tim putem videćemo brojne signalne kućice, Hajdučku vodenicu, Decibelovu glavu na rumunskoj strani i Trajanovu tablu na našoj strani. Ova tabla je sa carskog druma iz rimskog perioda i moguće je videti samo sa vode. Nakon toga kreće se ka Lepenskom viru gde će se obići najznačajnije arheološko nalazište iz doba neolita (staro 9500 godina). Ovaj lokalitet je bio sedište jedne od najvažnijih i najsloženijih kultura praistorije. Na ovom lokalitetu je tokom 6500-8800 g. pre nove ere bilo naselje sa najmanje 136 objekata, stambenih i sakralnih. Ovo naselje je bilo starije od najstarijih poznatih gradova ili objekata kao što su piramide u Gizi (2560 g. p. n. e) ili bilo kog poznatog starog grada (Jerusalim, Bejrut, Damask, Alepo u Siriji ili Biblosa u Libanu). Znatno je stariji i od Akropolja i Antičke Grčke. Brojne studije su potvrdile da je ovo kolevka evropske civilizacije. Povratak u Beograd u večernjim satima.

Kraj programa.

Cena na upit. 

Napomena: Program je moguće prilagoditi Vašim potrebama i zahtevima.

 

Cena obuhvata:

 • Prevoz autobusom prema programu
 • Smeštaj na bazi noćenje sa doručkom u hotelu sa 3/4* u zavisnosti od Vaših potreba i trenutne raspoloživosti
 • Degustacija vina sa zakuskom u vinariji Deurić
 • Degustacija vina sa ručkom u vinariji Mačkov podrum
 • Krsterenje brodom na Đerdapu (brod je samo za grupu)
 • Ručak u Kapetan Mišinom bregu
 • Ulaznica za Golubačku tvrđavu
 • Ulaznica za Lepenski Vir

Program ne obuhvata:

 • Piće tokom obroka
 • Večeru prvog i drugog dana
 • Individualne troškove