Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Italija – tragom rimskih imperatora avionom, 7 dana/ 6 noćenja

Neprevaziđeni građevinski poduhvati antičkog Rima, nastali u vreme Imperije, ponikli na tlu današnje Italije i rasuti po svim delovima carstva i danas, 2000 godina kasnije fasciniraju svojim tehničkim rešenjima utkanim u temelje svetskog graditeljstva, vrhunskim umetničkim i arhitektonskim vrednostima.

 

USKORO NOVI POLAZAK

 

PROGRAM :

1.dan BEOGRAD- KAZERTA- NAPULJ- SORENTO Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u 05.00h. Poletanje JU 530 u 07.05 h. Sletanje na aerodrom Fiumicino u 08.35 h. Nakon pasoške i carinske kontrole, polazak autobusa za Napulj, glavni grad oblasti Kampanija. Put vodi nedaleko od Capue, moćnog i bogatog antičkog centra Kampanije, koji su uništili Saraceni. Tu je Imperator Avgust podigao amfiteatar, do izgradnje Koloseuma, najvećeg u Carstvu. Pauza u obližnjoj Kazerti koja je predstavljala „Versaj“ dinastije Burbona, kraljeva Napulja i Dve Sicilije. Kraljevska palata sa 1200 soba po svojoj veličini i raskoši, kao i veličanstvenim baroknim vrtovima, nimalo ne zaostaje za svojim francuskim uzorom i, slično njemu, bila je rezidencija iz koje se vladalo. Po obilasku palate, koju je UNESCO uvrstio u listu svetske kulturne baštine, nastavak vožnje do Napulja. Po dolasku, panoramska vožnja i razgled istorijskog jezgra (pod UNESCO zaštitom): Kraljevska palata, Castel Nuovo, galerija Umberta I, Teatro di San Carlo- najstarija aktivna opera u Europi. Slobodno vreme za ručak, kupovinu suvenira i nastavak vožnje ka Sorentu. Dolazak u hotel. Noćenje.

2.dan SORENTO- KAPRI- SORENTO Doručak. Do omiljenog letovališta svetskog “jet-seta” bujne mediteranske vegetacije i magične lepote, ostrva Kapri, u kome su nekada rado boravili Oktavijan, Kaligula i Tiberije dolazi se brodom/hidrogliserom iz Sorenta. Po dolasku u luku Grande Marina, mogu se uočiti ruševine Palazzo a Mar i nepregledni «Bagni di Tiberio». Vožnja žičarom na Belvedere Migliera, vidikovac/liticu sa koje se pruža nezaboravan pogled. Razgledanje gradića Kapri na 142 m iznad mora: Piazzetta okružena srednjovekovnim kućama, San Giacomo, Giardini di Augusto, Vila Krupp…Slobodno vreme za ručak u jednoj od tipičnih taverni, šetnju ili obilazak Plave pećine čamcem (uz doplatu). Popodne, povratak brodom u Sorento. Noćenje.

3.dan SORENTO- POMPEJA- POZITANO- AMALFI- RAVELO- SORENTO Doručak. Odlazak do najbolje očuvanog arheološkog lokaliteta antičkog Rima – Pompeja. Grad, čija je istorija trajala 700. godina, u trenu je potpuno uništen snažnom erupcijom Vezuva 79.g.,vekovima ostao «konzerviran» pod debelim slojevima pepela i lave . Njegovo slučajno otkriće u 18.v. dovelo je do pravog kulturnog šoka. Šetnja trgovima i ulicama, pored ostataka vila, kupatila, bordela i hramova u pratnji lokalnog vodiča. Posle podne, vožnja duž jednog od najspektakularnijih vijugavih puteva Evrope, koji prati strmu obalu i posle svake krivine otkriva pogled od koga zastaje dah. Živopisni gradići izuzetne lepote Amalfi, Pozitano i Ravelo ne predstavljaju samo najpopularnija mondenska letovališta na Tirenskom moru, već su i zaštićeni od strane UNESCO-a. Slobodno vreme za obilazak ovih dragulja obale Amalfi, za uživanje u pejzažu i fotografisanje. Povratak u hotel u Sorentu uveče. Noćenje.

4.dan SORENTO- TIVOLI- RIM Doručak. Polazak ka Rimu. U brdima, 35 km nadomak Rima nalazi se svetski poznat Tivoli, letovalište imperatora, papa i kardinala. Tu je car Hadrijan u II veku, bežeći od vreve glavnog grada, po sopstvenim nacrtima sagradio monumentalnu vilu za uživanje – gotovo zaseban grad sa teatrom, bibliotekom i vlastitim jezerom. Ovo remek delo klasične umetnosti, koje je kasnije bilo uzor pri izgradnji brojnih renesansnih palata i vrtova, UNESCO je kao posebnu vrednost uvrstio u listu svetske kulturne baštine kao i obližnju Vilu D’Este. Zidana za sina Lukrecije Bordžije, kardinala Ipolita D’Este,vila je svetski poznata po stotinama neobičnih fontana u vrtovima. Nastavak puta do Rima. Po dolasku u grad panoramska vožnja:Termini, Santa Maria Maggiore, Trg Republike, Via Nacionale, Trg Barberini, Via Veneto, Trg Venecija…. Smeštaj u hotel. Predlažemo odlazak u večernju šetnju gradom, u pratnji vodiča: Fontana di Trevi, Piaza Navona, Campo de Fiori… Noćenje.

5.dan RIM Doručak. Razgledanje Antičkog Rima u pratnji lokalnog vodiča: zaštitni znak Rima – Koloseum u kome su se održavale gladiatorske i pomorske bitke, Konstantinov slavoluk, brdo Palatin na kome je Romul osnovao Rim a koje su naseljavali bogati patriciji i imperatori, Imperijani forum, Trajanov forum, najpoznatiji od rimskih brežuljaka: Kapitol – nekadašnje utvrđenje sa Jupiterovim hramom koje svoj današnji izgled duguje Mikelanđelu. Pauza za ručak. U popodnevnim satima obilazak drugih znamenitosti sa vodičem pratiocem: Crkva Sv.Petra u lancima sa Mikelandjelovim Mojsijem, Panteon, Španski trg….Za veče predlažemo odlazak u beomski deo Rima – Trastevere, kraj Tibra, koji je sačuvao svoj izgled iz 19.v., pun krivudavih uličica, sa mnoštvom picerija, tratorija i barova.Noćenje.

6.dan RIM Doručak. Odlazak do najstarijeg antičkog puta, Via Appia Antica, nedaleko izvan Aurelijevih zidina Rima. Duž puta su sahranjivani bogati Rimljani, dok su se prvi hrišćani krili i sahranjivali u katakombama. U katakombama Sv. Kalista sahranjeno je preko 50 mučenika stradalih u progonima i 16 prvih papa. Povratak u Rim. Popodne slobodno za fakultativni obilazak Vatikana (Crkva Sv. Petra i muzej).Noćenje.

7.dan RIM- BEOGRAD Doručak. Napuštanje soba i odlaganje prtljaga. Slobodno vreme za individualni program do polaska na aerodrom u 18.00 h. Let za Beograd, JU535 u 20.40 h. Sletanje na aerodrom Nikola Tesla u 22.20 h.

 

CENA ARANŽMANA : 795 eur

Doplata za jednokrevetnu sobu: 340 € (isključivo na upit)

 

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO :

prevoz redovnom linjom Air Serbia na relaciji Beograd-Rim-Beograd
• prevoz  modernim  turističkim autobusom prema programu, na relaciji Rim (aerodrom)-Napulj-Sorento- Pompeja- obala Amalfi –Tivoli-Rim, transfer hotel – aerodrom u Rimu
• smeštaj na bazi 6 noćenja sa doručkom prema programu u dvokrevetnoj sobi u hotelima sa  3*/4* (pomoćni ležaj na upit)
• izleti na Kapri (brod i žičara)

• izlet Vatikan
• razgledanja prema programu
• ulaznice za kraljevsku palatu u Kazerti , Pompeju, Hadrijanovu vilu, Vilu D’Este, Koloseum, Forum, katakombe
• usluge licenciranog vodiča pratioca iz Beograda i  lokalnih vodiča u Rimu i Pompeji
• troškovi organizacije putovanja

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO :

aerodromska taksa – 108 €, podložna promeni, plaća se u dinarskoj protivvrednosti
gradska komunalna taksa  (u trenutku izrade programa u Rimu iznosi 3€ po osobi/dnevno, u Sorentu 1€ po osobi/dnevno za hotele 3*)
obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje
individualni troškovi, druge ulaznice i usluge koje nisu naznačene u programu putovanja

 

PLACANJE:

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate.

 

SMEŠTAJ:

1. Hotel Dania 3* www.hoteldania.com, porodični hotel, 2km izvan Sorenta do koga se laganom šetnjom dolazi za 15 min. Sobe su jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne  sa kupatilom (TWC), sat TV. Slatko-slani bife doručak. Hotel raspolaže otvorenim bazenom, prostranom terasom sa pogledom na more i restoranom sa nacionalnom kuhinjom

2. Hotel Princess 4*, u zapadnom Rimu nedaleko od Vatikana sa dobrom vezom do centra grada (metro linija A). Ukusno opremljene jednokrevetne,dvokrevetne i trokrevetne sobe sa kupatilom, fenom za kosu, sat TV. Slatko-slani bife doručak

Organizator zadržava pravo zamene navedenih hotela hotelom iste ili više kategorije, sličnog sadržaja o čemu će obavestiti putnike pre početka putovanja.

 

NAPOMENE:

Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 30 dana pre polaska na put ili do popune mesta.
• Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju putovanja.
• Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napušta poslednjeg dana boravka oko 10.00 sati
• Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
• Organizator putovanja zadržava pravo da promeni hotel za drugi, iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji
• Za putnike koji poseduju nove biometrijske (crvene) pasoše,nije potrebna viza.Putnici koji poseduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbede odgovarajuće isprave.
• Organizator nije ovlašćen da ceni valjanost putnih isprava i drugih ličnih dokumenata.

U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture , osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmene redosleda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana pre polaska na put.
● Olympic Travel ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima, prtljagu. Olympic travel ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.

Turisticka agencija Magelan je u svojstvu subagenta.