Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Toskana proleće 2017.

KJOĐA – MONTEKATINI– FIRENCA – SIJENA – SAN ĐIMINJANO – LUKA – PIZA

Autobusom – 6 dana (3 noćenja sa doručkom u hotelu kategorije 3* u banji Montekatini Terme)

Polasci: 13. april 2017. – povratak  18. april 2017.

            28. april 2017. – povratak  3. maj 2017.

 

Toskanu mnogi smatraju najlepšom regijom Apeninskog poluostrva zbog njenih 120 zaštićenih zona bajkovite prirode, predivnih varošica i sela, a naročito zbog gradova izuzetne arhitekture, među kojima su najpoznatiji – Firenca, Piza, Sijena, San Điminjano, Piza i Luka – proglašeni delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO–a.

Sa veličanstvenom Firencom, svojom prestonicom i najpoznatijim simbolom, Toskana je kolevka renesanse; na njenom tlu su se od 14–16. veka rađale nove filozofske i naučne misli, a na osnovama antičke kulture stvorena su vrhunska književna, slikarska, vajarska i graditeljska dela, koja su presudno uticala na umetnički i društveni preporod mnogih evropskih zemalja. Ona je zavičaj ili mesto boravka najslavnijih umetnika toga vremena – Dantea, Petrarke, Bokača, Fra Anđelika, Botičelija, Lipija, Učela, Donatela, Bruneleskija, Verokija, Rafaela, Mikelanđela, Leonarda da Vinčija

1.dan BEOGRAD – BREGANA (420 km). Polazak iz Novog Sada u 17.00 sati ispred železničke stanice, kod lokomotive. Sastanak putnika u Beogradu na autobuskoj stanici Lasta, Železnička 2 (dolazni peroni) u 18.30 sati. Polazak autobusa u 19.00 sati. Prelazak srpsko–hrvatske granice kod Batrovaca. Vožnja kroz Hrvatsku kraj Slavonskog Broda i Zagreba. Prelazak hrvatsko–slovenačke granice kod Bregane.

2. dan BREGANA – KJOĐA – MONTEKATINI (oko 650 km). Noćna vožnja kroz Sloveniju a zatim kroz Italiju, kraj Venecije do Kjođe koja je jedan od najlepših gradova venecijanske lagune, nalazi se 50 km južno od Venecije. Grad se smestio u području blizu ušća reka Brente i Adiđe u Jadransko more. Kroz grad je trasirano više kanala, zbog kojih kao i sličnosti njene arhitekture sa venecijanskom, turisti su Kjođu nazvali „Mala Venecija“. Posebno je interesantno istorijsko jezgro gde dominiraju gradska katedrala i toranj Sveta Andrea sa najstarijim poznatim gradskim satom na svetu. Slobodno vreme. Nastavak putovanja za stari grad Montektini terme. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. dan MONTEKATINI – LUKA – PIZA – MONTEKATINI (oko 240 km). Doručak. Celodnevni fakultativni izlet “Luka i Piza”. Polazak za obližnju Luku, bogati trgovački grad, u sastavu firentinske države od 15 veka. Gradsko jezgro Luke, sa uskim ulicama i srednjovekovnim građevinama u potpunosti je uokvireno 4 km dugim, odlično očuvanim zidinama, čiju trasu prati divna promenada. Šetnja užim centrom gde se nalazi rodna kuća čuvenog kompozitora Đakoma Pučinija (1858 – 1924). Nastavak putovanja do susedne Pize, na reci Arno, nekada moćne pomorske sile, čija je flota skoro 150 godina (do kraja 13. veka) bila najjača na Sredozemnom moru. Obilazak tri dragulja toskanske, romanske arhitekture na Trgu čudesa: krstionice, katedrale i Krivog tornja na kome je Galileo Galilej (1564–1642), rođen u Pizi, izvodio svoje eksperimente. Slobodno vreme. Povratak u Montekatini Terme. Noćenje.

4. dan MONTEKATINI – MONTERIĐONI – SIJENA – SAN ĐIMINJANO – MONTEKATINI (oko 220 km). Doručak. Celodnevni fakultativni izlet autobusom “Monteriđoni, Sijena i San Điminjano”. Monteriđoni je jedinstveno malo srednjevekovno mesto kod Sijene. Ovo savršeno očuvano utvrđenje sa 14 kula, dve kapije od kojih je jedna okrenuta prema Firenci a druga pream Rimu, podignuto je u 13 veku. Mesto se sastoji od nekoliko kucá , restorana i prodavnica suvenira. Muzej u zamku ima interesantnu kolekciju srednjovekovnog i renesansnog oružja i oklopa . Sijena je posle Firence – čiji je ozbiljan rival bila u prošlosti – drugi po značaju grad Toskane, po umetničkoj i kulturnoj baštini. Smeštena na tri brda, odlikuje se gotskom arhitekturom i građevinama od crvenkaste opeke. Po dolasku, obilazak pešice gradskog jezgra: Pjaca del Kampo, trga u obliku školjke na kome su Fontana sreće i Palaco publiko sa zvonikom (88 m), Pjaca del Duomo sa gotskom katedralom, ukrašenom mozaicima… Slobodno vreme. Odlazak za San Điminjano, tipičan toskanski gradić, okružen vinogradima i maslinjacima, koji je zadržao u velikoj meri svoj srednjovekovni izgled. ”San Gimignano dalle belle torri” jedinstven je po 14 preostalih od 72 visoka tornja – koje su bogate porodice od 15. veka podizale zbog prestiža. Obilazak centra grada pešice. Slobodno vreme. Povratak u Montekatini Terme. Noćenje.

5. dan MONTEKATINI – FIRENCA – SEŽANA (oko 460 km). Doručak. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta za Firencu, najbogatiju umetničku riznicu Italije, posle Rima. Polazak autobusom do mesta Sesto Fiorentino (43 km), naselje udaljeno 12 km od Firence u regionu Toskana.Transfer vozom, dve stanice, do stanice Santa Maria Novela u Firenci koja se nalazi u centru grada. Osnovana kao rimsko naselje na reci Arno, Firenca je od 12. veka samostalna gradska republika a zatim i vojvodstvo. Doživela je procvat tokom vladavine moćne bankarske porodice Mediči (14–17. vek), čiji su se najviđeniji članovi – sposobni vladari i reformatori – istakli i kao velike mecene i pokrovitelji umetnosti. Od 1865. do 1871. Firenca je bila prestonica Italije. Obilazak užeg centra grada pešice: trg Sinjoria, katedrala Santa

Marija del Fiore, sa čuvenom Bruneleskijevom kupolom, krstionica, Ponte Vekio – pokreveni most iz 14. veka, palata Ufici, crkva Santa

Kroće (u kojoj su grobnice Mikelanđela, Makijavelija i Galileja)… Fakultativni obilazak palate Ufici sa lokalnim vodičem na našem jeziku. Slobodno vreme. Povratak vozom u Siesto Fiorentino i autobusom polazak za Srbiju. Vožnja prema Veneciji, Trstu i Sežani na slovenačko– italijanskoj granice.

6.dan SEŽANA – BEOGRAD (610 km). Noćna vožnja kroz Sloveniju. Prelazak slovenačko–hrvatske granice kod Bregane. Vožnja kroz  Hrvatsku. Prelazak hrvatsko–srpske granice kod Batrovaca. Dolazak u Beograd u jutarnjim satima.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI: 189 evra

Doplata za jednokrevetnu sobu je 89 evra.

POPUSTI :

  • Umanjenje za treću odraslu osobu u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 10%.
  • Umanjenje za dete do 12 godina u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 15%.

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO :

● Prevoz autobusom na navedenoj relaciji (mini bus ili visokopodni ili dabldeker sa audio video opremom) ●Tri noćenja sa doručkom u hotelu kategorije tri zvezdice u Montekatini Termama ● Razgledanja gradova prema programu ● Usluge vodiča ● Troškovi organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:

● Gradska turistička taksa u hotelu kategorije tri zvedice u Montekatini Termama: 1,10 evra po osobi i po noćenju (plaćanje je isključivo na recepciji hotela) ● Fakultativni izleti ● Međunarodno zdravstveno putno osiguranje.

SMEŠTAJ :

  • Hotel BUTTERFLY***, Montecatini Terme, Viale San Francesco D’Assisi 15, Tel: +39 3392927736, hotelbutterflymontecatini.it. Nalazi se u blizini gradskog parka. Ima recepciju, aperitiv bar, restoran, wifi u holu recepcije . Sobe su klimatizovane ukusno nameštene, dvokrevetne sa kupatilom i fenom, televizorom, telefonom. Doručak je kontinentalni na bazi samoposluživanja.
  • Organizator zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije.

FAKULTATIVNI IZLETI :

  • Celodnevni izlet autobusom “Sijena i San Điminjano” u trajanju od oko 10 sati. Cena: 25 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, usluge vodiča i razgledanje istorijskog centra Sijene i San Điminjana.

 Celodnevni izlet autobusom “Luka i Piza” u trajanju od oko 10 sati. Cena: 25 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, usluge vodiča i razgledanje Luke i Pize, prema programu.

  • Obilazak palate Uffici u trajanju od oko 3 sata. Cena 30 evra(do 18 godina cena: 20 evra). U cenu je uključena rezervacija, ulaznica, slušalice, lokalni vodič na srpskom jeziku. Za ovaj izlet je neophodna prijava i uplata u agenciji prilikom rezervacije.
  • Prijavljivanje za ove fakultativne izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje a plaćanje je u Italiji, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih izleti bi mogli da se realizuju uz korekciju cene.

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “TOSKANA”

  • Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 10 dana pre polaska ili do popune mesta. ● Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja. ● Uz blagovremeni upit u poslovnicama Organizatora, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama.
  • Mesta Bregana i Sežana navedena su u programu kao približna pozicija autobusa na kraju prvog i šestog dana putovanja.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA :

  • Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke INTESA, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE :

Organizator preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.

●Turisticka agencija Magelan je u svojstvu subagenta.