Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Team building avantura na Staroj planini

Upustite se u nezaboravnu avanturu na Staroj planini sa Vašim kolegama. Oprobajte se u raznim sportskim aktivnostima na ovoj prelepoj planini i uživajte u ukusima i mirisima tradicionalne južnjačke hrane.

 

Dan 1.  Novi Sad – vinarija Temet – Niš – Stara planina

Polazak iz Novog Sada sa dogovorenog mesta u dogovoreno vreme. Nakon 2,5 h vožnje stajemo u vinariju Temet na degustaciju sa zakuskom. Smeštena na prelepim padinama Pomoravlja koje obezbeđuju idealnu izloženost suncu, vinarija Temet oblikovana je pod jakim uticajem okruženja, sa težnjom da se pronađe sklad u radu i životu pod istim krovom. U prelepom ambijentu imaćete priliku da probate neka od njihovih najboljih vina kojima se mogu pohvaliti. Nakon degustacije nastavljamo put ka Nišu gde slede sportsko rekreativne aktivnosti na poligonu Malča. Gađanje lukom i strelama, gađanje tomahavk sekiricama, gađanje noževima, takmičenje u brzom prelazu preko dva zategnuta užeta, takmičenje u brzom prelazu preko jednog zategnutog užeta.

Takođe, planirane su u sledeće aktivnosti:
Prva grupa igara

 1. Cevovod (prva igra) Broj loptica jednak broju takmičara u grupi ili je unapred određen. Loptice treba ubaciti u kantu na određenu razdaljinu pomoću delova cevi. Takmičari smenjujući se nastavljaju putanju do kante. Ukoliko loptica padne, počinje se iz prvobitne pozicije. Ubacuje se po jedna loptica.
 2. Prelaz preko grede – takmičari prelaze preko greda držeči se za ruke. U slučaju da neko padne, polaze ispočetka, i sve tako dok zajedno ne pređu postavljene grede. 3. Karike na marike – nabacivanje karika širokih 10 cm na drvene štapove. Minimum nabačenih 3 karika. Gađaju svi. Kad ispune zadatak idu dalje.
 3. Zakucavanje eksera čekićem u panj – svaki takmičar mora da ukuca po jedan ekser u panj. Takmiče se dvoje ili onoliko koliko se odredi.

Druga grupa igara

 1. Preskakanje sa panja na panj – određenu razdaljinu takmičari moraju da pređu gazeći na delove daski koje su prethodno jedni drugima dodali. Učestvuje ceo tim.
 2. Testerisanje drveta – testerisanje tanjeg debla mehaničkom ručnom testerom. Testerišu dvoje iz tima a ostali drže i podešavaju.
 3. Vožnja na splavu – prelazak određene razdaljine na platformi od dasaka ispod koje se postavljaju okrugla debla. Učestvuju svi.
 4. Robot writing- Posebnom spravom tim ispisuje zadatu reč na parčetu papira (hamer). Na kraju se reči spajaju i dobija jedinstvena poruka.

Treća grupa igara

 1. Trka ludih nogu – tim na zajedničkim „skijama.daskama“ prelazi određenu
  razdajinu.
 2. Ručno krunjenje kukuruza – 3 takmičara krune po jedan klip kukuruza
 3. Trka u džakovima – Takmičari moraju što pre u džakovima pretrčati određenu razdaljinu.
 4. Minsko polje – u parovima, jedan takmičar ima povez preko očiju, drugi ga navodi po terenu gde su postavljene prepreke.

Sledi i opuštanje uz roštilj na otvorenom. Posle višečasovnih aktivnosti nastavljamo put i dolazimo na Staru planinu u večernjim časovima. Večera uz muziku. Noćenje.

Dan 2   Stara planina
Nakon doručka počinju pripreme za razne sportsko-rekreativne aktivnosti. Na raspolaganju su Vam sledeće igre:

 1. Bilijar – turnir
 2. Stoni tenis – turnir
 3. Pikado – turnir
 4. Ba – ba odbojka (učesnici se dele u dve ekipe, na sredini bazena se nalazi mreža. Dok traje muzika učesnici prebacuju balone ali kada muzika stane učesnici ostaju zaleđeni. Ona ekipa koja ima više balona ili koja se prva pomeri gubi poen)
 5. Filmski kviz
 6. Foto safari (ekipna igra gde učesnici dobijaju zadatak u obliku fotografija na kojima se nalaze animatori na određenim likacijama i u određenim pozama. Zadatak ekipe je da pronađu lokaciju i da se slikaju u istim pozama kao i osobe na slikama)
 7. Vodenica (učesnici stoje u dve kolone gde svako drži po jednu čašu u ustim i kao vodenica presipaju jedni drugima iz čaše u čašu. Poslednji u koloni, vodu iz čaše sipa u kantu. Lanac se ne prekida dok se igra ne završi. Pobednik je ona ekipa koja ima više vode u kanti)

U toku aktivnosti pravi se pauza za ručak. Po završetku takmičenja sledi predah pre večere. Večera. Noćenje.

Dan 3. Stara planina – Piljski vodopad – vinarija Malča – Novi Sad

Nakon doručka odlazimo do Piljskog vodopada koji se nalazi u okolini sela Topli Do. Zauzima treće mesto po visini vodopada Srbije, sa svojih 68 metara. Otkriven je 2002. godine i od tada je usputna stanica planinara, avanturista i ljubitelja prirode. Pešačenje sa lokalnim vodičem do vodopada koji se nalazi okružen očaravajućom prirodom. Posle obilaska sledi nastavak puta do vinarije Malča. Vinski vremeplov po imenu Podrum Malča fascinantan je turistički objekat koji nudi vina i načine proizvodnje vina na tlu Srbije od doba cara Konstantina do današnjih dana. Ručak sa degustacijom. Nakon ručka nastavak putovanja za Novi Sad. Dolazak u večernjim časovima.

Kraj programa.

Cena na upit

Napomena: Program je moguće korigovati po Vašim željama i zahtevima.

 

Program obuhvata:

 • Prevoz autobusom prema programu (veličina prevoza zavisi od veličine grupe)
 • Pratnja i usluge licenciranog turističkog vodiča tokom trajanja putovanja
 • Dva noćenja u hotelu Stara planina Resort na bazi punog pansiona
 • Degustacija vina sa zakuskom u vinariji Temet (degustacija tri vina linije Tri Morave (belo, crveno, rose) uz zakusku (prsut, kravlji I kozji sir, hleb od heljdinog brašna)
 • Degustacija vina sa ručkom u vinariji Malča (obilazak podruma (4 vinske kuće) sa degustacijom vina iz linije "Anonimus" -u tri vinske kuće se degustira različito vino (roze, crna tamjanika, barik crveno vino) uz različite sireve
 • Piće tokom svih obroka
 • Obilazak Piljskog vodopada sa lokalnim vodičem
 • Sportsko – rekreativne aktivnosti tokom prvog dana napoligonu Malća (svako bira po 5 aktivnosti)
 • Sportsko-rekreativne aktivnosti tokom drugog dana na Staroj planini

Program ne obuhvata:

 • Individulne troškove