Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Stopama Zmaja i Drakule

30% Discount

Stopama Zmaja i Drakule – jednodnevni izlet za porodice

(NISU PLANIRANI POLASCI U OVOJ SEZONI)

Srpska mitologija je prebogata pričama o zmajevima. Neki su mitska bića a neki su zaista postojali. Na ovoj turi pričamo o dva zmaja: jednom našem i jednom rumunskom, poznatijem kao Grof Drakula.

Polazak iz Beograda u 9,00 h za Slankamen. U Starom Slankamenu poseta crkvi u koju je po predanju dolazio Zmaj Ognjeni Vuk. Vuk je vanbračni sin Grgura Brankovića te zbog toga nije mogao poneti očevo prezime već prezime dobija po njegovom imenu! Faktički je Vuk Grgurević naslednik poslednje srpske despotske porodice Branković. Pričaćemo i o tome koliko smo kao narod bili razapeti između tadašnjih velikih sila – Turske i Ugarske. Podseća i na sadašnjost, zar ne?

Slobodno vreme za otkrivanje ovog interesantnog mesta na Dunavu i njegovih čardi a po želji i fakultativna vožnja brodom po Dunavu u trajanju od oko 1,5 sat. Kada već pričamo o borbama Osmanlija i hriščana (odnosno Svetog Rimskog carstva), u nastavku ćemo posetiti i spomenik Bitke kod Slankamena koja se ovde odigrala 1691.g. Polazak ka manastiru Grgeteg oko 11:30h kojeg je prema predanju podigao Zmaj Ognjeni Vuk za svog slepog oca Grgura. Ovaj manastir je danas jedan od najposećenijih na Fruškoj gori pre svega zbog čudesne (kopije) ikone Majke Trojeručice koja je donešena iz Hilandara. Zanimljiva je i po tome što je jedina srpska manastirska crkva čija unutrašnjost nije fresko oslikana (saznaćete i zašto), a zanimljiv je i dodatni oltar koji se nalazi iznad porte crkve, a koji je oslikao čuveni slikar i karikaturista Pjer Križanić (1911.g.). Odlazak do sela Noćaj gde ćemo imati pauzu za ručak u etno zdanju Zmaj od Noćaja, koji nosi ime po još jednom zmaju Vojvodi prvog srpskog ustanka Stojanu Čupiću, a koji je u narodu poznatiji kao Zmaj od Noćaja. Ovde ćemo malo predahnuti, a zatim posle ručka nastaviti put do Kupinova. Ovde se nalazi srednjevekovni grad Kupinovo iz XIV veka koji je prvobitno bio ugarska kraljevska tvrđava, a od XV veka rezidencija srpskih despota i prestoni grad despota Vuka Grgurevića. Ovde pričamo i o još jednom Zmaju i velikom Vukovom prijatelju i saborcu, a to je Vlad Cepeš (mnogima poznatiji kao Grof Drakula). Koliko su bili svirepi i šta su sve radili neprijateljima možda dovoljno govori i drugi Vukov nadimak – „Ognjeni“.

Povratak u Beograd oko 19 h. U ovom opisu dali smo vam samo deo zanimljivih priča o kojima ćete saznati mnogo više tokom ture. Nadamo se da ćete uživati, upoznajući lokacije koje nam nisu tako daleko, a ujedno otkrivaju i našu zanimljivu istoriju.

Programe Putevi zmajeva i vitezova kroz Srbiju posebno preporučujemo porodicama sa decom jer nisu naporni i dovoljno su zanimljivi i za najmlađe.

Redovna cena: 2100 din 

PROMOTIVNA CENA: 1450 din*

Uključeno u cenu:

  • Prevoz udobnim turističkim autobusom prema programu
  • Usluge stručnog turističkog vodiča tokom trajanja izleta
  • Troškovi organizacije putovanja

Nije uključeno u cenu:

  • Ručak (opciono): 750 dinara
  • Vožnja brodom Dunavom kod Slankamena (opciono) 500 din, popust za decu do 12 g. 50%,
  • Ostali troškovi koji nisu predviđeni programom (individualni troškovi)

Napomena

Promotivna cena važi isključivo za ONLINE REZERVACIJE (kliknite na link koji će vas odvesti na sajt SerbianAdventurs.com) i uplate do 10 dana pre polaska na putovanje. Minimum za realizaciju programa po promotivnoj ceni je 25 osoba. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 3 dana pre početka putovanja. U slučaju otkaza od strane putnika, primenjuju se otkazne uzanse YUTA.

Plaćanje

Putovanje se može platiti u više rata. Do polaska je potrebno isplatiti 50% , a ostatak na čekove u ratama po dogovoru.

Stopama Zmaja i Drakule je jednodnevni program koji posebno preporučujemo porodicama sa decom.

Google mapa - označeno je mesto odakle polaze naši autobusi

Pretražite i ostale naše programe