Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Smederevski put vina

15% Discount

Istorija Smedereva seže od dana kada je ovde vladao rimski car Prob, koji je u ove krajeve doneo prvi čokot vinove loze. Za razliku od Karadjordjevića koji su izabrali Oplenac, vinogradarstvu ovog kraja doprineo je Miloš Obrenović.

Polazak iz Novog Sada u 08:00 sa parking kod hotela Sajam, a iz Beograda u 09:30 h sa parkinga kod preko puta Buvlje pijace. Dolazak u Smederevo, prestonicu Srbije pod vladavinom Đurađa Brankovića. Prijem kod kapije Velikog grada Smederevske tvrđave. Obilazak Velikog i Malog grada uz stručno vođenje turističkog vodiča. Zatim odlazimo u posetu jednoj od najpoznatijih vinarija ovog vinskog podneblja, vinariji Janko koja tradiciju smederevskih vina nastavlja i čuva od 2006. godine. Podrum „Janko“ koji na 7 hektara sopstvenih vinograda gaji Chardonnay, Traminac, Rizling, Cabernet sauvignon, Merlot i Cabernet franc. Degustacija vina i obilazak vinograda i vinarije. Potom ćemo obići glavni gradski trg i upoznati se sa kulturno istorijskim spomenicima na njemu, a ovde posetiti i Hram Svetog Georgija iz 19.veka.

Sledi poseta vinariji Jeremić. Nekada kućno spravljenje vina za potrebe porodice, šire rodbine i prijatelja u ovoj vinariji, zamenjeno je modernom vinarijom koja tradicionalne metode primenjuje u najsavremenijoj opremi i prati uz nova stručna saznanja. Uz degustacju domaćih vina i specijaliteta, uživaćemo u atmosferi i prelepom pogledu na krajolik. Nakon toga pravimo pauzu za ručak u restoranu u autentičnom ambijentu sa prelepim pogledom na Dunav.

Našu vinsku avanturu nastavljamo u Podrum Radovanović, smešten u srcu Šumadije, Krnjevu, moderan je vinski podrum koji stremi ka izuzetnosti i jedinstvenosti.Velika ljubav prema vinu i iskrena želja da se nastavi duga porodična tradicija dovela je do istorije zvane Podrum Radovanović. Ovde završavamo našu avanturu planiranu za ovaj dan, degustacijom tri vrste vina.. Povratak za Beograd i Novi Sad.

REDOVNA CENA ARANŽMANA: 4100 RSD

Promotivna cena aranžmana: 2660 RSD

UKLJUČENO U CENU ARANŽMANA :

Prevoz udobnim turističkim autobusom

Pratnja licenciranog turističkog vodiča

Degustacije vina u vinariji Janko, Jeremić i Radovanović

Troškovi organizacije putovanja

NIJE UKLJUČENO U CENU ARANŽMANA :

Ručak

Ostali troškovi koji nisu predviđeni programom

Ulaznica za obilazak Smederevske tvrđave

NAPOMENE :

Link za rezevisanje će Vas odvesti na online rezervisanje preko sajta SerbianAdventures.com. U napomeni obavezno upišite promotivni kod 15%FEB! Za zatvorene grupe, program sa može prilagođavati.

PLAĆANJE :

Promotivna cena važi isključivo za uplate do 10 dana pre polaska na putovanje. Minimum za realizaciju programa po promotivnoj ceni je 25 osoba. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 3 dana pre početka putovanja. U slučaju otkaza od strane putnika, primenjuju se otkazne uzanse YUTA. Putovanje se može platiti u više rata. Do polaska je potrebno isplatiti 50% a ostatak na čekove u ratama po dogovoru.