Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Slovačko kulturno nasleđe i Mihajlo Pupin – Kovačica, Idvor, Belo Blato

  • idvor
  • idvor

Na ovom izletu potrudićemo se da Vam prikažemo život Slovaka u Banatu kao i životni put Mihajla Pupina, jednog od najvećih naučnika sveta.

Aktivnosti:

Posetićete Udruženje žena iz Kovačice
Posetićete radionicu za izradu violina
Posetićete Galeriju naivne umetnosti
Obići ćete muzej Martina Jonoša
Obići ćete muzej Mihajla Pupina i njegovu rodnu kuću
Obilazak Belog Blata

Opis ture:

Polazak iz Beograda u 09:00 časova (putnici će naknadno biti obavešteni o tačnom mestu polaska). Putovanje do Kovačice. Poseta Udruženju žena iz Kovačice gde će nam dobrodošlicu uz kolače poželeti predstavnice udruženja i prezentovati svoje rukotvorine, uz naravno mogućnost kupovine istih. Zatim sledi poseta umetničkoj radionici za izradu violina i Galeriji naivne umetnosti. Posetićemo i Muzej Martina Jonaša, jednog od najznačajnijih autora u svetu naivnog slikarstva. Martin Jonaš bio je vodeća ličnost i jedan od osnivača Galerije naivne umetnosti u Kovačici. Polazak ka Idvoru. Idvor je rodno mesto poznatog srpskog naučnika Mihajla Pupina. Ovde posećujemo muzej Mihajla Pupina i njegovu rodnu kuću. Odlazak do obližnjeg salaša (Banatski salaš) gde ćemo napraviti pauzu za ručak i uz mogućnost degustacije specijalita banatske kuhinje. Sledi poseta mestu Belo Blato i odlazak na ručak na salaš Lujza. U okviru salaša nalazi se manji zoološki vrt dok se u restoranu na salašu mogu degustirati specijaliteti ovog sela. ​Belo Blato predstavlja jedinstveni konglomerat nacija, jezika i kultura. Obilazak malog  banatskog sela koje je poznato po tome što u njemu živi 20 nacionalnih zajednica. Od ukupno sedam jezika koji se govore u ovom mestu najzastupljeniji su srpski, bigarski, slovački i mađarski.

 Dolazak u Beograd oko 19:00 časova. Kraj programa.

Lokacije polazaka:

Beograd/Belgrade

Vreme polaska:

09.00

Uslovi besplatnog otkazivanja

Besplatno otkazivanje je moguće najkasnije 7 dana pred početak putovanja. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. U slučaju otkaza od strane putnika, primenjuju se otkazne uzanse YUTA.

Jezici vodiča

Srpski

Napomene za prevoz

Program se realizuje vozilima do 30 sedišta. Minimum za realizaciju ovog izleta je 25 prijavljenih putnika.

Napomena

Prema Zakonu o turizmu iz 2019. godine organizator nije u obavezi da za jednodnevne izlete obezbedi zaštitu u pogledu garancije putovanja (u slučaju insolventnosti organizatora kao i u slučaju lošeg izvršenja usluga), ta se Garancija putovanja ne izdaje putnicima.

Uključeno u cenu

Prevoz udobnim turističkim autobusom prema programu
Pratnju licenciranog turističkog vodiča
Troškove organizacije putovanja

Nije uključeno u cenu

Ručak na salašu
Ulaznice prema programu (Rodna kuca Mihajla Pupina 150 din, Radionica za izradu violina 100 din, Galerija naivne umetnosti i muzej Martina Jonoša 200 din, Udruženje žena iz Kovačice 50 din (100 din ukoliko se sprema kolač)
Ostale troškove koji nisu predviđeni programom

Uslovi za plaćanje

Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti 30% avansa od ukupnog iznosa, dok je ostatak moguće uplatiti najkasnije 3 dana pred početak putovanja.

Ovde možete pogledati datume polazaka i izvršiti rezervaciju