Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

San Marino 5 dana/2 noćenja

  • san marino
  • san marino

San Marino je po veličini treća najmanja republika u Evropi, posle Vatikana i Monaka, smeštena je u istočnom delu Apeninskog poluostrva. Legenda kaže da je San Marino osnovao Sv. Marin sa ostrva Raba. Zbog progona hrišćana sklonio se na obližnje brdo Monte Titano, gde je izgradio malu kapelu. Ta kapela je činila jezgro budućeg grada – San Marina, glavnog grada istoimene republike koja je osnovana 301.godine i danas broji oko 32.000 stanovnika.

TERMIN PUTOVANJA HOTEL USLUGA CENA ARANŽMANA SPECIJALNA PONUDA
ograničen broj mesta
18.10. – 22.10.2018. Hotel 3 2ND 109€ 99€
09.11. – 13.11.2018. Hotel 3 2ND 109€ 99€
20.12. – 24.12.2018. Hotel 3 2ND 109€ 99€
DOPLATA ZA 1/1 SOBU – 30€.
DOPLATA ZA POLAZAK IZ NOVOG SADA (do Rumske raskrsnice) – 10€ (potrebno je minimum 4 putnika za realizaciju transfera).

Program putovanja:

1.dan BEOGRAD…
Polazak autobusa iz Beograda u 20.00h (za tačno vreme i mesto polaska pozovite agenciju dva dana pre putovanja). Noćna vožnja teritorijom Srbije, Hrvatske, Slovenije i Italije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi graničnih formalnosti i odmora.

2.dan …RAVENA – RIMINI
Dolazak u Ravenu u prepodnevnim satima. U okviru svojih drevnih zidina Ravena čuva najbogatije nasleđe mozaika, od kojih većina datiraju iz V i VI veka. Iz tog razloga ranohrišćanske i vizantijske crkve i krstionice, priznate su kao deo svetske baštine UNESCO-a. Po dolasku razgledanje grada: Trg naroda, spomenik Garibaldija, kapela u kojoj se nalazi grob čuvenog poete Dantea Alegijerija, šetnja do crkve San Vitale, mauzolej Gala Placidija… Slobodno vreme. Nastavak puta za Rimini. Smeštaj u hotelu. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3.dan RIMINI – DEGUSTACIJA VINA – SAN MARINO – RIMINI
Doručak. Nakon doručka polazak na fakultativni izlet u San Marino. Pre dolaska u San Marino poseta jednoj od mnogobrojnih vinarija u regiji Emilija Romanja gde je predvidjena degustacija vina. Nakon degustacije vina, polazak prema gradu San Marino. Po dolasku razgledanje grada : Bazilika Sv. Marina, datira iz 19.veka i čuva relikvije sveca zaštitnika ovog grada, Gradska većnica, kule San Marina: Guaita iz XI veka, Cesta iz XIII veka i Montale XIV vek. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U dogovoreno vreme skup putnika i polazak prema tržnom centru Le Befane, jedan od najvećih tržnih centara u regiji Emilija Romanja. Slobodno vreme za kupovinu. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan RIMINI – FERARA – PADOVA…
Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela i polazak prema Ferari, gradu koji je okružen renesansnim zidinama iz XV i XVI veka u okviru kojih je smeštena zaostavština porodice Deste. Po dolasku razgledanje grada: Castello Estense – simbol Ferare, Gradska većnica, Katedrala, Pozorište… Slobodno vreme. Nastavak puta ka Padovi, po dolasku šetnja gradom: Trg Prato della Vale, Bazilika Sv. Antonia Padovanskog, Palazzo della Ragione, Caffe Pedrocchi, Piazza Erbe… Slobodno vreme do polaska za Beograd. Vožnja kroz Italiju, Sloveniju, Hrvatsku i Srbiju sa usputnim pauzama za odmor.

U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO:
prevoz turističkim autobusom ili mini-busom (klima,TV,DVD) na navedenoj relaciji
smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama i dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom u Riminiju ili okolini, doručak – kontinentalni (samoposluživanje)
razgledanje gradova prema programu
usluge vodiča – pratioca tokom putovanja, troškovi organizacije putovanja.
U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:
obavezna boravišna taksa u Riminiju – oko 1.5€ po osobi i danu za hotel 3* (plaća se na recepciji hotela)
međunarodno zdravstveno osiguranje
individualni troškovi putnika
fakultativni izleti
ulaznice za dvorce, muzeje i galerije, lokalitete navedene u programu.

FAKULTATIVNI IZLETI:

San Marino i tržni centar – 20€

Cena aranžmana je izražena u EUR po osobi. Dinarsko plaćanje po efektivnom prodajnom kursu banka Intese na dan uplate. Rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 30% od ukupne vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća 15 dana pre polaska na putovanje – gotovinski, čekovima građana, platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, Dina.

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator ima garancije putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0078/2018 od 10.01.2018., zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14 koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs. Polisa broj 300059716 od 25.01.2018. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”. Beograd, 25.01.2018. Belvi d.o.o, Beograd, Kosovska 17. Licenca OTP 25/2016 od 08.02.2016.

Magelan Travel je u svojstvu subagenta.