Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Ruski arhitekti u Beogradu

Ruski arhitekti u Beogradu

Na ovoj turi obići ćete najinteresantnije građevine Beograda koje su projektovali ruski arhitekti, koji su došli u Kraljevinu Srba, Hrvata i Slovenaca nakon Prvog svetskog rata, a i čuti zanimljivu priču o nihovim životima.

Posle I svetskog rata i Oktobarske revolucije u Kraljevinu Srba, Hrvata i Slovenaca stiglo je više od pedeset hiljada ruskih izbeglica, od toga oko četiri stotine arhitekata, slikara, vajara, umetnika primenjenih umetnosti. Za Beograd je vezano stvaralaštvo njih preko pedeset. Ruski arhitekti u Beogradu gradili su monumentalna zdanja za potrebe države i dvora, što im je donelo atribut državnih arhitekata. Najpoznatiji su Nikola Krasnov, Viktor Lukomski, Grigorije Samojlov… Tokom tročasovne pešačke ture, obići ćemo najpoznatija izdanja kao što su hotel Moskva, pozorište Manjež, Narodna Skupština, Ruska crkva, Patrijaršija, Ruski dom, Palata penzionog fonda, Ministarstvo finansija, Generalštab

Polazak je u 10:00 h ispred hotela Moskva

CENA ARANŽMANA: 1900 din*

Uključeno u cenu

  • Usluge lokalnog profesionalnog vodiča
  • Troškovi organizacije

Nije uključeno u cenu

  • Prevoz od/do mesta polaska na turu
  • Drugi troškovi koji nisu navedeni

 

Napomene

Minimum za realizaciju ture je 7 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih, moguće je organizovati razgledanje uz doplatu. Vodič na ruskom na upit, uz doplatu.

*Rezervaciju izleta možete izvršiti i putem ONLINE REZERVACIJE (kliknite na link koji će vas odvesti na sajt SerbianAdventurs.com) i uplate do 7 dana pre polaska za naznačene datume.

Plaćanje

U slučaju nedovoljnog broja putnika, agencija zadržava pravo otkaza ovog programa najmanje 3 dana pre putovanja. Organizator putovanja Magelan Travel. Licenca OTP 25/15. Uz izlet važe opšti uslovi putovanja turističke agencije Magelan Travel i YUTA.

Google mapa - označeno je mesto odakle polaze naši autobusi

Pretražite i ostale naše programe