Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Moskva avionom, 4 dana/ 3 noćenja

Kremlj, Crveni trg, ulica Arbat, Hram Hrista spasitelja, brojni spomenici, muzeji i galerije, Univerzitet Lomonosov, Baljšoj teatar, fascinantni metro… Ovo su samo neki od simbola grada jedinstvene lepote, životne snage i tradicionalnog gostoprimstva u kome se vešto prepliću istorija i tradicija, šarm i folklor, prošlo i ovovremensko. Radi svega pomenutog, ali i još mnogo čega drugog, Moskva je danas jedna od najinteresantnijih svetskih prestonica. Glavni je grad i najveći megapolis Rusije sa skoro 12 miliona stanovnika. Istovremeno je i politički, kulturni, naučni, privredni, trgovački i turistički centar ove po prostranstvu najveće države sveta. Izuzetan grad koji daruje izuzetan doživljaj na svakom koraku.

POLAZAK: 30. decembar 2016. – POVRATAK: 02. januar 2017.

PROGRAM :

1. dan (30.decembar) BEOGRAD-MOSKVA -Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla dva sata pre leta. Let za Moskvu (YC 9456) u 10.00h. Obrok u avionu. Dolazak u Moskvu na aerodrom Domodedovo. Transfer do hotela. Smeštaj.  Mogućnost fakultativen posete Tretjakovskoj galeriji – čuvena zbirka slika ruskih slikara iz XVIII-XIX veka i jedinstvena kolekcija ruskih ikona. Moskovski trgovac Pavle Tretjakov je u XIX veku sakupio nekoliko hiljada slika ruskih majstora i poklonio svoju kolekciju gradu Moskvi. Ekskurzija traje 2-2,5h. Poseta  čuvenom moskovskom metrou u večernjim satima. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan (31.decembar) MOSKVA – Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativna poseta Kremlja.U pratnji stručnog vodiča odlazi se na razgledanje teritorije Kremlja i crkava kao što su: Uspenska, Arhangelska i Blagoveštenska crkva, Car-top – nastao u XVI veku, težak 40t, Car-zvono – najveće na svetu, teško 202t, visoko 6.14m, spoljni izgled predsedničke palate. Kremlj predstavlja bivšu rezidenciju ruskih careva. Mogućnost prisustvovanja “smeni carske straže” u Kremlju i Oružanoj palati – obilazak carske riznice u kojoj se mogu videti: krune, kočije, zlatno posuđe, presto i dr. Odlazak na Panoramsko razgledanje grada autobusom u pratnji stručnog vodiča u trajanju od 3,5-4 sata. Moskvu je 1147. g. osnovao knez Jurij Dolgorukij. Smeštena je na 7 brežuljaka.  U toku razgledanja grada, mogu se videti: Crveni Trg, Tversku ulicu, Boljšoj Teatar, Novodevičji manastir, Univerzitet Lomonosov, Varabjovije brda, Park Pobede, Kutuzovski prospekt, Ulicu Novi Arbat, centralne trgove i ulice i jednu od stanica metroa.  Povratak u hotel. Noćenje. Preporučujemo: Doček Nove Godine u centru Moskve na nekom od moskovskih trgova, u opuštenoj atmosferi.

3. dan (01.januar 2017.) Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativna poseta Sergijevom Posadu, udaljenom 70 km od centra Moskve, poznatijem kao Zagorsk. Zagorsk je jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, bivša rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Sergijevskotroičke lavre. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan (02.januar 2017.) MOSKVA-BEOGRAD-Umesto doručka, lanč paketi. Oslobađanje soba. Transfer od hotela do aerodroma Domodedovo. Let za Beograd YC 9455 u 10.30h. Obrok u avionu. Dolazak u Beograd na aerodrom Nikola Tesla.

CENA ARANZMANA: €  399

 

Deca od 2 do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe: €  370  

Doplata za jednokrevetnu sobu:  €  150   (isključivo na upit)

U cenu putovanja je uračunato: 

 • prevoz avionom na relaciji Beograd – Moskva – Beograd
 • Transfer aerodrom – hotel – aerodrom
 • Smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom u hotelu 5*
 • Panoramsko razgledanje Moskve
 • Metro tura
 • Usluge vodiča agencije i lokalnog vodiča
 • Troškovi organizacije i realizacije putovanja

U cenu putovanja nije  uračunato:  

 • Aerodromske takse u Beogradu i inostranstvu ( 150 € u trenutku objavljivanja programa), iznos je podložan promeni i plaća se  u dinarima u agenciji
 • Fakultativni izleti
 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje
 • Individualni troškovi
 • Usluge koje nisu naznačene u programu putovanja
 • Doplata za jednokrevetnu sobu ( na upit)

Smeštaj :

Hotel GOLDEN RING  5*

http://www.hotel-goldenring.ru/en/

Hotel se nalazi u centru grada. U neposrednoj blizini se nalaze Crveni trg i Kremlj. Poseduje restoran, bar, teretanu, saunu i hamam, ako i kongresnu salu. Sve sobe su klimatizovane, imaju TV, internet sef i mini bar.

Olympic Travel zadržava pravo promene hotela za drugi iste ili više kategorije na sličnoj lokaciji.

FAKULTATIVNI IZLETI:

Izlet Kremlj i Oružana palata – Cena  € 52  U cenu je uključen: transfer autobusom u pratnji vodiča i ulaznice.

Izlet Sergijev posad – Cena € 38  U cenu je uključen: transfer autobusom u pratnji vodiča,ulaznica i ulaznice.

Izlet Tetjakovska galerija – Cena € 29  U cenu je uključen: transfer autobusom u pratnji vodiča,ulaznica i ulaznice.

Minimalan broj putnika za realizaciju izleta je 20. Redosled i trajanje fakultativnih izleta su podložni promenama, zbog nepredviđenih gužvi u saobraćaju, przkika, kao i sličnih okolnosti. Za manje od 10 prijavljenih putnika izleti će biti realizovani javnim prevozom-metroom. Cena fakultativnih izleta za decu do 14 godina – 5%. Fakultativni izleti se prijavljuju i uplaćuju u agenciji pre polaska na putovanje.

Cene putovanja su iskazane u evrima. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu Banke Intesa na dan uplate. Plaćanje se može vršiti u gotovini, platnim karticama (Dina, Master Card, Visa, Visa Electron, Maestro i American Express), čekovima građana, kreditima poslovnih banaka ili avansnim računom (profakturom) sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture. U slučaju promene kursa dinara nenaplaćeni deo podleže promeni (valutna klauzula). Rezervacija se potvrđuje uplatom akontacije u iznosu od 40% od cene putovanja. Ostatak od 60% uplaćuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje.

GARANTOVANE CENE Prilikom prijave putnik može uplatiti celokupan iznos putovanja, čime se garantuje cena, bez obzira na datum polaska.

 • Turisticka agencija Magelan je u svojstvu subagenta.