Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Rafting Tarom i Drinom – dvodnevna tura

Rafting Tarom i Drinom – dvodnevna tura

Dvodnevna tura i jednodnevni rafting sa prevozom iz Novog Sada i Beograda. Bezbedan rafting najdužom trasom u regionu. Boravak u novom i dobro opremljenom kampu. Polazak trećeg petka u mesecu iz NS i BG.

Prvi dan (Petak)
Polazak autobusa, ili minibusa (shodno broju putnika), u 15:30h iz Novog Sada sa parking železničke stanice, na okretanju (pored “Stare lokomotive”).  Odlazak za Beograd, gde je predviđen prihvat preostalih putnika u 17:30h na parkingu  u ulici Jurija Gagarina (Blok 42).  Nastavak puta sa kraćom pauzom na Rudniku, kao i jednom dužom pauzom u restoranu “Kod Loja” na Zlatiboru. Dolazak u rafting kamp. Zaduživanje ključeva od smeštaja. Noćenje.
Drugi dan (Subota)
Obilan doručak (domaći specijaliteti). Zaduživanje rafting opreme na kampu (neoprenska odela, neoprenske čizme, prsluci za spasavanje I zaštitne kacige) Sledi transfer terenskim vozilima do početne tačke raftinga – Brštanovica (dužna transfera do početne tačke za rafting iznosi: 50km). Ukupno trajanje spusta od početne tačke za rafting do kampa „Stari dud“ iznosi od 3,5 – 4.5h, u zavisnosti od nivoa vode i dužine pauza za razgledanje. Generalno iz kampa se polazi u 10h, a povratak u kamp je predviđen najkasnije do 17h. Skipper će dati kratke instrukcije za Vaš bezbedan I zabavan spust. Spuštanje najatraktivnijim bukovima I brzacima na Tari (Borovi, Varda, Ćelije, Vjernovića buk…), uz obilazak veličanstvenih usputnih vodopada, visine preko 20 metara. Pauze tokom raftinga na lokacijama pogodnim za predah, fotografisanje, kupanje.
Dolazak do mesta gde se Tara spaja sa Pivom, na kojem nastaje reka Drina. Od tog mesta preostaje još 15km splavarenja rekom Drinom do kampa “Stari dud”. Pristajanje na kamp i razduživanje rafting opreme. Ručak (domaći specijaliteti). Nakon ručka, polazak za Beograd I Novi Sad.
Prvu pauza je u Višegradu, gde je predviđen obilazak Andrićgrada, koji je nastao kao ideja profesora Emira Kusturice o kamenom srednjevekovnom gradu inspirisanog delima i likovima našeg nobelovca Ive Andrića, a takođe i nezaobilaznog čuvenog mosta “Na Drini ćuprija”. Nakon prelaska državne granice, naredna pauza je predviđena u etno-selu Drvengrad, koje se nalazi na brdu Mećavnik kod Mokre Gore, a koje je takođe izgrađeno po zamisli filmskog reditelja Emira Kusturice za potrebe snimanja filma “Život je čudo”
Nastavak puta do Beograda i Novog Sada. Dolazak u Beograd i Novi Sad u kasnim večernjim satima.
DOĐITE I UVERITE SE!
Ono što nas izdvaja od konkurencije je kvalitet usluge na najvišem mogućem nivou, vanserijski kvalitet smeštaja, kao i kvalitet ishrane. Bungalovi su izgrađeni od najkvalitetnijih materijala koji pružaju vanserijski komfor. Skiperi koji će Vas spuštati niz razigrane bukove Tare su krajnji profesionalci, koji ništa ne prepuštaju slučaju, i koji će se pobrinuti da budete maksimalno bezbedni tokom spusta.

Cena aranžmana: 10580 din

Deca: 7400 din

Uključeno u cenu

  • Usluga organizacije raftinga
  • Prevoz do kampa mini busom ili autobusom i transfer od kampa do polazišta terenskim vozilima
  • Smeštaj u kampu i ishrana (1 doručak, 1 ručak (domaći specijaliteti)
  • Oprema za rafting (neoprenska odela, neoprenske čizme, prsluci za spasavanje i zaštitne kacige)
  • Čamci, vesla i jedan skiper po čamcu.
  • Sve pripadajuće takse (boravišna taksa, taksa za rafting), a takođe i osiguranje učesnika na raftingu

Nije uključeno u cenu

  • Ulaznica u etno-selo Drvengrad – 250 dinara
  • Večera
  • Piće i ostali lični troškovi koji nisu navedeni u programu

Smeštaj

Smeštajni kapacitet kampa je 50 ležajeva u novim dvokrevetnim i četvorokrevetnim drvenim bungalovima sa čistom posteljinom. Kamp poseduje uredan sanitarni deo sa muškim i ženskim toaletima i tuš kabinama sa toplom vodom.

Oblačenje

Oblačenje Ponesite kupaći kostim, kao i topliju garderobu (deblju trenerku, duks, eventualno tanju jaknu..), da vam se ne bi desilo da vas neprijatno iznenade sveže noći na kampu, koje nisu retka pojava. Pored garderobe takođe ponesite sledeće: sredstva za ličnu higijenu, punjače za mobilne telefone, kao i za ostale elektronske aparate koje budete nosili sa sobom, fotoaparat ili kameru, da biste mogli da zabeležite detalje ovog nezaboravnog doživljaja. Oprema za rafting (neoprenska odela, neoprenske čizme, prsluci za spasavanje i zaštitne kacige) se zadužuje u kampu.

Napomena

Deca: popust za decu do 12 godina je 30%, preko 12 važi puna cena programa. Minimum za realizaciju aranžmana je 25 osoba. Rezervaciju ove dvodnevne rafting ture možete izvršiti putem ONLINE REZERVACIJE. 

Plaćanje

Cena ovog programa je 60 eur + 3200 din za polazak iz Beograda. Za polazak iz Novog Sada potrebno je doplatiti još 600 din i potrebno je minimum 10 osoba za realizaciju polaska iz Novog Sada. Devizni deo se plaća na licu mesta u kampu. U slučaju minimum 25 osoba sa polaskom iz Novog Sada, program bi se realizovao bez doplate od 600 din. Promotivna cena važi isključivo uz online rezervacije i uplate (dinarskog dela) do 10 dana pre polaska!