Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Rafting Tarom i Drinom – adrenalinski užitak (bez noćenja)

10% Discount

Opis ture: Rafting Tarom i Drinom – adrenalinski užitak (bez noćenja)

Prvi dan (petak)

POLAZAK IZ NOVOG SADA: Svakog prvog vikenda u mesecu u 22h. Pauze u toku vožnje su u Zvorniku, Han Pijesku i Ustiprači.

POLAZAK IZ BEOGRADA: Svakog drugog vikenda polazak u 23 h, sa parkinga u ulici Jurija Gagarina (Blok 42 – preko puta Buvlje pijace). Pauze u toku vožnje na Rudniku i na Zlatiboru, u restoranu „Kod Loja“.

Noćna vožnja do kampa.

Drugi dan (subota)

Dolazak u kamp u prepodnevnim časovima (do 7h). Piće dobrodošlice i osveženje. Oko 9h zaduživanje rafting opreme na kampu (neoprenska odela, neoprenske čizme, prsluci  za spasavanje i zaštitne kacige).

Oko 10h transfer terenskim vozilima do početne tačke raftinga, Brštanovica (dužina transfera do početne tačke za rafting iznosi: 50 km). Neposredno pre početka raftinga, skiper će dati instrukcije za aktivno učestvovanje u vožnji posebno na brzacima kao i svim drugim uslovima za bezbedan rafting kojih ste u obavezi da se pridržavate.

Očekuje vas uzbudljivo spuštanje najatraktivnijim bukovima i brzacima na Tari (Borovi, Varda, Ćelije, Vjernovića buk…). Pauze tokom raftinga na lokacijama pogodnim za predah, fotografisanje, kupanje. Jedno od njih su i veličanstveni vodopadi visoki više od 20 metara. Na potpuno mirnim delovima reke postoji mogućnosti i za kupanje. Iako je voda i u sred leta na nekih 8-12 stepeni, neće vam biti hladno jer vam adrenalin bude na visokom nivou.

Kada doplovimo do mesta gde se Tara spaja sa Pivom, odnosno gde nastaje reka Drina, očekuje nas 13 km gratis mirnijeg dela spusta kroz podjednako očaravajuću prirodu tokom kojeg ćete se opustiti, spustiti adrenalin i gde ćete moći uživati u zvucima prirode i blagih talasa reke.

Ukupno trajanje spusta od početne tačke za rafting do kampa iznosi od 3,5-4,5h, u zavisnosti od nivoa vode i dužine pauza za razgledanje i kupanje. Povratak u kamp je predviđen oko 16h gde se razdužuje rafting oprema i gde vas očekuje obilan ručak sa domaćim specijalitetima.

Nakon ručka, sledi povratak za Beograd i Novi Sad koji je predviđen najkasnije u 17.30 h. Prvu pauzu ćemo napraviti u Višegradu, gde je predviđen obilazak Andrićgrada. Nakon prelaska državne granice, naredna pauza je predviđena u etno-selu Drvengrad, koje se nalazi na brdu Mećavnik kod Mokre Gore. Nakon toga sledi nastavak puta do Beograda ili Novog Sada.

Treći dan (nedelja)

Dolazak u Beograd (oko 02h) i Novi Sad u kasnim večernjim satima (oko 03h).

Redovna cena aranžmana: 9483 din.

Promotivna cena aranžmana: 8535 din.

Uključeno u cenu

 1. Prevoz do kampa mini busom ili autobusom i transfer od kampa do polazišta terenskim vozilima
 2. Usluga organizacije raftinga
 3. Oprema za rafting (neoprenska odela, neoprenske čizme, prsluci za spasavanje i zaštitne kacige)
 4. Čamci, vesla i jedan skiper po čamcu.
 5. Boravišna taksa
 6. Osiguranje učesnika u kampu – polisa Drina osiguranja. Polisa će vam biti uručena prilikom zaduživanja opreme i tada ćete potpisati i izjavu o odgovornosti.
 7. Ručak u kampu (domaći specijaliteti).

Nije uključeno u cenu

 1. Taksa za prolazak kroz Nacionalni park Pive 4,3 eur koja se plaća po dolasku na granični prelaz, lično, (kada se sa kampa krene na rafting). Ovo je nova taksa od 2016!
 2. Ulaznica u etno-selo Drvengrad – 250 dinara
 3. Piće i ostali lični troškovi koji nisu navedeni u programu. Cene alkoholnih i bezalkoholnih napitaka u kampu: pivo 1 evro (Tuborg, Bavaria, Heineken 1,5 evro), prirodni domaći sokovi 1 evro, žestoka pića i aperitivi od 1 – 2 evra.
 4. Fotografije: Fotoaparate, mobilne telefone i kamere nosite na svoju odgovornost na spust. Kamp obezbeđuje profesionalnog fotografa koji će na jednoj do dve najuzbudljivije deonice napraviti fotografije sa obale. Fotografije se mogu kupiti u kampu u štampanom obliku ili cd-u.

Napomena

*Promotivna cena važi isključivo za ONLINE REZERVACIJE (kliknite na link koji će vas odvesti na sajt SerbianAdventurs.com) i uplate do 10 dana pre polaska za naznačene datume.

Svakog trećeg vikenda u mesecu realizujemo program sa jednim noćenjem u kampu – Rafting avantura Tarom i Drinom – 1 noćenje u kampu, a svakog četvrtog vikenda u mesecu realizujemo program sa dva noćenja u kampu – Rafting Tarom i Drinom i druge avanture (2 noćenja u kampu). Za oba ova programa polasci su iz Novog Sada i Beograda.

Prevoz

Mini busevima ili autobusima, u zavisnosti od broja prijavljenih. Minimum 25 putnika je potrebno za realizaciju prevoza po navedenoj (dinarskoj) ceni.

Oblačenje

Ponesite kupaći kostim, kao i topliju garderobu (deblju trenerku, duks, eventualno tanju jaknu), da vam se ne bi desilo da vas neprijatno iznenade sveže noći, koje nisu retka pojava. Pored garderobe takođe ponesite sledeće: sredstva za ličnu higijenu, punjače za mobilne telefone, kao i za ostale elektronske aparate (fotoaparat ili kameru), kako biste mogli da zabeležite detalje ovog nezaboravnog doživljaja. Oprema za rafting (neoprenska odela, neoprenske čizme, prsluci za spasavanje i zaštitne kacige) zadužuje se u kampu.

Deca

Popust za decu do 12 godina je 30%, a za stariju važi puna cena programa. Na preporučujemo deci mlađoj od 8 godina.

Plaćanje

Cena aranžmana Rafting Tarom i Drinom – adrenalinski užitak je 45 EUR koje se plaća u kampu i 3000 dinara za prevoz. Potrebni minimum za realizaciju prevoza po ovoj ceni je 25 osoba. Promotivna cena važi isključivo uz online rezervacije i uplate (dinarske vrednosti od 3000 dinara) do 10 dana pre polaska!

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

Uslovi besplatnog otkazivanja

Ukupan povrat novca ukoliko dođe do otkaza aranžmana je moguć najdalje 7 dana pred polazak.

Google mapa - označeno je mesto odakle polaze naši autobusi iz Novog Sada