Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Rafting Tarom i Drinom- trodnevna tura

15% Discount

Rafting Tarom i Drinom- trodnevna tura

Trodnevna tura, jednodnevni rafting i foto-safari avantura u NP Sutjeska. Polasci iz Novog Sada i Beograda poslednjeg petka u mesecu. Bezbedan rafting Tarom i Drinom, najdužom trasom u regionu. Boravak u novom i dobro opremljenom kampu.

Reka Tara je poznata kao najveći rezervoar pitke vode u Evropi, a takođe i pod nazivom „Suza Evrope“, jer se u njenom gornjem toku voda slobodno može piti.
Kristalno je čista, tirkizno plave boje. Dugačka je 146 km i na svom toku ima prosečan pad od 4,5 m po kilometru, što je čini odličnom rekom za rafting.
Prvi dan (Petak)
Polazak autobusa, ili minibusa (shodno broju putnika), u 15:30h iz Novog Sada sa parkinga železničke stanice, pored “Stare lokomotive”. Odlazak za Beograd, gde je predviđen prihvat preostalih putnika u 17:30h na parkingu  u ulici Jurija Gagarina (Blok 42). Nastavak puta sa kraćom pauzom na Rudniku, kao i jednom dužom pauzom u restoranu “Kod Loja” na Zlatiboru. Dolazak u kamp i zaduživanje ključeva od smeštaja. Noćenje.
Drugi dan (Subota)
Doručak (domaći specijaliteti). Zaduživanje rafting opreme na kampu (neoprenska odela, neoprenske čizme, prsluci za spasavanje i zaštitne kacige) i transfer terenskim vozilima do početne tačke raftinga Brštanovica (dužina transfera do početne tačke za rafting iznosi: 50km). Ukupno trajanje spusta od početne tačke za rafting do kampa Stari dud iznosi od 3.4-4.5h, u zavisnosti od nivoa vode i dužine pauza za razgledanje. Polazak iz kampa u 10h, a povratak  je predviđen najkasnije do 17h. Skipper će dati kratke instrukcije za Vaš bezbedan i zabavan spust. Spuštanje najatraktivnijim bukovima i brzacima na Tari (Borovi, Varda, Ćelije, Vjernovića buk…), uz obilazak veličanstvenih usputnih vodopada, visine preko 20 metara, sa pauzama tokom raftinga na lokacijama pogodnim za predah, fotografisanje, kupanje.
Dolazak do mesta gde se Tara spaja sa Pivom, gde se nastavlja splavarenje rekom Drinom do kampa “Stari dud”. Pristajanje na kamp i razduživanje rafting opreme.
Nakon toga sledi ručak (domaći specijaliteti) i slobodno vreme. Večera (domaći specijaliteti). Slobodno vreme uz organizovanje muzičkih sadržaja i logorske vatre. Noćenje.
Treći dan  (Nedelja)
Doručak (domaći specijaliteti). Ukoliko vremenski uslovi dozvole, polazak na foto-safari avanturu u Nacionalni park “Sutjeska”. Transfer terenskim vozilima do prve tačke safari ture – Vidikovac Beškita (1300mnv, prašuma Perućica) u trajanju od 1.5h; obilazak Vidikovca (planirano zadržavanje 30min); razgledanje prašume i vodopada Skakavac (71m) i doline reke Sutjeske. Nastavak safari ture do druge tačke – Vidikovac Prijevor (1630mnv, planirano vreme boravka 1h); razgledanje prašume, pogled na Maglić (najviši vrh u Bosni i Hercegovini), kao i na Zelengoru. Nastavak safari ture do treće tačke – Vidikovac Dragoš sedlo (1450mnv, planirano zadržavanje 30min); obilazak Tjentiša – istorijsko turističko rekreativnog kompleksa – obilazak spomenika WWII i najvećeg otvorenog bazena u Evropi.
Povratak u kamp i ručak (domaći specijaliteti). Nakon foto-safari avanture u Nacionalnom parku “Sutjeska”, ili nekog od drugih ponuđenih alternativnih sadržaja (ponovnog odlaska na rafting, ili razgledanja kanjona Pive, Pivskog manastira i Pivskog jezera), sledi povratak za Beograd i Novi Sad.
Prva pauza je predviđena u Višegradu, gde je predviđen obilazak Andrićgrada, koji je nastao kao ideja profesora Emira Kusturice o kamenom srednjovekovnom gradu inspirisanog delima i likovima našeg nobelovca Ive Andrića, a takođe i nezaobilaznog čuvenog mosta “Na Drini ćuprija”.
Nakon prelaska državne granice, naredna pauza je planirana u etno-selu Drvengrad, koje se nalazi na brdu Mećavnik kod Mokre Gore, a koje je izgrađeno po zamisli filmskog reditelja Emira Kusturice za potrebe snimanja filma “Život je čudo”. Nastavak puta do Beograda i Novog Sada. Dolazak u Beograd i Novi Sad u kasnim večernjim satima.

ALTERNATIVNI SADRŽAJ:

Ukoliko vremenski uslovi ne dozvole odlazak na foto-safari avanturu u Nacionalni park “Sutjeska”, tada predlažemo fakultativni izlet razgledanja kanjona Pive, Pivskog manastira i Pivskog jezera po ceni od 25 EUR, ili ponovni odlazak na rafting po ceni od 30 EUR.
DOĐITE I UVERITE SE!
Ono što nas izdvaja od konkurencije je kvalitet usluge na najvišem mogućem nivou, vanserijski kvalitet smeštaja, kao i kvalitet ishrane. Bungalovi su izgrađeni od najkvalitetnijih materijala koji pružaju vanserijski komfor. Skiperi koji će Vas spuštati niz razigrane bukove Tare su krajnji profesionalci, koji ništa ne prepuštaju slučaju, i koji će se pobrinuti da budete maksimalno bezbedni tokom spusta.

Redovna cena aranžmana: 22 900 RSD

Promotivna cena aranžmana: 19 540 RSD

Uključeno u cenu:

  • Usluga organizacije raftinga
  • Prevoz do kampa mini busom ili autobusom i transfer od kampa do polazišta terenskim vozilima
  • Oprema za rafting (neoprenska odela, neoprenske čizme, prsluci za spasavanje i zaštitne kacige)
  • Čamci, vesla i jedan skiper po čamcu
  • Usluga organizacije foto-safari ture u Nacionalnom parku “Sutjeska”
  • Smeštaj u kampu i ishrana (dva obilna doručka, dva obilna ručka i jedna obilna večera (domaći specijaliteti), kao i jedna užina (voće ili pecivo tokom razgledanja prirode u Nacionalnom parku „Sutjeska“)
  • Sve pripadajuće takse (boravišna taksa, taksa za rafting), a takođe i osiguranje učesnika na raftingu

Nije uključeno u cenu:

  • Ulaznica u etno-selo Drvengrad – 250 dinara
  • Piće i ostali lični troškovi koji nisu navedeni u programu

Smestaj:

Smeštajni kapacitet kampa je 50 ležajeva u novim dvokrevetnim i četvorokrevetnim drvenim bungalovima sa čistom posteljinom. Kamp poseduje uredan sanitarni deo sa muškim i ženskim toaletima i tuš kabinama sa toplom vodom.

Oblačenje:

Ponesite kupaći kostim, kao i topliju garderobu (deblju trenerku, duks, eventualno tanju jaknu..), da vam se ne bi desilo da vas neprijatno iznenade sveže noći na kampu, koje nisu retka pojava. Pored garderobe takođe ponesite sledeće: sredstva za ličnu higijenu, punjače za mobilne telefone, kao i za ostale elektronske aparate koje budete nosili sa sobom, fotoaparat ili kameru, da biste mogli da zabeležite detalje ovog nezaboravnog doživljaja. Oprema za rafting (neoprenska odela, neoprenske čizme, prsluci za spasavanje i zaštitne kacige) se zadužuje u kampu, a što se tiče opreme za obilazak Nacionalnog parka „Sutjeska“, neophodno je da ponesete zatvorenu obuću (patike za planinarenje ili gojzerice).

Napomena:

Promotivna cena važi isključivo uz online rezervacije i uplate dinarskog dela (3550 dinara) do 10 dana pre polaska! Minimum za realizaciju aranžmana je 25 osoba. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Rezervaciju trodnevne ture Rafting Tarom i Drinom možete izvršiti pute ONLINE REZERVACIJE (klikom na link koji će Vas odvesti na sajt SerbianAdventures.com)

Plaćanje:

Cena ovog aranžmana je 130 EUR koji se plaćaju na licu mesta i 3550 dinara! Doplata za polazak iz Novog Sada je 600 din uz minimum 10 putnika. U slučaju minimum 25 osoba sa polaskom iz Novog Sada, program bi se realizovao bez doplate od 600 din. Deca: popust za decu do 12 godina je 30%, preko 12 važi puna cena programa.