Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Rafting Tarom i Drinom i druge avanture (2 noćenja u kampu)

Trodnevna tura, jednodnevni rafting i foto-safari avantura u NP Sutjeska sa posetom prašumi Perućici. Polasci iz Novog Sada i Beograda poslednjeg petka u mesecu. Bezbedan rafting najdužom trasom u regionu. Boravak u novom i dobro opremljenom kampu.

Opis ture: Rafting Tarom i Drinom i druge avanture (2 noćenja u kampu)

Prvi dan (petak): Novi Sad – Beograd – Kamp
Polazak autobusa, ili minibusa (shodno broju putnika), u 15:30h iz Novog Sada sa parkinga ispred hotela Sajam u Novom Sadu. Odlazak za Beograd, gde je predviđen prihvat preostalih putnika u 17:30h na parkingu  u ulici Jurija Gagarina (Blok 42 – preko puta Buvlje pijace). Dolazak u kamp i zaduživanje ključeva od bungalova. Noćenje. /Naša preporuka za rani odlazak na počinak i što duži odmor kao priprema za naredni dan./

Drugi dan (subota)
Tradicionalan bogati doručak vas očekuje u 8 h. Zaduživanje rafting opreme na kampu (neoprenska odela, neoprenske čizme, prsluci za spasavanje i zaštitne kacige). Oko 10h transfer terenskim vozilima do početne tačke raftinga Brštanovica (udaljena oko 50km). Ukupno trajanje spusta od početne tačke za rafting do kampa Stari dud iznosi od 4-4.5 h, u zavisnosti od nivoa vode i dužine pauza za razgledanje.

Neposredno pred ulazak u vodu od svog skipera ćete dobiti važne instrukcije za vaš bezbedan spust kojih ste dužni da se pridržavate tokom spusta. U toku raftinga a naročito na brzim i jakim brzacima neophodno je aktivno učestvovanje u veslanju svih učesnika na čamcu. Skiperi su sa dugogodišnjim iskustvom i poznavanjem obe reke. Ipak, odgovornost za ponašanje i pridržavanje uputstava od strane skipera je na učesnicima u čamcu. 

Spuštanje najatraktivnijim bukovima i brzacima na Tari (Borovi, Varda, Ćelije, Vjernovića buk…) kroz planinski usek visok i do 1000m! Na nekoliko lokacija tokom spusta pravimo pauze za predah, fotografisanje i kupanje. Jedno od tih mesta je i vodopad sa kojeg se voda obrušava sa visine od 20 metara, kao i kod jedne stene usred vode sa koje najčešće lokalci i najhrabriji skaču.

Iako je voda izuzetno hladna (temperatura nije viša od 12 stepeni) neće vam biti hladno i ne morate se plašiti prehlade.

Dolazak do mesta gde se Tara spaja sa Pivom i gde se nastaje reka Drina. Sledi spust od oko 15 km niz nešto drugačiji ambijent ali tokom kojeg ćete se moći da se prepustite uživanju u laganom spustu do kampa. Pristajanje na kamp i razduživanje rafting opreme.

U kampu vas očekuje obilan ručak sa domaćim specijalitetima i slobodno vreme. Za večeru je predviđena pastrmka iz Drine na žaru. Slobodno vreme za opuštanje uz logorsku vatru i gitare ili druge muzičke sadržaje. Noćenje.

Treći dan (nedelja)

Nakon doručka možete izabrati jedan od ponuđenih programa izleta:

Off road /foto-safari avantura u NP Sutjeska – program koji ne smete propustiti ako je lepo vreme! Cena je 50 EUR.

Polazak posle doručka. Očekuje nas 1,5h vožnje terenskim vozilima do prve tačke safari ture – Vidikovac Beškita u prašumi Perućica (1300 mnv). Posle fotkanja i predaha nastavljamo ka predivnom vodopadu Skakavac (71 m) i dolini reke Sutjeske. Nastavak safari ture do druge tačke – Vidikovac Prijevor (1630 mnv) gde ćemo se zadržati oko 1h (vreme  za užinu koja je obezbeđena). Nastavak safari ture do treće tačke – Vidikovac Dragoš sedlo (1450 mnv), a zatim odlazimo do Tjentiša – istorijsko turističko rekreativnog kompleksa gde ćemo obići spomenike iz drugog svetskog rata i najveći otvoreni bazen u Evropi.

Piva sa ručkom – program koji preporučujemo u slučaju lošeg vremena (30 EUR) ili Ponovni rafting sa ručkom – program koji se može realizovati u svim vremenskim okolnostima (35 EUR).

Ukoliko vremenski uslovi ne dozvole odlazak na foto-safari avanturu u Nacionalni park Sutjeska, tada predlažemo fakultativni izlet razgledanja kanjona Pive, Pivskog manastira i Pivskog jezera ili ponovni odlazak na rafting. Rafting sa kišom tek može biti poseban doživljaj!

Povratak u kamp na ručak (uključen u cenu izleta ali ne i u osnovni paket), a zatim sledi povratak za Beorad i Novi Sad.

Prva pauza je predviđena u Višegradu, gde je predviđen obilazak Andrićgrada. Nakon prelaska državne granice, naredna pauza je planirana u etno-selu Drvengrad, koje se nalazi na brdu Mećavnik kod Mokre Gore. Nastavak puta do Beograda i Novog Sada. Dolazak u kasnim večernjim/jutarnjim satima.

Redovna cena aranžmana: 14194 din.

Promotivna cena aranžmana: 12775 din.

Uključeno u cenu

 1. Usluga organizacije raftinga
 2. Prevoz do kampa mini busom ili autobusom i transfer od kampa do polazišta terenskim vozilima
 3. Oprema za rafting (neoprenska odela, neoprenske čizme, prsluci za spasavanje i zaštitne kacige)
 4. Čamci, vesla i jedan skiper po čamcu
 5. Smeštaj u kampu i ishrana (dva doručka, dva ručka i jedna večera (domaći specijaliteti), kao i jedna užina (voće ili pecivo tokom razgledanja prirode u Nacionalnom parku „Sutjeska“)
 6. Usluga organizacije foto-safari ture u Nacionalnom parku “Sutjeska”
 7. Boravišna taksa
 8. Osiguranje učesnika u kampu – polisa Drina osiguranja. Polisa će vam biti uručena prilikom zaduživanja opreme i tada ćete potpisati i izjavu o odgovornosti.

Nije uključeno u cenu

 1. Taksa za prolazak kroz Nacionalni park Pive 4,3 eur. Plaća se po dolasku na granični prelaz BH-CG, lično, (kada se sa kampa krene na rafting). Ovo je nova taksa od 2016!
 2. Ulaznica u etno-selo Drvengrad – 250 dinara
 3. Piće i ostali lični troškovi koji nisu navedeni u programu. Cene alkoholnih i bezalkoholnih napitaka u kampu: pivo 1 evro (Tuborg, Bavaria, Heineken 1,5 evro), prirodni domaći sokovi 1 evr, žestoka pića i aperitivi od 1 evra do 2 evra.
 4. Fotografije: Fotoaparate, mobilne telefone i kamere nosite na svoju odgovornost na spust. Kamp obezbeđuje profesionalnog fotografa koji će na jednoj do dve najuzbudljivije deonice napraviti fotografije sa obale. Fotografije se mogu kupiti u kampu u štampanom obliku ili cd-u.

Napomena

*Promotivna cena važi isključivo za ONLINE REZERVACIJE (kliknite na link koji će vas odvesti na sajt SerbianAdventurs.com) i uplate do 10 dana pre polaska za naznačene datume.

Svakog prvog vikenda u mesecu realizujemo program raftinga bez noćenja sa polaskom iz Novog Sada, a svakog drugog vikenda u mesecu sa polaskom iz Beograda (Rafting Tarom i Drinom – adrenalinski užitak (bez noćenja)).

Svakog trećeg vikenda u mesecu organizujemo program sa jednim noćenjem i polaskom iz Beograda i Novog Sada – Rafting avantura Tarom i Drinom (1 noćenje u kampu), a ovaj program sa dva noćenja organizujemo svakog četvrtog vikenda u mesecu sa polascima iz Novog Sada i Beograda.

Za polaske iz Novog Sada pogledajte detaljnije u napomeni za uslove plaćanja.

Prevoz

Mini busevima ili autobusima, u zavisnosti od broja prijavljenih. Minimum 25 putnika je potrebno za realizaciju prevoza po navedenoj (dinarskoj) ceni.

Smeštaj

Noćenje u novom kampu, sa drvenim dvokrevetnim i četvorokrevetnim bungalovima sa čistom posteljinom. Bungalovi su izgrađeni od najkvalitetnijih materijala koji pružaju vanserijski komfor.

Smeštajni kapacitet kampa je 50 ležajeva. Kamp poseduje uredan sanitarni deo sa muškim i ženskim toaletima i tuš kabinama sa toplom vodom. Posebna pažnja se poklanja kvalitetu usluge i higijeni u kampu. U kampu postoji WIFI.

Oblačenje

Ponesite kupaći kostim, kao i topliju garderobu (deblju trenerku, duks, eventualno tanju jaknu..), da vam se ne bi desilo da vas neprijatno iznenade sveže noći na kampu, koje nisu retka pojava. Pored garderobe takođe ponesite sledeće: sredstva za ličnu higijenu, punjače za mobilne telefone, kao i za ostale elektronske aparate koje budete nosili sa sobom, fotoaparat ili kameru, da biste mogli da zabeležite detalje ovog nezaboravnog doživljaja.

Oprema za rafting (neoprenska odela, neoprenske čizme, prsluci za spasavanje i zaštitne kacige) se zadužuje u kampu, a što se tiče opreme za obilazak Nacionalnog parka Sutjeska, neophodno je da ponesete zatvorenu obuću (patike za planinarenje ili gojzerice).

Deca

Popust za decu do 12 godina je 30%, a za starije od 12 godina važi puna cena programa. Na preporučuje se deci mlađoj od 8 godina.

Plaćanje

Cena ovog aranžmana je 75 EUR koji se plaćaju na licu mesta i 3550 dinara za polazak iz Beograda. Potrebni minimum za realizaciju prevoza po ovoj (dinarskoj) ceni je 25 osoba. Doplata za polazak iz Novog Sada je 600 din uz minimum 10 putnika.

U slučaju minimum 25 osoba sa polaskom iz Novog Sada, program bi se realizovao bez doplate od 600 din. Promotivna cena važi isključivo uz online rezervacije i uplate dinarskog dela (3550 dinara) do 10 dana pre polaska! U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

Uslovi besplatnog otkazivanja

Ukupan povrat novca ukoliko dođe do otkaza aranžmana od strane klijenta je moguć najdalje 7 dana pred polazak.

Google mapa - označeno je mesto odakle polaze naši autobusi