Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Rafting avantura Tarom i Drinom (1 noćenje u kampu)

Zlatibor, Srbija i region
2 dana
30
10580 RSD

10580 RSD
per adult

Sold Out

Exceed Persons

Dvodnevna tura i jednodnevni rafting sa prevozom iz Novog Sada i Beograda. Najduža rafting ruta u regionu, 18 km vožnje po najatraktivnijim brzacima reke Tare uz 13 km gratis vožnje rekom Drinom! Boravak u novom i dobro opremljenom kampu. Polazak trećeg petka u mesecu iz NS i BG.

Opis ture: Rafting avantura Tarom i Drinom (1 noćenje u kampu)

Prvi dan (Petak)
Polazak u 15:30 h iz Novog Sada. Odlazak za Beograd, gde je predviđen prihvat preostalih putnika u 17:30h na parkingu u ulici Jurija Gagarina (Blok 42 – preko puta Buvlje pijace).  Nastavak puta sa kraćom pauzom na Rudniku, kao i jednom dužom pauzom u restoranu na Zlatiboru.

Dolazak u kamp. Zaduživanje ključeva i smeštaj u bungalove. Večera nije uključena u cenu a gostima su na raspolaganju roštilj, gulaš, punjene paprike ili sl. sve u neograničenim količinama. Noćenje. Preporučujemo raniji odlazak na spavanje.

Drugi dan (Subota)
Obilan doručak sa domaćim specijalitetima se poslužuje već od 7.30. Zaduživanje rafting opreme na kampu (neoprenska odela, neoprenske čizme, prsluci za spasavanje i zaštitne kacige). Oko 10h sledi transfer terenskim vozilima do početne tačke raftinga – Brštanovica (dužna transfera iznosi 50km).

Ukupno trajanje spusta od početne tačke za rafting do kampa Stari dud iznosi od 3,5 – 4.5 h, u zavisnosti od nivoa vode i dužine pauza za razgledanje. Od skipera se dakle dobijaju instrukcije za Vaš bezbedan spust i u obavezi ste da se isitih pridržavate kako ne bi došlo do neželjenih posledica. 

Potom sledi spuštanje najatraktivnijim bukovima i brzacima na Tari (Borovi, Varda, Ćelije, Vjernovića buk…). Pauze tokom raftinga naprvićemo na lokacijama pogodnim za predah, fotografisanje i kupanje.

Treba znati da je temperatora vode izuzetno niska (i u najtoplijim mesecima ne prelazi 12 stepeni) ali da se sa neoprenskim odelima ta hladnoća ne oseti. Tokom leta možete splavariti bez neoprenskih odela ali uz obaveznan prsluk, kacigu i kremu protiv sunca (sa jakim zaštitnim faktorom).

Dolazak do mesta gde se Tara spaja sa Pivom, na kojem nastaje reka Drina. Od tog mesta preostaje još petnaestak kilometara splavarenja do kampa. Pristajanje na kamp i razduživanje rafting opreme. Ovde nas čeka bogat ručak sa domaćim specijalitetima. Nakon ručka, polazak za Beograd i Novi Sad.

Prvu pauza je u Višegradu, gde je predviđen obilazak Andrićgrada. Nakon prelaska državne granice, naredna pauza je predviđena u etno-selu Drvengrad, koje se nalazi na brdu Mećavnik kod Mokre Gore.

Nastavak puta do Beograda i Novog Sada. Dolazak u kasnim večernjim/jutarnjim satima.

Redovna cena aranžmana: 11755

Promotivna cena aranžmana: 10580 din.

Cena za decu: 7400 din.

Uključeno u cenu:

 1. Usluga organizacije raftinga
 2. Prevoz do kampa mini busom ili autobusom i transfer od kampa do polazišta terenskim vozilima
 3. Smeštaj u kampu i ishrana (1 doručak, 1 ručak (domaći specijaliteti)
 4. Oprema za rafting (neoprenska odela, neoprenske čizme, prsluci za spasavanje i zaštitne kacige)
 5. Čamci, vesla i jedan skiper po čamcu.
 6. Boravišna taksa
 7. Osiguranje učesnika u kampu – polisa Drina osiguranja. Polisa će vam biti uručena prilikom zaduživanja opreme i tada ćete potpisati i izjavu o odgovornosti.

Nije uključeno u cenu:

 1. Taksa za prolazak kroz Nacionalni park Pive 4,3 eur. Plaća se po dolasku na granični prelaz BH-CG, lično, (kada se sa kampa krene na rafting). Ovo je nova taksa od 2016!
 2. Ulaznica u etno-selo Drvengrad – 250 dinara
 3. Večera
 4. Piće i ostali lični troškovi koji nisu navedeni u programu. Cene alkoholnih i bezalkoholnih napitaka u kampu: pivo 1 evro (Tuborg, Bavaria, Heineken 1,5 evro), prirodni domaći sokovi 1 evro, žestoka pića i aperitivi od 1 evra do 2 evra.
 5. Fotografije: Fotoaparate, mobilne telefone i kamere nosite na svoju odgovornost na spust. Kamp obezbeđuje profesionalnog fotografa koji će na jednoj do dve najuzbudljivije deonice napraviti fotografije sa obale. Fotografije se mogu kupiti u kampu u štampanom obliku ili cd-u.

Napomena:

*Promotivna cena važi isključivo za ONLINE REZERVACIJE (kliknite na link koji će vas odvesti na sajt SerbianAdventurs.com) i uplate do 10 dana pre polaska za naznačene datume.

Program Rafting avantura Tarom i Drinom (1 noćenje u kampu) realizujemo svakog trećeg vikenda u mesecu. Svakog četvrtog vikenda u mesecu realizujemo program Rafting Tarom i Drinom i druge avanture (2 noćenja u kampu). Za oba ova programa polasci su iz Novog Sada i Beograda. Za polaske iz Novog Sada pogledajte detaljnije u napomeni za uslove plaćanja.

Svakog prvog vikenda u mesecu realizujemo program raftinga bez noćenja sa polaskom iz Novog Sada, a svakog drugog vikenda u mesecu sa polaskom iz Beograda (Rafting Tarom i Drinom – adrenalinski užitak (bez noćenja)).

Prevoz

Mini busevima ili autobusima, u zavisnosti od broja prijavljenih. Minimum 25 putnika je potrebno za realizaciju prevoza po navedenoj (dinarskoj) ceni.

Smeštaj

Kamp je nov, sa drvenim dvokrevetnim i četvorokrevetnim bungalovima sa čistom posteljinom. Smeštajni kapacitet kampa je 50 ležajeva. Postoji uredan sanitarni deo sa muškim i ženskim toaletima i tuš kabinama sa toplom vodom.

Oblačenje

Ponesite kupaći kostim, kao i topliju garderobu (deblju trenerku, duks, eventualno tanju jaknu), da vas ne bi neprijatno iznenadile sveže noći u kampu. Osim garderobe, takođe, ponesite sledeće: sredstva za ličnu higijenu, punjače za mobilne telefone, kao i za ostale elektronske aparate (fotoaparat ili kameru). Oprema za rafting (neoprenska odela, neoprenske čizme, prsluci za spasavanje i zaštitne kacige) se zadužuje u kampu.

Deca

Popust za decu do 12 godina je 30%, a za starije važi puna cena programa. Na preporučujemo deci mlađoj od 8 godina.

Plaćanje

Cena programa Rafting avantura Tarom i Drinom (1 noćenje u kampu) je 60 eur + 3200 din za polazak iz Beograda. Potrebni minimum za realizaciju prevoza po ovoj ceni je 25 osoba. Za polazak iz Novog Sada potrebno je doplatiti još 600 din i potrebno je minimum 10 osoba za realizaciju polaska iz Novog Sada.

Devizni deo se plaća na licu mesta u kampu. U slučaju minimum 25 osoba sa polaskom iz Novog Sada, program bi se realizovao bez doplate od 600 din. Promotivna cena važi isključivo uz online rezervacije i uplate (dinarskog dela) do 10 dana pre polaska! U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

Uslovi besplatnog otkazivanja

Ukupan povrat novca ukoliko dođe do otkaza aranžmana je moguć najdalje 7 dana pred polazak.

Google mapa - označeno je mesto odakle polaze naši autobusi