Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Putovanje po Srbiji – 7 dana / 6 noćenja

Pođite na uzbudljivo putovanje po Srbiji i otkrijte neotkriveno! Tokom sedam dana boravka u Srbiji vratićete se u vreme vitezova, voziti avionom iznad prelepih predela u Srbiji, prisustvovaćete tradicionalnoj srpskoj proslavi, uživati uz čašicu vina, naučiti majstorske tajne starih zanata, igrati čuveno užičko kolo i još mnogo toga…

1. dan BEOGRAD (V)
Dolazak na aerodrom Beograd. Specijalna dobrodošlica na aerodromu. Transfer do hotela. Dolazak u hotel. Koktel dobrodošlice. Smeštaj u hotel.
Polazak na razgledanje Beograda. Tokom ovog razgledanja imaćete jedinstvenu priliku da se na trenutak vratite u prošlost i doživite i osetite atmosferu Beograda sa kraja 19. veka. Razgledanje centra Beograda i Kalemegdanske tvrđave, gde će Vas na razgledanje voditi vitez iz udruženja SVIBOR ( ovo udruzenje već dugi niz godina uz blagoslov Srpske Pravoslavne crkve neguje tradiciju srpskih viteških borbi). Nakon razgledanja članovi ovog udruženja prezentovati borilačke veštine i za Vas prirediti pravu borbu vitezova. Povratak u hotel. U večernjim časovima uživaćete u prelepom ambijentu autentičnog i tradicionalnog srpskog restorana uz specijalitet srpske kuhinje, domaća vina i muzički program. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan BEOGRAD-ZEMUN-FRUŠKA GORA – SREMSKI KARLOVCI (D,R,V)
Doručak. Polazak ka Zemunu. Obilazak zemunske pijace, gde ćete imati priliku da kupite proizvode na pijaci – sir, kajmak, povrće i sl. Nakon kupovine planiran je odlazak u restoran u Zemunu gde će biti priređena prezentacija kako se prave specijaliteti srpske kuhinje, a ko bude zainteresovan moći ce i sam da napravi užinu od vrućih lepinja i kajmaka. Polazak autobusom ka Fruškoj gori. Obilazak Manastira Krušedol. Ručak na reci uz prijatan šum talasa na malom privatnom splavu na obali Dunava. Nakon ručka polazak na uzbudljivu vožnju džipovima po Fruškoj gori. Dolazak u Sremske Karlovce. Obilazak znamenitosti ovog baroknog gradića. Odlazak na degustaciju vina u jedan od čuvenih i starih vinskih podruma gde će biti poslužena i lagana večera uz muziku tamburaša. Povratak za Beograd. Noćenje.

3. dan BEOGRAD-TOPOLA-OPLENAC (D,R,V)
Doručak. Polazak ka Topoli. Obilazak Mauzoleja porodice Karađorđević i Karađorđevog grada. Poseta kraljevskom vinskom podrumu i degustacija vina koja koja se prave po starom kraljevskom receptu i koja piju i članovi kraljevske porodice. Polazak ka selu Orašac gde ćemo posetiti seosko domaćinstvo u kojem ćete imati priliku da probate specijalitete sa čuvenog „srpskog stola“(tradicionalna jela srpske kuhinje) uz druženje sa domaćinima. Povratak u hotel. Večera u jednom od čuvenih boemskih restorana u starom delu grada, na čuvenoj Skadarliji.

4. dan BEOGRAD-KOVAČICA – VRŠAC (D,R,V)

 Doručak. Polazak ka Kovačici gde ćemo posetiti Muzej naivnog slikarstva u kojem ćete uz pomoć domaćina imati priliku da naučite slikarske tehnike i sami naslikate sliku. Ručak uz specijalitete vojvođanske kuhinje. Vožnja ka Beloj Crkvi do salaša na obali Dunava gde ćemo napraviti kratku pauzu i obići ovo prelepo imanje. Nastavak puta ka Vršcu. Smeštanje u hotel i slobodno vreme za wellnes i relaksaciju. Odlazak na večeru u selo Gudurica, selo u kojem se neguje tradicija gajenja vinove loze i proizvodnje kvalitetnih vina. Večera uz degustaciju vina i muzički program biće organizovana u prelepom ambijentu vinskog podruma. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan VRŠAC – ŠARGANSKA OSMICA (D,R,V)
Doručak. Obilazak JAT-ove škole letenja odakle je obezbeđen transfer malim avionom do Mokre gore tj. do sela Mećavnik. Dolazak u živopismo selo gde ćete imati priliku da prisustvujete tradicionalnoj srpskoj proslavi (po starom srpskom običaju u veseloj atmosferi sa puno hrane i muzike) na kojoj ćemo po želji klijenta organizovati i gostovanje poznatih izvođača tradicionalne srpske muzike. Smeštaj u Etno selu Mećavnik i druženje do kasnih večernjih časova. Noćenje.

6. dan MEĆAVNIK-MOKRA GORA-ZLAKUSA-BEOGRAD
Nakon doručka polazak na vožnju čuvenom Šarganskom osmicom. Nastavak puta ka selu Zlakusa, gde će Vam biti prezentovana proizvodnja grnčarskih predmeta i modna revija tradicionalnih zlakuskih džempera. Ručak u seoskom domaćinstvu uz specijalitete ovoga kraja uz prigodan folklorni program, tokom kojeg će svi gosti imati priliku da nauče da igraju čuveno užičko kolo. Povratak u Beograd. Oproštajna večera na jednom od beogradskih splav-restorana uz specijalna iznenađenja tokom večeri.

7. dan BEOGRAD (D)
Doručak. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma.

Program obuhvata:

• Transfere prema programu
• 4 noćenja sa doručkom u hotelu u Beogradu, 1 noćenje u Beloj Crkvi i 1 noćenje u Etno selu u Mećavniku
• Obroke prema programu
• Ulaznice i degustacije prema programu
• Usluge stučnog vodiča

Program ne obuhvata:

• Prevoz avionom do/od Beograda
• Ostale individualne troškove

Obroci:
(D) = Doručak
(R) = Ručak
(V) = Večera