Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Putevima prvog i drugog srpskog ustanka

20% Discount

Putevima prvog i drugog srpskog ustanka

Pođite na turu koja će vas upoznati sa događajima i ličnostima koje su obeležile oslobađanje srpskog naroda od otomanske vlasti. Pored istorije uživaćete u degustaciji naboljih vina ovog kraja.

1. dan Beograd – Radovanjski lug – Viševac – Topola – Oplenac 150 km

Putovanje počinjemo u 8,30 h iz Beograda i krećemo ka Velikoj Plani, tačnije ka crkvi Pokajnici a koju je podigao ubica vožda Karađorđa, njegov kum Vujica Vulićević, u znak svog pokajanja za ovaj nečasni čin. Putovanje nastavljamo ka spomen kompleksu Radovanjski Lug koje obuhvata obeleženo mesto ubistva i prvobitan grob vožda Petrovića Karađorđa. Nakon obilaska nastavljamo put doViševca rodnom mestu vođe prvog srpskog ustanka Karađorđa Petrovića, gde je izgrađeno spomen etno naselje sa ciljem da se posetiocima prikaže način života srpskog stanovništva u vreme podizanja ustanka. U etno kompleksu se mogu videti još i autentični objekti kao što su vajat, mlekar, ambar, kačara i tradicionalna kuća. Putovanje nastavljamo ka Topoli, Karađorđevom prestonom gradu. Obilazak muzeja u konaku sa kulom, spomen školu i crkve a zatim pravimo pauzu za ručak. Potom odlazimo do crkve Sv. Đorđa koja se nalazi na vrhu brda Oplenac, okružena prelepom šumom. U kripti ove crkve sahranjeno je 24 člana srpske kraljevske porodice Karađorđević. Za razliku od većine crkava u Srbiji koje su fresko oslikane, ova crkva je prekrivena mozaikom sa 40 miliona komadića stakla u 15,000 nijansi! Mozaicima su predstavljene najlepše freske iz 60 srpskih manastira u 725 kompozicija na kojima je prikazano 1500 figura. Posle posete crkvi odlazimo u posetu Kraljevskoj vinariji gde ćemo degustirati neka od vina iz ove vinarije. Smeštaj u renovirani hotel Oplenac. Slobodno vreme. Noćenje.

 2. dan Aranđelovac – Orašac – Takovo – Beograd 175 km

Doručak i napuštanje hotela. Polazak prema Aranđelovcu kroz priču o ustancima i Karađorđu. Obilazak muzeja i polazak prema Orašcu. U ovom mestu je sklopljen dogovor o kretanju u odsudni boj protiv Turaka u novembru 1803. Godine, a ustanak je podignut na Sretenje (15. Februar) 1804. Godine u Maravićeva jaruzi. U znak sećanja na ovaj datum podignut je memorijalni kompleks –spomen obeležje u Marićevića jaruzi, Crkva svetog Vaznesenja Gospodnjeg, škola Prvi srpski ustanak, spomenik voždu Karađorđu i muzej. Sledi obilazak ovog istorijskog mesta i poseta spomen školi, Maravićevoj jaruzi i muzeju. Pravimo pauzu za kafu ili ručak (opciono) u Karađorđevom vajatu. Putovanje nastavljamo ka Takovu, mestu gde je pod vođstvom Miloša Obrenovića započet drugi srpski ustanak. Ovde ćemo posetitimuzej, crkvu i spomenik Milošu koji se nalazi pod „takovskim grmom“. Povratak za Beograd u kasnim popodnevnim satima. Kraj programa.

Redovna cena aranžmana: 7450 din

Promotivna cena aranžmana: 5990 din*

Uključeno u cenu

 • prevoz turističkim autobusom
 • 2 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3*
 • licencirani turistički vodič

Nije uključeno u cenu

 • lični troškovi
 • Spomen kompleks u Viševcu
 • Muzejski kompleks Oplenac 400 din
 • Muzej prvom Srpskom ustanku u Aranđelovcu 100 din
 • Degustacija vina u vinariji 300 din
 • Muzej u Orašcu 140 din
 • Spomen kompleks u Takovu 150 din
 • Ručak u Topoli i Karađorđevom vajatu

Napomena

Promotivna cena važi isključivo za ONLINE REZERVACIJE (kliknite na link koji će vas odvesti na sajt SerbianAdventurs.com) i uplate do 15 dana pre polaska na putovanje. Minimum za realizaciju programa po promotivnoj ceni je 25 osoba. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. U slučaju otkaza od strane putnika, primenjuju se otkazne uzanse YUTA.

Plaćanje

Putovanje se može platiti u više rata. Do polaska je potrebno isplatiti 50% a ostatak na čekove u ratama po dogovoru.