Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Putevima Cerske i Drinske bitke

15% Discount

Putevima Cerske i Drinske bitke – u spomen svim stradalima iz I svetskog rata

Tekeriš – Gučevo – Mali Zvornik – Krupanj – Dobri Potok

Putevima Cerske i Drinske bitke predstavlja jednodnevnu turu do Cera i Drine koja nas upoznaje sa stradanjima, prvim bitkama i prvim pobedama u Prvom Svetskom ratu ali i otkriva neke manje poznate delove Srbije.

Poklonimo se senima junaka, ratnika koji su svoje živote dali za ono što nisu želeli da budemo danas.

Naše putovanje započinjemo iz Novog Sada u 07:00, a iz Beograda u 08:30 h odakle ćemo se kroz pitomu Posavinu uputiti ka nevisokoj planini Cer na kojoj je avgusta 1914. godine srpska vojska zabeležila prvu savezničku pobedu u Prvom svetskom ratu.

Zaustavićemo se u selu Tekeriš, gde ćemo razgledati spomen kompleks podignut u slavu palih boraca i njihovih istaknutih komandanata. Put nastavljamo kroz Jadar prema Drini.

Iznad Banje Koviljače nalazi se gora Gučevo koja je bila svedok teških rovovskih borbi cela 55 dana. U blizini Crnog vrha (779 m) nalazi se spomen-kosturnica podignuta izginulim srpskim i austro-ugarskim vojnicima koju ćemo obići.

Vraćamo se na Drinu gde ćemo ručati u „Sunčanoj reci“, lepom kompleksu sa sopstvenom plažom nad hladovitom rekom Drinom. Nastavljamo ka Krupnju, simpatičnoj planinskoj varošici, slavnoj po borbama iz oba Svetska rata. Tu ćemo obići crkvu-kosturnicu u centru mesta, izvedenu po projektima arhitekte Korunovića.

Na obodu Krupnja posetićemo i nekadašnji zaselak Dobri potok iza kojeg je ostala slikovita stara crkva oko kojeg su danas podignuta brojna skladna zdanja narodne arhitekture. Povratak za Beograd i Novi Sad u kasnim večernjim satima.

Cena aranžmana  redovna: 2200 din

PROMOTIVNA CENA: 1890 din*

Uključeno u cenu

  • Prevoz udobnim turističkim autobusom prema programu
  • Pratnja stručnog turističkog vodiča tokom trajanja izleta
  • Troškovi organizacije putovanja

Nije uključeno u cenu

  • Ručak
  • Ostali troškovi koji nisu predviđeni programom
  • Ulaznice prema programu

Napomena

*Promotivna cena važi isključivo za ONLINE REZERVACIJE (kliknite na link koji će vas odvesti na sajt SerbianAdventurs.com) i uplate do 7 dana pre polaska za naznačene datume. Minimum za realizaciju programa po promotivnoj ceni: 25 osoba

U slučaju nedovoljnog broja putnika, agencija zadržava pravo otkaza ovog programa najmanje 3 dana pre putovanja. Organizator putovanja Magelan corporation. Licenca OTP 25/15. Uz izlet važe opšti uslovi putovanja turističke agencije Magelan Corporation i YUTA.

Google mapa - označeno je mesto odakle polaze naši autobusi

Pretražite i ostale naše programe