Turistička agencija Magelan, Novi SadTuristička agencija Magelan, Novi Sad
Forgot password?

Turistički obilazak Segedina uz fakultativnu posetu Aquapolis/ZOO vrt/šoping

Porodični izlet za Segedin sa fakultativnom posetom Aquapolisu ili ZOO vrtu + razgledanje i šoping

Izlet do Segedina sa decom sa polaskom iz Novog Sada je savršen izbor da dan provedete uživajući sa porodicom. Relaksirajte se u Aquapolisu, doživite avanturu i zabavu u najboljem ZOO vrtu u regionu, šopingujte jeftino.

Aktivnosti:

Turističko razgledanje grada
Poseta Zoo vrtu ili Aquapolisu
Mogućnost šopinga u Arkad šoping centru

Opis ture:

PROGRAM 3 U 1: Razgledanje grada + kupalište Aquapolis ili ZOO vrt + šoping

Program je namenjen prvenstveno porodicama sa decom ali i drugim turistima koje žele da turistički razgledaju grad i otkriju ili čari vodenog grada Aquapolisa ili najboljeg Zoološkog vrta u regionu. Vreme za šoping je predviđeno samo u u tržnom centru Arkad, odatle je predviđen polazak za Srbiju.

VELIKA AKCIJA: Za porodice sa 3 deteta, treće dete je gratis! (Važi samo za porodice gde deca nose isto prezime kao jedan od pratilaca). 

Polazak iz Novog Sada u 08:30h sa parkinga ispred hotela Sajam. Putovanje autoputem sa samo jednom pauzom na benzinskoj pumpi pre granice. Po prelasku granice sa Mađarskom (vreme zadržavanja na granici zavisi od gužve) dolazimo u Segedin ili kako ga još nazivaju „grad sunca i vode“. Autobus nas ostavlja u centru odakle kreće pešačka tura u trajanju od 1,5 h.

Obilazak centra grada: Naša prva destinacija biće obilazak Trga Sečenji koji predstavlja glavni trg na kojem dominira Gradska kuća. Ovaj trg krasi I dosta javnih skulptura koje ćemo imati prilike da vidimo. Takođe jedan od najpoznatijih trgova, kako u Segedinu tako I u celoj Mađarskoj koji ćemo obići je I Trg Dom koji je okužen tipičnim građevinama od crvene cigle. To nam odaje utisak kao da se nalazimo u jednom od srednjovekovnih engleskih univerzitetskih gradića. Trgom dominira velelepna Katedrala koju ćemo imati priliku da posetimo. U crkvi se nalaze treće najveće orgulje u Evropi. Neposredno uz Katedralu nalazi se najstariji arhitektonski spomenik, Dimitrijev toranj. Na severenom delu trga nalazi se Srpska Crkva Prenosa moštiju Svetog Nikole. U crkvi ćemo čuti priču o njenoj istoriji. Centralnu tačku predstavlja pozlaćen ikonostas u stilu rokokoa koji se ubraja među najlepše ikonostase na teritoriji Mađarske. Nakon pešačkog razgledanja grada predlažemo vam nekoliko opcija kako biste upotpunili svoj boravak u ovom gradu.

Ukoliko želite da ostatak vremena provedete u centru Segedina predlažemo Vam obilazak ostalih kulturno-istorijskih spomenika, upoznavanje sa gastro specijalitetima ili odlazak u šoping centru Arkad koji se nalazi na svega 10 minuta šetnje od glavnog trga.

Za ostale putnike sledi prevoz autobusom do kupališta Aquapolis i ZOO vrta.

Kupalište Aquapolis poseduje najduži vodeni tobogan u Evropi koji je u funkciji tokom cele godine. Pored tobogana čija je ukupna dužina preko 1000 m ljubiteljima avanture i odmora je na raspolaganju i wellness bazen, brzaci, vodopadi kao i hidromasažni bazeni. U wellness delu na raspolaganju su Vam: đakuzi, masaže, finska sauna, parna kabina, infrared sauna, slana soba, aroma kabina i spoljna drvena kabina.

ZOO vrt ugaljen je 2,5 km od centra grada i predstavlja pravu idilu za porodice sa decom. Prostire se na 45 ha pošumljenog prostora, i svrstava se u najveći i najmlađi ZOO vrt u Mađarskoj. Nastoji se da se životinjama obezebdi što je više moguće prirodno okruženje i zahvaljuljući tome tu se nalaze retke vrste kao što je snežni leopard, južnoamerički kandžasti majmun, grivasti mravojed, žirafa I mnoge druge životinje koje su grupisane po kontinentima, što ga čini najsadržajnijim u našem okruženju. U 16 h polazak iz ZOO vrta i usputno zadržavanje kod Aquapolisa do Arkad šoping centra.

Polazak za Novi Sad  je u 17:30 h.

Cena za odrasle: 1400 din

Cena  za decu: 800 din

Napomene za decu: VELIKA AKCIJA: Za porodice sa 3 deteta, treće dete je gratis! (Važi samo za porodice gde deca nose isto prezime kao jedan od pratilaca).

Napomene za prevoz: Program putovanja je rađen na bazi minimum 16 osoba. NE ZADRŽAVAMO SE NA GRANICI ZA POVRAT POREZA!

Uključeno u cenu:

  • Prevoz autobusom prema programu na navedenoj relaciji
  • Usluge licenciranog turističkog vodiča

Nije uključeno u cenu

  • putno zdravstveno osiguranje (6-18 godina = 93 din, 18-70 godina= 143 din. 70-86 godina= 430 din)
  • ulaznica za ZOO vrt (2.400 Ft) oko 960 RSD
  • celodnevna ulaznica za kupalište Aquapolis (odrasli= 5.250 Ft, deca 4-12= 2.700 Ft) odrasli oko 2.200 RSD, deca oko 1.200 RSD
  • Ulaznica za Srpsku crkvu (300 Ft) oko 100 RSD

Napomena

Prema Zakonu o turizmu iz 2019. godine organizator nije u obavezi da za jednodnevne izlete obezbedi zaštitu u pogledu garancije putovanja (u slučaju insolventnosti organizatora kao i u slučaju lošeg izvršenja usluga), ta se Garancija putovanja ne izdaje putnicima.

Rezervišite odmah online na ovom linku.